UTA Arad

UTA începe la Sântana săptămâna cu patru amicale fără Dobrean, care a plecat la Lipova





Echipa fanion a Aradului începe mâine, la Sântana, un adevărat tur de forță, cu patru partide amicale. Cristian Todea și colegii săi de pe banc „roș-albilor” lucrează intens la procesul de omogenizare a lotului, iar aceste teste ajută. În plus, vorbim și despre antrenamente de ordin fizic, atâta timp cât terenurile încă nu sunt prea bune la această dată, iar jucătorilor li se cere implicare maximă. De altfel, stafful tehnic arădean a spus că fiecare component al lotului va primi cel puțin 90 de minute de joc în aceste patru teste, însă e clar că unii, probabil cei cu pretenții de titulari vor apuca să joace mai mult.

Până una alta, însă, după Ghergu, UTA s-a mai despărțit de unul dintre fotbaliștii care au efectuat cantonamentul de la Moneasa. Este vorba despre Cristian Dobrean, care a fost împrumutat la Șoimii Lipova. De altfel, în meciurile școală din această iarnă, „închizătorul” de 21 de ani a fost utilizat pe un post mai puțin familiar lui, cel de fundaș central, semn că locurile de la mijlocul terenului erau oricum ocupate. Cum formația pregătită de Flavius Sabău era în căutarea unui fotbalist de profilul lui Dobrean, înțelegerea s-a perfectat rapid, iar utistul care apucase să debuteze pentru „Bătrâna Doamnă” în eșalonul secund, în sezonul 2015-2016, va activa în Liga 3-a cel puțin până la vară.

Revenind la meciul cu Unirea Sântana, el va începe la ora 16, pe terenul divizionarei a patra. Pentru UTA va fi cel de-al patrulea test al iernii, după 2-2 și 1-0 cu Szeged, 0-1 cu Cermeiul și 4-2 cu Ripensia, în timp ce trupa lui Dan Cuedan e la al doilea meci de pregătire, după 1-0 cu Unirea Sânicolau Mare.









8 comentarii

  1. Eu nu inteleg baietii astia care conduc Lipova, chiar nu gandesc sau nu vor sa gandeasca. Aduc tot felul de jucatori care nu au confirmat nicaieri gen Himcinski, Dobrean, Mandache, Vasile si alti care dupa 6 luni pleaca.
    Mai uitativa, mai informativa cand aduceti jucator, va mirati ca nu merge echipa.

    0
    0
    1. Nici lui Trabalka nu i-a dat nimeni credit si a ajuns in varf de forma la Lipova, Gherghel, Edu si altii, multi, au crescut in joc datorita antrenorului. E adevarat ca la debutul in liga 3 au fost adusi unii, care nu au confirmat, dar daca nu e jucatorul tau, pe care sa il cresti si sa ii cunosti evolutia in timp, pana nu il vezi la munca, nu ai de unde sa stii ce poate, nu crezi? Baietii aia care conduc Lipova chiar stiu ce fac si o fac profesionist. Se va vedea mai bine campionatul viitor!

      0
      0
    2. Doamne ce aberatii scrii . Eu ma intreb la cate meciuri si fost de faci astfel de afirmatii . Din ce stiu eu unii din cei enumerati de tine au plecat pentru ca isi doreau sa joace mai mult . Iar pe Himcinschi doar daca l-ai vazut jucand pe undeva de faci astfel de afirmatii .

      0
      0
      1. Exact, au plecat pt ca vroiau sa joace, nu pt ca nu erau buni! Himcinschi este nou-venit, chiar nu ma refeream la el ca fiind bun pt ca e in curtea Lipovei de 100 de ani. Cat despre meciuri vazute, am fost la TOATE meciurile soimilor! Tu? Care sunt aberatiile pe care le-am scris?

        0
        0
        1. Eu ma refeream la cel care semneaza cu aradean ca scrie aberatii. Pe el il intrebam la cate meciuri a fost .

          0
          0
  2. @Alex, nu vreau sa polemizez doar de amorul artei. Ce zici de jocul lui Calvin? Dar Pascu? Dar Kocsis? Dar S. Popa, Vasinc si restul din liga 4? Luati ca individualitati sunt ok. Problema din tur a fost integrarea juniorilor, inchegarea echipei, transformarea individului in parte din echipa/colectiv, chestie care nu se face in 2-4 luni. Nu sunt de condamnat. Au muncit mult toti si o fac in continuare. Putina rabdare… Sabau i-a luat in oct. 2015 si, cu munca si rabdare, a construit echipa care promova dupa un campionat jumate, cand altii declarau in 2011 ca s-au hotarat sa promoveze…si acum e la fel… Hai sa le dam credit si vom vedea, poate ne vor surprinde placut pana la finalul acestui campionat.

    0
    0
  3. Mai voi doi,@Alex si @Denis,mai terminati cu contrele!Este clar ca sunteti ambii suporteri ai Soimilor,doar ca aveti pareri diferite.Corect pana la urma!
    Haideti sa va intreb pe amandoi cate ceva:
    -are Soimii o pepiniera,cel putin deocamdata,ca sa nu fie nevoita sa aduca sau sa imprumute jucatori?Vad ca intentie si bunavointa exista!
    -are Soimii un buget adecvat sa cumpere jucatori determinanti?
    -de ce ar refuza Lipova anumiti jucatori,care nu intra momentan in vederile UTA-ei?Din cauza tineretii sau lipsei de experienta?
    -ATUNCI, sa terminati aceasta disputa fara sens intre voi doi,cand un jucator,crescut de catre Lipova,ajunge in lotul mare,sau macar la Under 19 si 17,la UTA!
    Pt ca la o adica,despre asta vorbim momentan.
    Astamparati-va,cocosilor!

    0
    0
  4. Giro hai sa-ti raspund eu . Cred ca sunt cel mai in masura sa fac asta .
    1. Momentan Soimii nu are propria pepiniera . Avem grupe de copii 13-14 ani pe care ii crestem si speram ca peste 3 poate 4 ani sa reusim sa ne putem lauda si cu jucatori din ograda noastra. Deocamdata ne laudam doar cu 1 jucator de aproape 16 ani
    2. Momentan cei care ne sprijina ne ofera un buget acceptabil cat sa ne descurcam si sa facem mici investitii.
    3. Nu stiu sa fi refuzat vreun jucator tanar sau care nu intra in vederile echipei UTA. Daca exista vreun jucator care antrenorul nostru il doreste si UTA nu are nevoie de el noi suntem dispusi sa-l luam . Dar sa nu uitam ca nu suntem singiri pe piata . Concurenta e mare .
    4. In liga 6 jucam cu juniori nascuti in anii 1999 2000 2001 si chiar 2002 si cu cate un batran intre ei . Aici ma refer la Sabau .
    5. Discutiile sunt libere aici iar cat timp nu se jignesc lasa-i sa scrie ce vor .

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button