Grupa valorică 1-5, cucerită în Cetatea Unirii: CSU Alba Iulia – FCC ICIM Arad 86-88 (20-11, 28-28, 21-22, 27-27)

Grupa valorică 1-5, cucerită în Cetatea Unirii: CSU Alba Iulia - FCC ICIM Arad 86-88 (20-11, 28-28, 21-22, 27-27)

O victorie cât o prezență printre primele cinci echipe ale LBNF a obţinut, în această seară, FCC ICIM Arad, chiar și fără una dintre americancele sale, Monique Coker. La Alba Iulia, în Sala Universității „1 Decembrie 1918”, arădencele au început cu frâna trasă, permiţând gazdelor să ia un avans de 9 puncte după primul sfert. S-a dat apoi restartul şi zece minute încheiate cu avantaj pe tabelă la jumătatea disputei.

De aici a început jocul nervilor, mai ales că pentru ambele formaţii victoria era nu necesară, ci capitală într-un sezon dominat de echilibru. După sfertul 3, „galben-albastrele” mai puneau un punct pe tabelă, dar în baschet acesta nu înseamnă aproape nimic.

Şi a venit un sfert final în care s-a jucat cu garda jos, cu apărările vraişte, cu atacul la mare căutare şi uneori disperare și cu FCC ICIM reuşind „performanța” să piardă avansul de 11 puncte în ultimele trei minute.  Finishul a fost de-a dreptul dramatic, așa cum, de altfel, elevele lui Bogdan Bulj și-au și obișnuit susținătorii. Gazdele au egalat când mai erau 5 secunde de joc, dar Poole a fost providenţială în ultimul sfert al ultimei secunde!

De altfel, americancele au fost la putere azi, Poole și mai ales Wingate fiind principale marcatoare, dar trebuie amintite şi celelalte fete care şi-au adus contribuţia la succes: Hadzovic, Tavic, Ferenczi, Nagy, Mercea şi Ciotir.  Mai e un meci de jucat, cu Târgu Mureş în Polivalentă şi dacă FCC ICIM obţine victoria, suprapusă pe niște rezultate indirecte favorabile, poate porni faza a doua a sezonului pe o poziţie 4, nesperată după disputarea primelor șase runde ale stagiunii.

De cealaltă parte, antrenorul Manuel Rodriguez a înregistrat înfrângeri pe linie pe prima scenă în 2018 și formația din Cetatea Marii Uniri va aborda a doua parte a sezonului de pe poziția a 8-a.

Formații și marcatoare:

Alba Iulia: Fleming 26, January 25, Morrissette 9, Crăciun 8, Omerbasic 6, Radovici 6, Fodor 4, Fleșer 2. Antrenor: Manuel Rodriguez.

FCC ICIM Arad: Wingate 30, Poole 21, Ferenczi 14, Hadzovic 10, Tavic 7 și Nagy 6 puncte. Au mai jucat: Ciotir și Mercea. Antrenor: Bogdan Bulj

FOTO: ziarulunirea.ro

Facebook Comments
7
0

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.