X
    Categories: UTA Arad

Păcurar: „Lucruri bune și mai puțin bune, scorul contează doar la capitolul moral”

UTA s-a prezentat cu o echipă extrem de tânără la Sântana. Practic, în afara portarilor Barna și Bodea și a italianului Sorato (22 de ani), restul fotbaliștilor aliniați împotriva divizionarei a patra au fost Under 21. Iar aici îl includem și pe Vlad Opriș, fundașul central din Șimleu Silvaniei, aflat încă în probe la echipa fanion a Aradului.

Deși a trăit periculos, frageda formație în „alb-roșu” și-a confirmat în cele din urmă statutul de favorită, câștigând cu un gol făcut de Victor Prună, purtătorul banderolei după ieșirea lui Amir Jorza. „Îi mulțumim Sântanei și lui Dan Cuedan pentru jocul de astăzi, care, inițial, nu era în programul nostru. Dar, dar după ce am analizat mai bine cu colegii mei, ne-am dat seama că două partide pe săptămână este puțin pentru toți cei pe care îi avem sub comandă și de aceea au apărut și testele de ultim moment de la Sântana și Chișineu Criș. Din păcate, doi dintre juniorii la care am vrut să apelăm sunt accidentați (n.a. Onuțan și Gruiescu), în timp ce restul lotului de jucători a avut parte de un antrenament foarte tare acasă, înainte de prânz, pentru ca mâine să jucăm cu Lipova.  Cât despre jocul de azi, pot remarca în special efortul copiilor noștri, tehnic și tactic au fost lucruri bune și mai puțin bune, încercăm să corectăm din mers, de la meci la meci”, a punctat Cristi Păcurar, unul dintre cei doi „secunzi” ai lui Cristi Todea, alături de Sorin Botiș, care este plecat în cantonament, în Serbia, cu grupa de 2006.

Dacă pe faza ofensivă, „Bătrâna Doamnă” s-a descurcat destul de bine, defensiv mai sunt multe de pus la punct, inclusiv din punct de vedere al efectivului. „Într-adevăr, am cam experimentat în apărare, am luat copii de la juniori și mai vrem să-l vedem și pe Opriș înainte de a da un verdict. Ne deranjează și pe noi faptul că am luat trei, goluri, dar, în general, la amicale, ne-am impus să nu punem accent pe scoruri. Ele contează doar la capitolul moral. În această săptămână urmărim încă specificul perioadei, iar de săptămâna viitoare trecem la ciclu săptămânal normal”, a adăugat Păcurar, care a salutat și revenirea lui Alex Barna între buturi: „E ok, are viza medicală pusă, ne putem baza 100% pe el”.

Așadar, mâine, de la 12, contra Lipovei, e de așteptat să vedem pe gazon o cu totul altă formulă de joc decât cea aliniată azi, la Sântana.

FOTO: Viorel Musca

Facebook Comments
8
1
lucian :