X
    Categories: UTA Arad

Roșca – aproape să-l convingă pe Todea că merită o șansă în „alb-roșu”, dar și Opriș e în „cărți”

Cei doi fundași centrali sosiți în probe săptămâna trecută urmează să primească un răspuns din partea staffului tehnic utist. La prima vedere, Mihai Roșca pare să-i fi luat puțin fața lui Vlad Opriș, atâta timp cât a apărut azi pe teren în echipa ce a înfruntat Lipova și nu ieri, la Sântana. Basarabeanul de 23 de ani a evoluat destul de bine, nu s-a menajat deloc în duelurile fizice cu Trabalka și Himcinschi, atacanții de careu ai lui Sabău, dar a și vorbit mult pe teren cu colegii săi. Opriș a intrat și el pe final, dar nu a avut prea mult de lucru , atâta timp cât lipovanii aveau deja șase fotbaliști Under 19 pe teren.

La final, Cristi Todea a lăsat de înțeles că măcar unul, dacă nu ambii fundași centrali aflați în probe vor fi ținuți. Există, însă, și factorul acte, capitol la care Roșca are un mic minus, fiind considerat, cel puțin deocamdată, fotbalist extracomunitar. Pe de altă parte, el și-ar fi depus deja cererea de obținere de cetățenie română, iar atunci lucrurile s-ar simplifica automat. „Opriș și Roșca sunt jucători interesanți. Mai avem amicale săptămâna asta, au timp să demonstreze ceea ce pot. Poate vor rămâne amândoi, ne vom hotărî până la finalul săptămânii. Trebuie văzută și situația lui Mihai, cu actele, nu știu dacă va putea să joace chiar din prima etapă. Dar, important este să avem cât mai multe variante pe parcursul returului”, a menționat antrenorul principal al „Bătrânei Doamne”.

La UTA a mai evoluat deceniul trecut un fotbalist din Republica Moldova. Este vorba despre mijlocașul Sergiu Jăpălău, care a îmbrăcat deja haina antrenorului la doar 33 de ani. De altfel, Jăpălău l-a și avut elev pe Mihai Roșca.

Facebook Comments
1
0
manager :