Șoimii Lipova

Juniorii Iova și Duță vor să se impună în „11”-le Lipovei: „Am ales bine!”





Șoimii Lipova s-a căutat destul de mult la nivel de fotbaliști Under 19 la revenirea, după aproape trei decenii, în Liga 3-a. În afara portarului Iliescu, Flavius Sabău a osciliat destul de mult între juniorii săi, rotindu-i pe rând pe benzile terenului, în apărare și mijloc. De altfel, s-a și renunțat la Vasile, Mandache sau Lăcustă, iar în locul lor au sosit alți tineri fotbaliști, care încearcă să se impună încă din perioada de pregătire în primul „unsprezece”.

În primul rând, conducerea lipovană a insistat mult pentru împrumutul lui Raul Iova de la UTA, fotbalist titular în 70% din meciurile toamnei în tricoul celor de la Școlar Reșița. „Am găsit un colectiv foarte bun, colegii m-au primit foarte bine, ne pregătim la capacitate maximă și de abia așteptăm să înceapă campionatul. Nu mai contează acum de ce am plecat de la Reșița, deși am fost titular de când a venit domnul Oprița la echipă, acum mă concentrez doar pe ceea ce am de făcut la Lipova. Sigur că mi-aș fi dorit să rămân la UTA în această iarnă, simțeam că aș putea să trag de mine și să fac față, dar nu s-a putut. Era cam mare aglomerația pe postul meu dar, sper ca într-o zi să vină și rândul meu, sunt încă foarte tânăr. Cred că am ales bine, Lipova este o echipă serioasă de Liga 3-a, mai bine încerc să joc constant aici, într-o perioadă a carierei mele în care am nevoie de cât mai multe meciuri oficiale. Fiecare etapă de pregătire este grea, cu atât mai mult un cantonament de iarnă, dar trebuie să acumulăm cât mai mult pentru a avea resurse pentru returul campionatului. Mă voi pregăti bine și când antrenorul va conta pe mine voi da totul pe teren”, a spus fundașul dreapta de 19 ani, câștigător al Cupei și Supercupei României cu UTA în vara anului 2016 și finalist al Cupei în 2017.

Pe banda dreaptă, Iova ar putea face pereche cu un alt junior care le-a furat rapid inimile lipovanilor. Marius Duță vine de la Voința Turnu Măgurele, formație de pe locul 3 în C3 și e mulțumit de ceea ce a găsit în tabăra „șoimilor”. „Mă bucur că am venit la Lipova, colegii m-au primit foarte bine, este o familie frumoasă, mă simt bine în acest grup unit. Condițiile sunt foarte bune în cantonament, sincer nu mă așteptam să fie totul atât de bine pus la punct. Nu cred că au multe echipe de acest nivel din România condițiile noastre de pregătire de aici, din Ungaria. Facem o muncă foarte serioasă. Antrenementele sunt intense și diverse, foarte plăcute, dar și solicitante în același timp, ne vor ajuta să facem față mai bine în retur. Personal, îmi doresc să joc cât mai mult și cât mai bine. Mi-aș dori să fiu eu titularul benzii drepte, pentru asta mă pregătesc”, ne-a mărturisit Duță.

Sportarad.ro i-a vizitat azi în cantonamentul de la Füzesgyarmat (Ungaria) pe „șoimii” lui Sabău, urmând să revenim și cu alte materiale în zilele ce urmează.

 

 









3 comentarii

  1. Bine zis @Asu, pare mi-se ca o sa ii bata Cermeiu si ii iau pe ei cu tot cu conditiile lor. Defapt ce mai vorbim noi aici? Clasamentul spune tot.. din pacate

    0
    0
  2. Analistule daca tot esti suporter ai altei echipe nu este pacat pt tine . Cat despre cei care tin cu ei e treaba lor .

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button