UTA Arad

Filaret agață ghetele în cui la 27 de ani: „UTA rămâne în inima mea, cele mai frumoase momente le voi purta mereu cu mine”





După exact două decenii, Richard Filaret a decis să nu mai facă o meserie din pasiunea vieții lui, fotbalul. Fundașul UTA-ei s-a orientat spre o altă carieră profesională, iar, recent, a aflat că a luat cu brio examenele și a fost nevoit să ia o alegere destul de dureroasă pentru el.

Fotbalist de la 7 ani, sub comanda lui Alexandru Meszar, într-o generație cu Țucudean, Copil sau Purece, Filaret și-a anunțat ieșirea din sportul-rege, ceea ce s-a concretizat și printr-o reziliere amiabilă a contractului cu „Bătrâna Doamnă”.Fotbalistul Richard Filaret, unul dintre cei mai vechi şi loiali componenţi ai echipei noastre, a ales, în această iarnă, o altă carieră profesională. Îi mulţumim lui „Rici” pentru toată perioada petrecută alături de noi şi îi urmăm mult succes pe noul drum!” – e anunțul despărțirii postat de site-ul clubului fanion al Aradului.

În ceea ce-l privește pe fundașul de picior stâng, sentimentele sunt și mai profunde și chiar amestecate la momentul agățării ghetelor în cui. „În primul rând, trebuie să spun că a fost o decizie grea după 20 de ani frumoși petrecuți în fotbal. Dar, am considerat că e momentul să mă orientez spre altceva, spre o altă carieră și să-i las pe cei și mai tineri, mai ales că știu foarte bine că există destui care vin cu avânt și multă calitate individuală din spate. Pentru mine, ultimii patru ani și jumătate petrecuți la echipa la care mi-am dorit să joc de când eram mic copil și m-am apucat de fotbal,au fost de departe cei mai frumoși, cei mai intenși. Au fost cele două promovări frumoase din ligile patru și trei, iar marele meu regret este acela că nu am ajuns și în Liga 1 cu UTA.  Poate, în vara anului 2016 nu credeam prea mulți în această posibilitate, dar vara trecută chiar am fost dărâmați după ratarea obiectivului. Al doilea meu regret este acela că, poate, în unele momente aș fi meritat mai multe șanse din partea antrenorilor, știu că am avut și unele accidentări ce m-au tras puțin în jos, dar acum nu mai vreau să-mi amintesc decât momentele frumoase, pe care le voi purta cu mine tot restul vieții. Aș vrea să le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine în toți acești ani pe care i-am dedicat fotbalului, familiei, antrenorilor mei, colegilor de la toate echipele pe care am trecut,  cu o mențiune specială pentru cei de la UTA. Vor rămâne mereu prietenii mei și am mare încredere că vor contribui la revenirea echipei pe care o ibesc și eu atât de mult acolo unde îi este locul. Totodată, jucătorilor mai tineri le doresc să ajungă în fotbalul mare, dacă se poate cu UTA, dacă nu pe orice căi. Îi cunosc destul de bine, știu că au calități, dar și ambiție. Prevăd un retur bun la UTA, mai ales că echipa e formată, în majoritatea ei, din nou de arădeni. Vor juca și cu sufletul, iar rezultatele se vor vedea. Nu în ultimul rând, aș vrea să le mulțumesc suporterilor pentru că ne-au încurajat mereu, că au fost parte importantă în reînvierea UTA-ei prin acest proiect pornit în 2013, dar și conducătorilor acestui club, care m-au ajutat și înțeles mereu, în frunte cu domnul Meszar, care mi-a fost și antrenor la copii. De acum o să privesc fotbalul ca un suporter, dar unul pătimaș când vine vorba de UTA, care rămâne în inima mea. Vă mulțumesc tuturor, cu UTA până la moarte!”, a fost mesajul transmis de Filaret în ziua retragerii din sportul-rege.

Ultimul meci al lui Richi Filaret în tricoul „roș-alb”  rămâne cel cu Chindia Târgoviște, când a jucat – practic – fără greșeală pentru un succes foarte important al UTA-ei cu ocupanta locului 3 în Liga 2-a.

6 comentarii

  1. Din păcate tocmai când era nevoie de oameni dedicați fotbalului și clubului .Și la noi fotbalul nu mai oferă siguranță zilei . Cluburile sfâșiate de datorii caută câțiva jucători cu experiență ,aici avea locul lui și Filaret ,,restul lotului e axat pe lansări dejuniori . Avem primul loc în Europa la pierderi de cluburi și implicit jucători !! Mulțumim și uram succes in noua viață ! Arădenii îl vor primi mereu cu drag la meciurile. UTA. !!

    0
    0
  2. O veste pe care am primit-o cu catva timp in urma, cu mari pareri de rau!Am tot sperat(scuza-mi Ricci sinceritatea),sa pice examenele!Daca mai stiti ca scriam faptul ca tata socru,politist de frontiera,nu il invata chiar rau…
    Totusi,cu toate regretele mele,il inteleg pe baiat!La 27 ani si dupa o accidentare grava,a ales cu capul,nu cu inima!Ce i-ar mai fi putut aduce fotbalul?Poate ca doar el pt UTA.
    Asa ca a ales o meserie(bugetara),cu un venit sigur si garantat!O firma,oricat de prospera ar fi,este posibil sa dispara.Dar MAI,niciodata.Asa ca va mai munci niste ani,apoi va iesi la pensie inca tanar!Asta este!UTA ar fi avut mare nevoie de el,mai ales acum…
    Maxime pareri de rau!
    Succes Filaret,succes UTA!

    0
    0
  3. Cu Târgoviște ai fost singurul jucător care a jucat fără mânuși pe zăpada care era. Toate mingile le-ai abordat ca și cum ar fi ultimul tău mici și a și fost așa. Ai arătat atitudine și caracter. Ai făcut meciuri frumoase la UTA. Succes pe mai departe.

    0
    0
    1. @Paul,lasa manusile.A jucat in echipament de vara,fara incalzitoare,in short si tricou cu maneca scurta.Cred ca stia deja drumul ales.nimic de comentat.A facut un meci perfect!Dar ca si cantecul lebedei.S-a retras frumos!Pacat!

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button