UTA Arad

Todea: „Important era antrenamentul, rezultatul e un bonus. Execuțiile reușite în amicale îți dau încredere și curaj să le încerci și în partidele oficiale”





UTA a legat a doua victorie consecutivă în partidele amicale ale iernii. După 1-0 cu Szegedul a urmat un succes cu 4-2 în fața colegei de serie, Ripensia Timișoara. La Șiria, pe o suprafața de teren foarte bună în condiții de precipitații abundente, „roș-albii” au făcut diferența pe tabelă în partea a doua a meciului, prin juniorii săi, care au construit și finalizat toate fazele de gol ale disputei cu teamul de pe Bega.

La final, Cristi Todea nu se putea declara decât mulțumit de cele petrecute sâmbătă, pe arena „Otto Greffner”. „Nu rezultatul  a fost cel mai important la meciul de azi, ci să facem un antrenament bun, să reușim să alergăm, iar terenul ne-a ajutat în acest sens, fiind destul de bun pe o așa vreme rea. Ne-a mai interesat să vedem la lucru și jucătorii veniți în probe, dar și pe cei care au terminat pregătirea centralizată, la ce nivel au ajuns. Rezultatul favorabil e un bonus, ca să zic așa”, a menționat antrenorul principal al „Bătrânei Doamne”.

Utiștii i-au testat și pe fundașii centrali Opriș și Roșca, dar s-au bucurat și de realizările frumoase ale lui D. Toma și D. Popa, ce au decis – practic – echipa câștigătoare. „Copiii au calitate, au tot viitorul în față. E important să le iasă aceste execuții și acum în meciurile amicale, pentru a prinde încredere și curaj în a le încerca și în partidele oficiale. Cei doi jucători se vor antrena cu noi și săptămâna viitoare, îi vom vedea și în cele patru amicale programate, iar apoi vom decide în ceea ce-i privește. Am luat patru partide de verificare tocmai în ideea ca fiecare jucător să aibă cel puțin 90 de minute în picioare”, a adăugat Todea, care nu a putut conta pe Polgar. „A făcut infilitrații la unul dintre genunchi și are nevoie de câteva zile de repaus”, a mai explicat „Dulăul”.

Codrea: „Pe puncte va fi altfel, scopul Ligii a 2-a ar trebui să fie, în special, creșterea tinerilor”

Ripensia a deschis scorul în amicalul de la Șiria și a egalat la 2, după care a trebuit să se recunoască învinsă la două goluri diferență. „Una peste alta, a fost un joc bun de-o parte și de cealaltă, cu un spectacol fotbalistic agreabil. Terenul a fost și el bun, având în vedere vremea de afară. UTA a meritat victoria, căci  jucătorii lor au fost mai hotărâți. Dar, ambele echipe au fost preocupate de joc și a fost important. Este clar că meciul de la primăvară, din campionat, va fi diferit. Acum și eu, dar și Cristi Todea, a dorit să le dea cât mai multe minute tuturor jucător. Pe puncte, va fi altfel”, a menționat Paul Codrea.

Rugat să-și dea cu părerea despre schimbarea de strategie la UTA și opțiunea pentru un lot tânăr, antrenorul lui „Ripi” a adăugat: „Clubul și echipa s-a adaptat rapid noilor condiții financiare. Am văzut destui copii talentați azi, cu calitate fotbalistică, despre care am înțeles că au fost cândva și campioni naționali. Dar, și noi avem mulți tineri în echipă. De altfel scopul Ligii a 2-a ar trebui să fie, în special, creșterea acestor tineri”.

În tricoul „roșu-galben” a apărut și Bădăuță, fostul atacant al lui ASU Poli, pe care Codrea și-l dorește în lot și chiar într-un „unsprezece” ideal, într-o linie de atac alături de senegalezul Mediop.









Un comentariu

  1. Important nu este ce declara Todea sau Paul Codrea.Important ca Todea are 3500 Ron impozabili,fara obectiv si Paul Codrea inca isi mai incaseaza dividende din campionate straine.Deci fix in fund l-a durut de Ghiroda,sau acum de Ripensia.Da!Ca antrenor,inseamna mult.Depinde mult de ei!Declaratiile ma lasa absolut rece!Tampenii!
    Paul Codrea si-a scos jumatate de echipa in repriza a 2-a.Si atunci m-as intreba cat de echivoc a fost acest rest de amical?Nu de altceva,dar sa nu ne pacalim singuri…

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button