UTA Arad

Todea: „Rezultatul aduce moral într-o perioadă în care încă ne interesează să acumulăm din punct de vedere fizic. Ar fi bine ca achizițiile să apară cât mai repede”





UTA a câștigat primul amical al iernii în compania echipei maghiare de ligă secundă, Szeged 2011 – Grosics Akadémia, în reeditarea disputei de acum două săptămâni, încheiate la egalitate (2-2), la Gyula. La Chișineu Criș, pe un teren destul de greu, s-a jucat mult la mijlocul terenului, iar puținele ocazii mari de gol au fost mai degrabă de partea trupei de peste graniță. Bara și de două ori Bodea s-au opus deschiderii scorului, ce avea să o reușească, însă, Alex Manea, cu ajutorul zidului, dintr-o lovitură liberă de la distanță.

Chiar dacă unele lipsuri sunt încă evidente în jocul „roș-albilor”, victoria rămâne victorie într-o perioadă în care e nevoie de stimuli. „E primul rezultat pozitiv în această perioadă grea a pregătirii, ce aduce puțin moral băieților ce nu câștigaseră până acum, în acest an, în amicale. Oricum, încă ne interesează mai mult să acumulăm din punct de vedere fizic, iar cel mai important este să trecem de această perioadă cu bine. Adică să rămânem fără jucători accidentați, iar de săptămâna viitoare să ne putem axa pe latura tehnico-tactică. Chiar am bătut în cuie patru meciuri amicale, în așa fel încât fiecare jucător din lot să aibă cel puțin 80-90 de minute în picioare. Iar dacă nu vom avea destui fotbaliști, probabil vom mai apela și la câțiva juniori de la echipa a doua pentru a-i vedea și pe ei”, a menționat Cristian Todea.

Antrenorul principal al UTA-ei l-a testat astăzi și pe Gabi Pădureanu, un mijlocaș de bandă dreapta, de 23 de ani, ce provine de la Podgoria Șiria, dar cele două-trei achiziții peste media echipei încă se lasă așteptate. „Ar fi foarte bine să apară cât mai repede acești jucători, deși ar mai fi timp la dispoziție până la începerea campionatului. Suntem în discuții cu ceva fotbaliști, sperăm să reușim să le și fianlizăm săptămâna asta sau cel târziu săptămâna viitoare”, a recunoscut „Dulăul”, care și-ar mai dori în lot cel puțin un fundaș și un mijlocaș cu ceva experiență pe axa centrală a terenului.

Vești ceva mai bune vin de la portarul Alexandru Barna, în timp ce Bogdan Burlă încă nu e pregătit să revină la pregătire. „Alex e la București și, din câte se pare, este pe cale să-și rezolve situația medicală. Noi și mai ales Dan Țapoș îl așteptăm la antrenamente. Și Burlă este mai bine, doar că e la faza de recuperare la fizioterapeut. La pregătire nu știm exact când va reveni”, a adăugat Todea.

 









10 comentarii

  1. este ok ,mister Todea ,totul este sa le dai incredere acestor tineri jucatori si vei vedea ca nu te vor dezamagi ! UTA nu poate renaste cu MERCENARI! Singurul mod de-a iesi din impasul actual este sa sprijinim acesta reconstructie totala si mai devreme sau mai tarziu ,mai ales ca acest retur nu este vital ptr.UTA,VOR APAREA SI REZULTATELE SI MAI MULT, ACESTI TINERI VOR FI ANUL VIITOR MULT MAI INTELIGENTI IN JOC SI CHIAR MULT MAI VALOROSI!HAIDE UTA,CAMPIONA PROVINCIEI!

    0
    0
    1. @COSTEA…mmmda….Mai rau decat in tur nu avem cum sa aparem,asta este clar.DAR:o reconstructie nu o poti face in 4 luni,cat a mai ramas din campionat.
      Ce intelegi printr-un retur care nu este vital?Frica de retrogradare?Depunctare in urma scandalului „Valiza la Suceava”?Tot felul de circari care roiesc ca si vulturii la cadavru,in jurul echipei?
      Fiecare meci este vital.Asa ar trebui abordate toate!Incepand de la aceste amicale,considerate fara miza…Dar nu este chiar asa.
      Mercenari a avut UTA,mai mereu,dar „ELEFANTII”,din toamna,ca si la Zoo!Padocurile pline!Am incredere maxima in acesti copii,daca Tisza „tine aproape”,dar chiar este nevoie macar de 2-3 stalpi,in plus, cu experienta,pe langa care sa creasca si sa prinda incredere in fortele proprii.

      0
      0
      1. Aceleasi obsesii zoologice?. Elefanti, vulturi care probabil fac parte dintr-o conspiratie impotriva echipei aradene. Dar elefantii la care faci referire au venit de capul lor sau au fost adusi? Si eu as dori sa aflu cati bani s-au consumat pe aducerea dar si pe plecarea pachidermelor.

        0
        0
  2. Cristiane,te pacalesti singur!Inchide ochii si urechile si nu mai experimenta sisteme de joc si jucatori.Daca este adevarat ca ti se dicteaza anumite compilatii,atunci da dovada de demnitate.Cica doar italianul si Stahl iti sunt impusi!Deci vom juca in 9.Nu este nici un Becali asupra ta!Corect?Mi-a placut decizia de a-l scoate pe Stahl din teren..Ori se trezeste,ori sa ne dea pace!Copilul lui Tisza,dar incep sa cred ca ai coloana vertebrala!

    0
    0
  3. ce se mai aude de proiectul lui MANEA? Cred ca nu intamlpator R.RAT si-a reziliat contractul cu echipa sa din a-2a liga spaniola! Astept acum jonctiunea cu impresarul si investitorul MANEA! Aceasta poate duce l-a ridicarea cu mai mult aplomb a fotbalului aradean!Este nevoie in ARAD de un investitor serios care sa puna bazele ptr.formarea a ceea ce se doreste de prea multa vreme, o ECHIPA competitiva ,care sa se bata cu sanse reale la promovare pentru a aduce Aradul acolo unde ii este locul,pe prima scena a fotbalului romanesc! HAIDE UTA,CAMPIOANA PROVINCIEI!

    0
    0
      1. Ha,ha,ha,@Lucian…nici tu nu te poti abtine…COSTEA are o rafuiala personala.Ce nu ai inteles pana acum?

        0
        0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button