UTA Arad

Livetext, ora 12: UTA – Szeged 2011 2-2, final





Reunită în urmă cu 9 zile, „Bătrâna Doamnă” dispută de la această oră primul amical al iernii. În Ungaria, pe un teren sintetic din Gyula, arădenii dau piept cu Szeged 2011, formație de liga a doua maghiară, cae ocupă locul 17 (din 20 de echipe) după primele 21 de runde ale sezonului. La meci asistă și Francisc Tisza, curios probabil de nivelul la care au ajuns câțiva dintre foștii săi elevi, ca Lazăr, R. Iuga, Stahl, D. Popa, Tănase, Dinculescu, Jorza, Prună sau A. Iuga (generația 1997-1998) sau Hlistei.

Cristi Todea, Cristi Păcurar și Sorin Botiș au optat pentru următorul prim „unsprezece” într-un sistem de joc 4-4-1-1: Bodea – Polgar, R. Iuga, Lazăr, Dinculescu – Stahl, Tănase, Isac, Hlistei – Buia – Curtuiuș.

În minutul 11, căpitanul UTA-ei, Marius Curtuiuș a trimis puțin pe lângă colțul lung al porții maghiare de la aproximativ 10 metri, după un luft al unui fundaș advers. 9 minute mai târziu, o altă ocazie pentru UTA. Buia a bătut înalt în careu o lovitură liberă de la 20 de metri, Hlistei a trimis din alunecare spre poartă, dar goalkeeperul maghiar a respins în corner. Din lovitura de colț rezultată, mingea a ajuns la Tănase la 18 metri, acesta a tras bine, dar același portar advers a respins de sub transversală.

Tot Buia a executat o lovitură liberă de la 19 metri perpendicular pe poartă, dar mingea s-a dus peste. Maghiarii au avut două cornere, consecutive rămase fără rezultat.

În minutul 33, UTA are cea mai clară fază de gol de până acum. Stahl a centrat de pe dreapta în fața porții, Dinculescu a tras în blocaj, mingea a i-a venit lui Buia în 8 metri, dar acesta a tras peste poartă.

O nesincronizare în centrul careului arădean a adus golul de 1-0 pentru Szeged, contrar cursului jocului. Marcator, juniorul Keresztes. 

Cu trei minute înainte de pauză, a venit golul de 1-1 al UTA-ei. Hlistei a pasat în centrul careului și Curtuiuș marchează cu latul: 1-1. După alte două minute, faza se repetă: pasă Hlistei și gol Marius Curtuiuș după ce s-a desprins din marcaj și arădenii preiau conducerea: 1-2! Acesta este și scorul pauzei la Gyula.

UTA a schimbat total „garnitura” din prima parte având câteva improvizații în defensivă. Pe banda dreaptă joacă italianul Federico Sorato, iar în centru, lângă Manea, joacă un alt mijlocaș, Dobrean. Dar iată întreg „11”-le: Barna – Sorato, Manea, Dobrean, Ghergu – Prună, Jorza, Petra, A. Iuga – Toma, D. Popa. Și maghiari au schimbat o parte din echipa pe care au aliniat-o în prima parte.

Dorin Toma are două bune ocazii chiar în debutul părții secunde. Mai întâi e blocat de portar din poziție de singur cu acesta, iar apoi a tras peste poartă.

Din nou, ocaziile arădene s-au răzbunat prin golul de 2-2, înscris de Zadori, din nou din centrul careului utist, printr-o lovitură de cap.

Ultimul venit la UTA, Angelo Iuga a tras excelent de la semidistanță, dar portarul advers a respins din vinclu. Apoi, și-a încercat tirul și Manea, de data aceasta de la 35 de metri, dar portarul gazdelor a fost pe fază și a reținut.

În minutul 71, mingea ajunge la D. Popa după pasa lui Petra, fostul atacant al lui Birmingham trimite cu un lob în plasă, dar golul e anulat pe motiv de offside.

Meciul e încâlcit la Gyula, fără faze de poartă, dar și o defensivă utistă ce gâfâie destul de mult în special pe benzi.

Ultimul fluier al arbitrului consemnează remiza între Szeged 2011 și UTA: 2-2. „Roș-albii” au avut ocazii mai multe și mai clare, dar au și plătit tribut nesincronizărilor din apărare, unde, este evident, îi lipsesc unul-doi jucători cu experiență. De la Gyula, delegația arădeană pleacă direct la Moneasa, unde se va cantona până pe 27 ianuarie.









2 comentarii

  1. Transferurile din această iarnă sunt ok , dar dacă în tur am stat rău în apărare acum stăm și mai rău. Nu știu ce fundași cu experiență se pot aduce pe bani puțini. Oricum mai rău că în tur nu poate fi!

    0
    0
  2. Nu imi fac probleme!Un joc amical de pornire,de evaluare a potentialului propriu, contra unei echipe,(club),cu care UTA are relatii foarte bune.
    Daca avem acum de toate,atacanti si mijlocasi(cat pt 2 echipe),la fundasi stam cam slabut,cel putin la fundasii centrali!Acolo sunt semne de nesiguranta….Scoala de plasament la faze fixe,sau centrari venite de pe flancuri, nu se face la acest nivel,trebuie recuperate si reparate aceste nesincronizari,mai este timp.
    Sa nu uitam ca a lipsit Filaret(?) si Burla!
    Mult succes copii!Si munca multa!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button