Fotbal judeteanNational Sebis

Amical cu aer de Liga 3-a: Național Sebiș – Crișul Chișineu Criș 1-1





Două dintre cele mai solide echipe din județul nostru s-au înfruntat în amical în această dimineață, pe arena „Crișana” din Sebiș. Naționalul a primit o replică excelentă din partea celor de la Crișul, aspirantă și ea la un loc sub soarele Ligii a 3-a din vară. Până la urmă, testul s-a încheiat nedecis: 1-1.

După un prim sfert de oră de tatonare, la prima fază de poartă, gazdele au deschis scorul. Mucha a respins lateral șutul trimis de Tătulea din marginea careului și Săulescu a marcat simplu, cu latul, în poarta goală. Până la pauză, oaspeții au avut cele mai clare ocazii. Mai întâi, după un corner, Piț a șutat bine,  dar a respins Poiană, iar apoi Modan a reluat puțin pe lângă bara laterală. În fine, după un cadou de la Dumitrache, Cigan a rămas singur cu Poiană, dar acesta din urmă i-a ghicit intențiile.

Repriza a doua a abundat de șuturi de la distanță, fără a pune în mare pericol cele două porți, s-au făcut mai multe schimbări de o parte și de alta, iar terenul greu și ploaia au îngreunat și mai mult jocul. Meciul curgea spre un succes la limită a Sebișului, dar elevii lui „Știli” Abrudean nu au fost de acord. Cu 5 minute înainte de final, pe un contraatac , a trimis o diagonală spre Teședan, care a înscris interiorul careului. În ultimele minute, „naționalii” au ieșit la joc și au forțat golul victoriei și au fost extrem de aproape de a-l găsi. În ultimele secunde, după un corner de pe dreapta, Pîslaru a lovit slab cu capul din 8 metri și mingea a ajuns doar în brațele lui Mucha.

Formații:

Național: Poiană – Poștoarcă, Pîslaru, Dumitrache, Siminic – Rugină, Sz. Vereș – Săulescu, Ruță, Susan – Mărgărit. Au mai jucat în repriza a doua: Dagău – Tătulea, Petculescu, Deliman, Cl. Vereș.

Crișul: Mucha – Ciornei, Al. Pavel, Fl. Lazăr, Tomuț – Piț, Clej, Fl. Gâlcă, Covaci – Cigan, Modan . Au mai intrat în repriza a doua: Drăgan, Dolga, Maghici, Teședan, Lung.

Arbitri: Ionuț Nicoraș – Gabriel Hărduț și Flavius Dreghici

Merșca: „Reprize total diferite”

Din diverse motive, sebișenii nu au utilizat chiar tot lotul, printre absenținumărându-se și fotbaliști cu pretenții de titulari, ca Basic, Pintea sau Enciu. „A fost un meci foarte bun cu echipa de pe locul 1 din Liga 4-a. Am avut două reprize total diferite. În prima am jucat bine, am construit, dar în a doua nu am reușit mare lucru. S-au și creat spații mai mari și la o pasă lungă ne-au prins descoperiți și au egalat. Până la urmă, a fost un antrenament bun înainte de pregătirea centralizată pe plan local ce va începe miercuri. Vom avea câte două antrenamente pe zi, dar și un meci de verificare cu Millenium Giarmata, programat joi”, a menționat Cosmin Merșca, ajutorul lui Călin Cojocaru pe banca Sebișului.

Abrudean: „Test util, rezultat echitabil”

Nici Crișul nu a stat mai bine la capitolul efectiv de jucători, Adrian Abrudean fiind în căutări asidue de juniori de valoare, cu bătaie spre viitorul sezon, când echipa își propune să joace în Liga 3-a. „A fost un meci util pentru ambele echipe. E bine că nu ne-am accidentat, pentru că a fost un meci cu încărcătură, cu agresivitate pozitivă. Scorul a fost echitabil, dar oricum nu are mare importanță.  Au fost destule faze de poartă, sunt mulțumit si îi felicit pe băieți pentru angajament. În ceea ce privește lotul nostru, eu zic că avem jucători valoroși, am făcut în special transferuri cu cultură și experiență fotbalistică și, alături de cei care erau deja aici, vom omogeniza și vom forma o echipă bună. Suntem un club cu pretenții și, dacă va mai apărea vreun jucător bun pe piață, sigur că am putea să-l luăm. Altfel la capitolul seniori stăm bine, doar că mi-aș dori jucători și jucători tineri. Vom vedem câțiva și din pepiniera proprie și, se pare, că vom lua un portar de 18 ani care va semna cu noi zilele astea. De luni până sâmbătă vom intra într-un program centralizat, cu două antrenamente pe zi, iar joi avem meci cu UTA. După această pregătire vom continua cu câte două partide amicale în fiecare săptămână”, a menționat Adrian Abrudean, la finalul disputei cu Sebișul, echipă la care a activat și el ca antrenor la nivelul Ligii a 3-a.

Galerie foto de la partida Sebiș – Crișul 1-1









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button