Fotbal juniori

Ineuanul Jurj, curtat de grupări importante din Liga 1 la numai 15 ani





Departamentul de Scouting al Federeției Române de Fotbal, condus de Ion Geolgău, a organizat, vara trecută, la Tărlungeni, o tabără de selecție cu scopul formării lotului național Under 15. Au participat 120 de jucători de câmp și 16 portari, între care și patru arădeni. După prima etapă, Mihai Miclean, Mădălin Goldiș și Adrian Perenyi, toți de la Viitorul Arad, nu au convins, în timp ce ineuanul Darius Jurj s-a aflat printre cei 40 de fotbaliști opriți pentru selecția finală.

Mai mult, mijlocașul de bandă a ieșit al doilea la testele fizice comandate de preparatorul fizic al loturilor naționale de juniori și a rămas în vederile selecționerului Adrian Văsâi. Între timp, fotbalistul de 15 ani (împliniți pe 12 februarie) a și debutat la CS Ineu, în Liga 4-a și – bineînțeles – e vârful generației de 2003 a Academiei Ladislau Brosovszky, pregătită de Cristi Sculici și Lucian Ardelean. Apoi, de la începutul anului, două dintre cluburile importante din Liga 1 s-au interesat de serviciile talentatului fotbalist. Din informațiile noastre, ar fi vorba despre FCSB și CS U Craiova, însă totul e la stadiul de tatonări în momentul de față.

Altfel, Jurj a fost printre protagoniștii amicalului de ieri, de la Salonta, dintre prima echipă a Ineului și CS Mădăras, din Liga 4-a Bihor. Zărăndanii au câștigat cu 7-1, iar fotbalistul de 15 a închis tabela cu un șut imparabil de la marginea careului. Georgiu (2), Balaci, Păcurar, Dan Mâneran și Spătaru au fost ceilalți marcatori ai Ineului, care joacă și mâine, la Brad, cu o altă formație de prim eșalon județean.









Un comentariu

  1. De remarcat vârful slăbuț și firav dar foarte tehnic a celor de la cs madaras , o formație care a cazut fizic a doua repriza, dar nu și a pierdut din strălucire prin cel spus mai sus.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button