Contractul pentru montarea gazonului „Motorul” a fost semnat, însă data finalizării lucrării e incertă

Contractul pentru montarea gazonului „Motorul” a fost semnat, însă data finalizării lucrării e incertă

Nu a fost 16 februarie, ci 1 martie 2018 data la care a fost semnat contractul dintre Primăria Arad și firma ce a câștigat licitația pentru montarea gazonului sintetic pe arena „Motorul”. Din informațiile noastre, procedura a fost amânată de un certificat de la Trezorerie, dar, de ieri, lucrurile sunt în regulă. ”A fost semnat contractul de achiziţie şi montaj gazon artificial (sintetic) la Stadionul <<Motorul>> pentru o suprafaţă de 8000 mp, cu o durată de 30 de zile de la data predării amplasamentului. Furnizorul este SC Ischia SRL din Galați, iar valoarea contractului este 1.250.166,40 lei”, ne-a comunicat Biroul de Presă al Primăriei Arad.

Pasul e important, dar nu decisiv, în sensul în care la această oră nu cunoaștem data la care amplasamentul va fi predat furnizorului SC Ischia SRL. Până acolo, Primăria Arad s-a angajat să facă partea de compactare a stratului pe care va fi montat gazonul, iar „operațiunea” ar putea „înghiți” alte zile bune, dacă nu săptămâni. În acest sens, specialiștii celor de la Ischia vor acorda asistență părții arădene, adică se vor asigura că planeitatea și drenajul va fi conform standardelor. De abia apoi, se va intra în cele 30 de zile prevăzute de contract pentru predarea la „cheie” a gazonului. Reprezentanții firmei câștigătoare ne-au mărturisit că în caz de vreme favorabilă se vor încadra fără probleme în termenul de o lună de zile, ba chiar ar putea coborî sub el, așa că ar fi ceva speranțe ca UTA să se întoarcă la Arad încă din această primăvară.

Marea miză ar fi finalizarea gazonului până pe data de 25 aprilie, când e programat marele derby cu ASU Poli Timișoara. Acum, însă, e greu de anticipat dacă acest lucru va fi cu adevărat posibil. Cert este că după ce zăpada căzută în ultimele săptămâni se va topi, „Motorul” ar trebui să se transforme rapid în șantier.

Facebook Comments
15
0

7 comentarii


 1. Ne puteți spune va rog cate locuri vor fi pe motoru?

  3

  0
  Răspunde

  1. Dupa vorbe si promisiuni, cam 5000!Serios?Cu un gazon de tip revolutionar…Serios?La nivelul celor din campionatele puternice!Serios?
   Eu ma intreb doar…s-ar fi gasit jurnalul zilnic al Baronului Neuman in care si-a structurat dezvoltarea stadionului,abia apoi de construit o echipa campioana?Serios?
   Mai departe,sa ramanem la ERA FALCA!Trezirea!
   Am auzit ca Poli si-a inchiriat toate casele inconjuratoare Arenei Motorul,dar Falca le va face o surpriza!Se va juca la Siria!

   1

   0
   Răspunde

 2. Și dacă dimensiunile terenului vor fi la fel că înainte?

  0

  1
  Răspunde

  1. Nu @Dorin!S-a decis ca se va juca de-a latul terenului si portarii au voie pana in statia de tramvai,dar interzis sa urce in el!Ce intrebare prosteasca este asta?
   Arena Motorul,este intabulata,la fel ca si proprietatile din jur,private!Cu ce te-ar ajuta inca 30 cm in plus pe fiecare latura?
   Ba chiar am auzit,ca din cauza spetei Stratila,arbitrul tusier de pe partea opusa intrarii,va avea un culoar,prin spatele tribunei,ca sa se poata deplasa!Offsaid-urile le vor semnaliza suporterii prin scuipaturi si alte diverse….Dar am auzit si ca Comandannte Falca va monta telegondole,special pt arbitrii!Statia finala va fi la Posta Romana,de unde isi vor incasa baremurile!

   2

   5
   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.