Liga a 2-a

Olimpia a aruncat oficial „prosopul”, Liga 2-a rămâne în 19 echipe!





Olimpia Satu Mare este prima echipă din actualul sezon al Ligii 2, ediţia 2017-2018, care se retrage din competiţie. Gruparea penalizată de FRF până acum cu 42 de puncte din cauza litigiilor cu foştii jucători şi ajunsă la -19 puncte în clasament a anunţat, luni, 29 ianuarie, Departamentul Competiţii al forului condus de Răzvan Burleanu decizia sa. Alături de echipa din Liga 2, conducerea Olimpiei, prin preşedintele Istvan Merkli, a anunţat şi retragerea echipelor de juniori Under 19, respectiv Under 17 din competiţsaiile organizate de FRF.

Motivul retragerii Olimpiei din toate competiţiile în care este angrenată este descris astfel în adresa către FRF: „Din cauza faptului că membrii fondatori şi asociaţi refuză să finanţeze clubul”. Gruparea sătmăreană nu a primit niciun ban anul trecut de la Consiliul Judeţean, în timp ce Consiliul Local a anunţat şi ea că nu mai poate finanţa clubul în actuala sa situaţie. Datoriile Olimpiei sunt de aproximativ 500 de mii de euro.

Olimpia a acumulat 23 de puncte în prima parte a sezonului aflat în curs de desfăşurare, în 21 de etape, şi s-ar fi clasat pe locul 13 dacă nu ar fi fost depunctată de FRF. Cu cele 42 puncte scăzute, gruparea sătmăreană a căzut pe ultimul loc, având -19 puncte în clasament. 7 victorii, 2 egaluri, 12 înfrângeri şi golaverajul 22-37 sunt cifrele Olimpiei în prima parte a sezonului Ligii 2 aflat în desfăşurare.

Ultimul meci oficial al Olimpiei a avut loc pe 9 decembrie 2017, la Academica Clinceni, pe care l-a pierdut cu 4-1. Ultimul joc disputat la Satu Mare a avut loc pe 2 decembrie 2017, atunci când a câştigat cu 2-0 cu Metaloglobus Bucureşti.

Iată conţinutul adresei preşedintelui Consiliului Director al Olimpiei, Istvan Merkli, către FRF:

„Către Federaţia Română de Fotbal, Departamentul Competiţii.

Club Sportiv Fotbal Club Olimpia 2010 Satu Mare, având cod fiscal 27786261, cu sediul în Satu Mare, Piaţa 25 Octombrie nr. 1, reprezentată prin Merkli Istvan, în calitate de preşedinte C.D., prin prezenta vă aducem la cunoştinţă că din cauza faptului că membrii fondatori şi asociaţi refuză să finanţeze clubul, clubul nu mai poate continua activitatea.

Astfel, prin prezenta vă anunţăm că echipa de seniori se retrage din Campionatul Naţional Liga 2, ediţia 2017-2018.

De asemenea, echipele de juniori U19 şi U17 se retrag din competiţiile organizate de FRF la care participă.

Regretăm că s-a ajuns la această situaţie.

Vă mulţumim pentru tot sprijinul acordat de-a lungul timpului şi vă dorim mult succes!

Satu Mare, 29.01.2018″.

Toate meciurile din retur vor fi pierdute de Olimpia la „masa verde”

În urma retragerii Olimpiei, cele două rezultate înregistrate pe teren în retur se vor schimba în victorii la „masa verde” pentru adversare.

Metaloglobus va fi marea câştigătoare, după ce pierduse la Satu Mare cu 0-2. Bucureştenii vor câştiga acum cu 3-0 şi vor lua trei puncte. Academica Clinceni, care câştigase cu 4-1 meciul cu Olimpia, va suferi modificări doar la golaveraj, urmând a avea un gol mai puţin marcat şi unul mai puţin primit.

În rest, meciurile pe care Olimpia le mai avea de jucat până la finalul sezonului vor fi câştigate cu 3-0 de adversare. Rezultatele obţinute de sătmăreni în tur vor rămâne aceleaşi.

Apare CSM Olimpia Satu Mare

Pe lângă cele 42 de puncte primite penalizare până acum, Olimpia va continua în perioada următoare să piardă alte puncte, deoarece litigiile cu foştii jucători nu şi le va stinge. În ciuda acestei anunţate retrageri, Comisia de Disciplină şi Etică a FRF va da verdicte împotriva echipei sătmărene până la excluderea sa din competiţii. Apoi, dacă va reuşi să-şi achite datoriile, Olimpia se va mai putea înscrie doar în ultima ligă a judeţului Satu Mare.

Însă, mai mult ca sigur, Olimpia va fi lăsată să moară, iar în locul actualului club municipalitatea va crea o nouă echipă. Primii paşi au fost făcuţi deja. În şedinţa de joi, 25 ianuarie, a Consiliului Local, s-a aprobat ca CSM Satu Mare să aibă mai multe secţii active, printre care şi fotbal, a scris Informaţia zilei.

Secţia de fotbal a CSM Satu Mare se va numi CSM Olimpia Satu Mare, club care se doreşte a-i lua locul actualului CS FC Olimpia 2010 Satu Mare. Primul pas este trecerea la CSM Olimpia a antrenorilor, copiilor şi juniorilor de la CS FC Olimpia. Proiectul a trecut cu 15 voturi pentru, consilierii PSD abţinându-se. Dar, pentru acest proiect, era nevoie de minim 11 mâini ridicate.

Marius Anghel (liga2.ro)









Un comentariu

  1. Mda…. Probabil peste nu mult timp vom vedea o altã echipã la Satu Mare , probabil Elöre , Fekete , Piros sau cine stie ce sepsi cu finantare de la Consiliu Local sau altã brutãrie!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button