Fotbal judetean

Ineul bate Moneasa în lung și-n lat pentru a ține viu campionatul Ligii a IV-a! Hulbăr: „Secretul nostru? Seriozitatea în pregătire și unitatea grupului”





Deprinderile Ligii a 3-a se uită greu la Ineu și, după reunirea din cea de-a doua săptămână a lunii ianuarie, a venit și vremea stagiului de pregătire centralizat. Încă de duminică, zărăndanii și-au luat în  primire camerele de la Hotelul „Parc” din Moneasa, așa că, teoretic, ceea ce a fost mai greu a trecut. Sau, poate nu, având în vedere că din această după-amiază, antrenorul Cristian Sculici intenționează să înlocuiască alergările întinse, de anduranță, de pe drumurile și aleile stațiunii de la poalele Codrului Moma, în „bucăți”. S-a identificat și o pantă numai bună pentru intensitatea efortului, așa că, până duminică, ziua în care delegația „alb-albastră” coboară de la munte, mai e de muncit.

Diminețile, pe lângă înviorarea făcută cu noaptea în cap, au fost destinate mai mereu antrenamentelor tehnico-tactice. Gazonul de pe terenul din Moneasa nu se prezintă în cele mai bune condiții, dar asta nu i-a împiedicat pe ineuani să-și atingă scopul. „Îmbinăm pregătirea fizică, alergarea și atelierele de forță cu jocul cu mingea. Din păcate, terenul este cum este, dar încercăm să ne descurcăm și așa. Importantă este implicarea, efortul total, cu și fără minge”, spune George Hulbăr, ajutorul lui Cristi Sculici încă din stagiunea trecută și înlocuitorul Dacian Balaci în cantonament. Noul „secund” al Ineului are și un alt loc de muncă și nu a putut urca la munte.

Medie scăzută a lotului, C. Ardelean – mezinul de 14 ani

Trei dintre „veteranii” echipei, Dușan Iaroș, Marcel Ponta și Alin Gligor su fost reținuți de problemele familiale acasă și se antrenează separat la Ineu. Azi, e așteptat la Moneasa și profesorul Rădac, variantă de fundaș central pentru Cristian Sculici. „Facem o treabă foarte bună. Pe lângă jucători consacrați, ca Georgiu, Ponta sau Iaroș, ne bazăm pe jucători tineri și talentați, care vor face pasul spre fotbalul mare. Suntem un grup, o familie unită, tragem tare toți pentru echipă și acesta a fost secretul nostru și în tur. Pe lângă seriozitatea în pregătire, ce se observă și mai bine în aceste zile, în sistem de cantonament. Nu degeaba am ajuns pe locul 2 în clasament, deși avem și destui fotbaliști tineri în echipă, unii chiar debutanți la acest nivel”, mai spune Hulbăr.

Într-adevăr, media de vârstă a „garniturii” ce transpiră la Moneasa e foarte scăzută. De altfel, Vasilică Georgiu e singurul fotbalist de peste 30 de ani din cantonament. „Veterani” doar prin numpărul bun de prezențe la nivelul ligilor trei și patru mai sunt: Hulbăr, Fl. Spătaru, Zdrențan, Dan Mâneran, Păcurar, Voștinar, dar chiar și portarul Pușcaș, fundașul Karmanovsky și mijlocașii S. Balaci și Dennis Mîneran.

Apoi, sub comanda lui Cristi Sculici sunt și alți juniori interesanți ce bat la porțile primei echipe, ca Tripa și C. Ardelean  (mezinul echipei la 14 ani), Șerban, Dragoș, Belei, Florea, Bociort, Kotroczo, Fl. Olar, Slăv, Nemțanu, Fl. Dehelean și Ciurdariu, venit pe ultima sută de metri de la Gurba.

Președintele Adrian Palade și directorul sportiv, Ionuț Benea, au grijă să nu le lipsească nimic jucătorilor în cantonament, iar medicul Nicolae Pavel tratează orice fel de probleme și, până acum, nu a prea fost solicitat. Cornel Gaie, președintele clubului CS Ineu, ce are și alte secții decât fotbal, „survolează”, la rându-i cantonamentul.

Hulbăr: „Ne simțim în stare să avem rezultate mai bune decât în tur”

La mijlocul campionatului, distanța dintre Crișul și Ineu este de 7 puncte, cu mențiunea că – totuși – liderul e mai echipată din toate punctele de vedere pentru promovarea în Liga 3-a. Totuși, Hulbăr anunță o luptă strânsă. „De multe ori pregătirea și forma de moment pot bate experiența. Crișul are un avans mare, dar avem și noi șansa noastră. Chiar dacă nu ne-am propus să fim primii, toate partidele le vom aborda la victorie. Ne simțim în stare să avem rezultate mai bune decât în tur. Și acum regretăm niște puncte pierdute pe final de partide în tur, dar așa este fotbalul, cu surprize, cu lucruri plăcute, dar și cu unele mai puțin plăcute. Personal, și în anii următori mă văd tot la Ineu ajutând tinerii jucători să progreseze și să devină jucători buni pentru ligile superioare. Probabil că din vară se va schimba și obiectivul, sincer, noi ne dorim asta și cred că vom fi pregătiți din toate punctele de vedere pentru reîntoarcerea Liga 3-a în cel mai scurt timp posibil”, a adăugat Hulbăr.

Galerie foto de la unul dintre antrenamentele Ineului la Moneasa









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button