Alte sporturi

Vis spulberat la Sofia: Copil a pierdut dramatic prima finală ATP din carieră





Arădeanul Marius Copil a jucat în această după-amiază, la Sofia, prima sa finală ATP din carieră. Deși a câștigat 16 gameuri, tenismanul de pe Mureș (locul 93 ATP) a trebuit să se recunoască învins în fața bosniacului Mirza Basic (129 ATP), scor  6-7(6), 7-6(4), 4-6.

Copil putea aduce primul titlu ATP în România după o pauză de 10 ani, însă arădeanul a clacat în setul decisiv. A fost un deznodământ total neaşteptat, ţinând cont că românul s-a aflat în controlul partidei, ratând mai multe mingi de break în startul decisivului. Bosniacul, care l-a eliminat pe Stan Wawrinka în semifinale, şi-a revenit însă incredibil după ce părea că nu mai are resurse fizice, reuşind break-ul într-un moment cheie.

Până la urmă, însă, Copil face un salt de 19 locuri în ierarhia mondială, până pe 74 ATP. De asemenea, Copil a primit un cec în valoare de 47.000 de euro, dar și aprecierile fanilor sportului alb din țara noastră, căci a devenit primul român care ajunge într-o finală ATP în ultimii 7 ani. „Este primul meu discurs la o ceremonie de premiere, aşa că sunt emoţionat…Îi mulţumesc antrenorului meu, Andrei Mlendea. M-a ajutat foarte mult în ultima vreme, datorită lui am urcat atât de mult în clasament. De asemenea, le mulțumesc tuturor sponsorilor, dar şi spectatorilor care au venit în această seară. Nu în ultimul rând, sunt foarte recunoscător familiei. Felicitări lui Mirza, pe care îl cunosc de la vârsta de 8 ani”, a fost discursul lui Marius Copil la finalul meciului din capitala Bulgariei.

În urma parcursului bun de la Sofia, arădeanul va intra din nou în topul 70 ATP de mâine, odată cu actualizarea clasamentului.









Un comentariu

  1. oricum un rezultat bun ! felicitari! vor mai veni si alte rezultate bune, se vede un progres evident in joc!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button