Cluburi polivalente

Fetele CSM-ului s-au calificat în semifinalele Superligii de tenis de masă!





Echipa feminină de Superligă a CS Municipal Arad a obținut patru victorii în cele șapte partide susținute în turneul retur al Campionatului Național de tenis de masă pentru senioare.

Fetele pregătite de Cristian Dodean au câștigat în sala din Dumbrăvița (jud. Timiș) cu: Romgaz Mediaș, scor 5-3 (puncte Bianca Crișan – 2, Aneta Maksuti – 2 și Andreea Fistyulof), Dunărea Giurgiu, 5-0 (Fistyulof – 2, Crișan și Ivana Vejnovic – 2), Poli Cluj-Napoca, 5-2 (Crișan – 2, Maksuti – 3) și CS Pristavu Câmpulung, 5-0 (Fistyulof – 2, Maksuti – 2, Crișan). Înfrângerile au venit cu Poli Iași, scor 2-5, Farul Constanța 1-5 și cu liderul și campioana en-titre, ACS Dumbrăvița, 2-5. Dacă după turneul tur, CSM Arad ocupa locul 2, cu o singură înfrângere, arădencele s-au clasat pe locul 4 la finele turneului retur, după Dumbrăvița, Farul și Poli Iași. În clasamentul final, tur-retur, CSM Arad s-a clasat pe poziția a treia, cu 24 de puncte, după ACS Dumbrăvița, 28 de puncte, Farul Constanța, 25, dar în fața celor din Iași, 21 de puncte. În semifinalele ediției 2017-2018 din Superliga feminină se vor confrunta Dumbrăvița cu Iași și Farul cu CSM Arad.

Șanse egale în fața Farului

O veste mai puțin bună vine dinspre Bianca Crișan, care s-a accidentat înaintea ultimei zi a competiției de la Dumbrăvița: „S-a accidentat la mână, sper să nu fie ceva ruptură musculară și să ne poată ajuta în semifinale. În tur le-am învins pe Farul cu 5-2, acum au câștigat ele, dar noi am fost fără Bianca. Șansele de calificare în finală sunt de 50-50, se va juca tur-retur, cu prima manșă la sfârșitul lui martie și a doua început de aprilie”, ne-a declarat Cristian Dodean. Obiectivul echipei arădene, în această stagiune, e obținerea unei medalii. Crișan are ruptură fibrilară la triceps, accidentare ce o poate ține pe margine chiar șase săptămâni, astfel că prezența ei, în semifinale, e pusă sub semnul întrebării.

Băieții au baraj de promovare, cu Steaua!

Echipa masculină, din Divizia A, a avut și ea o comportare meritorie la turneul retur de la Bistrița, unde a înregistrat următoarele rezultate în seria a II-a: 5-0 cu Farul Constanța, 5-3 cu Spartac București, 5-0 cu CSU Craiova II, 5-0 cu CSM Zalău, 5-3 cu CSM Slatina, 5-4 cu CS Tenis Club Dej și 4-5 cu CS TT Câmpulung. În clasamentul final al turneului retur, CSM Arad s-a clasat pe locul 2, cu 13 puncte și un bilanț excelent, 6 victorii și o singură înfrângere. În clasamentul tur-retur, arădenii ocupă tot locul 2, după CS TT Câmpulung, urmând să joace în barajul de promovare în Superligă împotriva celor de la CSA Steaua, câștigători detașați în seria I. CSM Arad a evoluat, la Bistrița, în componența: Bogdan Roman, Adrian Costea, Paul Mladin și Patriciu Muntean.

Junioarele II au prins podiumul și…barajul

„Șansele în fața Stelei sunt minime, au echipă foarte bună. Păcat că băieții nu au reușit să câștige cu cei din Câmpulung și să ocupe primul loc în serie, în barajul cu Clujul era ceva mai ușor. Aveau nevoie de o victorie cu 5-3 în ultimul meci de la Bistrița. Oricum, au făcut un turneu foarte bun și sunt sigur că ne vom bate până la capăt!”, mai spune Cristi Dodean. Și fetele mai mici au reușit un turneu retur bun la Buzău, cu patru victorii, după ce în tur au câștigat chiar cinci meciuri. Arădencele s-au clasat pe locul 3 în Divizia B, după CSA Steaua și CSTA București, urmând să joace barajul de promovare cu a doua clasată. Adela Strună, Irina Rus, Andreea Neamțu și Mădălina Orban au format echipa feminină a CSM-ului.

Urmează Naționale de seniori

Ambele baraje de promovare în care vor fi angrenate cele două formații arădene se vor disputa tot în perioada martie-aprilie. Altfel, o delegație numeroasă pleacă joi la Naționalele de seniori de la Buzău, unde CSM Arad va fi reprezentat de: Adrian Dodean, Bogdan Roman, Paul Mladin, Paul Bulza – la masculin, respectiv Andreea Fistyulof – la feminin. Bianca Crișan nu mai poate fi prezentă, din cauza accidentării. Datorită programului competițional încărcat, Daniela Dodean-Monteiro nu poate participa la Naționale.

csmarad.ro









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button