Fotbal judetean

Borteș se prezintă cu un gol în „galben-albastru”: Progresul Pecica – Unirea Sântana 2-0





Două dintre echipele ce ar putea arbitra lupta pentru promovarea din Liga 4-a, dacă nu chiar să se implice în ea, s-au duelat, azi, în amical pe sinteticul de pe „Șega”. După turul de campionat, Pecica și Sântana au strâns câte 27 de puncte, în meciul direct a fost egal (1-1), dar Vlad și Borteș au rupt echilibrul în favoarea Progresului.

Și, totuși, Sântana putea trece în avantaj dacă Tegbo nu ar fi ratat un penalty obținut tot de el din duelul cu Țugulescu. În schimb, Vlad a fost precis de la punctul cu var după ce Popa fusese faultat în careu, astfel că, în ciuda altor situații de poartă de-o parte și de cealaltă, scorul pauzei a fost 1-0.

Și în partea secundă s-a marcat tot odată și au făcut-o tot pecicanii, prin ultimul jucător sosit. Claudiu Borteș dorește să  o părăsească pe Glogovăț și s-a remarcat la Progresul printr-o acțiune personală de efect, în urma căruia a înscris golul de 2-0.

La importantul test al formației „galben-albastre” a asistat și Dan Stuparu, antrenorul federal care e de așteptat să vină la cârma pecicanilor, din vară, alături de Marius Grad. În schimb, au absentat frații Wild și R. Fritea. „Adversarul bun, cu pretenții de podium an de an, ne-a ajutat să ne atingem scopul la acest joc amical. Mă bucur că echipa a crescut de la săptămână la săptămână, că se construiește mult la firul ierbii, iar asta înseamnă o dinamică bună a jucătorilor. De aceea, cred că echipa noastră stă bine atât din punct de vedere fizic. cât și tehnico-tactic. Rezultatul a contat mai puțin, deși o victorie le aduce mereu  moral jucătorilor, ceea ce ar putea conta în campionat”, susține Grad.

Sântana e la al doilea eșec consecutiv fără gol înscris, după 0-3 la Sebiș, dar antrenorul „roș-negrilor” nu are motive de îngrijorare. „Chiar în condițiile unor absențe importante, am făcut un joc destul de bun. Cel puțin în prima parte, pe lângă penalty-ul ratat de Tegbo, am avut și alte ocazii bune de gol. Au fost atât aspecte pozitive, cât și negative, ținem cont de toate înainte de ultimele două săptămâni de pregătire. Încă ne căutăm, sperăm să ne revină și jucătorii accidentați, căci vorbim despre posibili titulari, ca Avrămuțiu, Stanciu sau Vuin”, a menționat Dan Cuedan.

Formații:

Pecica: Rusu – Țugulescu, Dolga, Șiclovan, V. Fritea – Ponta, Bercu, R. Popa, E. Varga – Vlad, Arsene. Au mai jucat: Marinescu, Borteș, Denuț

Sântana: Matiș (46 Csurka) – Ginghină (80 Paven), Paven (70 Politic), Peia, Istin – Mateiu, Olteanu – Marc, Prică, Tegbo (20 Ghiță, 60 Neag) – Capătă.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button