Arhivă articole

Ionuț Popa – în pâine, la UTA: „Suporterii sunt datori să susțină echipa în orice condiții, iar eu să-mi fac treaba la care m-am înhămat într-un moment greu”

Începând din acest weekend, Ionuț Popa își începe cel de-al patrulea mandat ca și șef al staffului tehnic utist. Din postura de director tehnic, „Mister” va colabora cu antrenorul principal Cristian Todea, cel secund, Cristi Păcurar și Dan Țapoș, responsabil cu pregătirea portarilor. În această după-amiază, Popa a avut o primă discuție cu jucătorii, i-a anunțat că vor avea de susținut două teste, unul de efort și altul de forță, în zilele de luni și marți programând deja câte două antrenamente, iar mâine „doar” unul. Cert este că tehnicianul de 64 de ani intenționează să se implice total la UTA, invocând deja discuții cu primarul Gheorghe Falcă pe tema finanțării clubului, dar și pe cea și a terenurilor din Arad, cu accent pe „Motorul”.  Totodată, Popa e conștient că unii suporteri nu privesc cu ochi buni revenirea sa la UTA și, chiar dacă nu înțelege de ce, e dispus să aibă o discuție față în față cu contestatarii săi.

Dar iată ceea ce a avut de spus Ionuț Popa despre subiectele fierbinți de la UTA:

…despre relația cu suporterii: De la bun început, le repet celor cărora nu mă cunosc că privesc fiecare echipă pe care o întâlnesc din postura antrenorului ca pe un dușman, nu un simplu adversar. Pornind de aici, poate am mai exagerat cu declarațiile, dar nu-mi amintesc să-i fi jignit pe suporterii UTA-ei. Am înțeles și am citit  și eu că unii dintre ei nu mă suportă, nu mă vor nici în ruptul capului la UTA, dar eu sunt dispus să am o discuție lămuritoare cu ei. La Colin, la bar, sau unde doresc ei. Oricum, această atitudine a lor mă ambiționează și mai mult, la fel cum îmi dau putere și multele mesaje de încurajare pe care le tot primesc de ieri încoace de la alți suporteri ai echipei. Eu cred că ei, suporterii, sunt datori să susțină echipa în orice condiții, iar eu să-mi fac treaba la care m-am înhămat într-un moment greu. Venind acum la echipă, cred că am dovedit că îmi pasă de acest club, la care de altfel am debutat ca antrenor principal în anul 1993, într-un meci cu Petrolul”. 

…despre relația cu autoritățile locale: „Am discutat destul de mult cu domnul primar Falcă și apropiații săi în ultimul timp, pe undeva suntem colegi de suferință. Ambii am fost înjurați la acel meci cu Universitatea Cluj, de acum 7-8 ani, am fost făcuți vânzători, dar iată că unul finanțează echipa, iar celălalt, adică eu, revin într-un moment greu la club fără să am pretenții financiare cel puțin până în vară”

…despre relația cu conducerea clubului: „Eu și domnul Meszar suntem pe aceeași lungime de undă. Am semnat un contract valabil doar până în vară, căci trebuie rezolvată cumva situația financiară înainte de a face și alte planuri, alte strategii. Chiar am dori să clarificăm odată pentru totdeauna forma prin care autoritățile locale pot da bani la UTA. Există Legea 69 a sportului, care, împreună cu ordonanța numărul 38, pot fi luate în considerare de autoritățile locale în găsirea unei alte forme de finanțare. Am încercat și la Timișoara acest lucru, doar că acolo erau datorii mari la Stat, în timp ce UTA e curată din acest punct de vedere”.

…despre colaboratorii săi de pe banca UTA-ei: „Sunt sincer și vă spun că am devenit principalul responsabil cu pregătirea echipei. Din start, însă, mi-am dorit ca toți antrenorii să rămână pe loc, poate că un altul venit din altă parte nu ar fi făcut asta. Din păcate, Botiș și-a manifestat dorința să rămână să antreneze doar grupa lui de copii la UTA, în timp ce pe Todea, Păcurar și Țapoș mă bazez mult în continuare”

…despre lotul de jucători: „Într-adevăr, azi am avut o primă discuție cu jucătorii și i-am văzut cam debusolați, lipsiți de încredere. Sunt foarte mulți tineri la echipă, cu potențial important, dar asta nu înseamnă că au și reușit deja în fotbal. Odată cu înaintarea în vârstă, am devenit din ce în ce mai pretențios, vreau din ce în ce mai mult de la fiecare jucător în parte, nimeni nu va fi cruțat. Plec de la zero cu toți, după testele de mâine și de luni voi vedea unde sunt din punct de vedere fizic. Cred și sper că stau bine după pregătirea din această iarnă, dar trebuie să fiu sigur de acest lucru, înainte de a ne apuca să lucrăm și pe partea tactică. Încă trei-patru săptămâni rezultatele vor fi mai mult întâmplătoare, dar sper că după o lună, o lună și jumătate, rezultatele muncii împreună se vor vedea și în clasament. Îmi pare foarte rău că Stahl e încă accidentat, deși l-am trimis și la un medic la Timișoara în această săptămână. Mi se pare un fotbalist cu calități excelente care ne va lipsi încă o săptămână-două”.

…despre obiectiv: „În acest moment, situația nu e deloc roză. S-a pierdut un prim meci în acest an, urmează alte partide foarte grele, iar lotul nu e foarte complet. În acest sens, mi-aș mai dori cel puțin doi fotbaliști, un fundaș central și un mijlocaș de bandă, dar trebuie să am încă o discuție cu domnul Meszar pe această temă. Variante ar fi, cunosc și eu destui impresari care ne-ar putea ajuta repede, însă conducerea va avea ultimul cuvânt. Din punctul meu de vedere, mai avem nevoie de aproximativ 20 de puncte ca să stăm liniștiți în privința obiectivului, rămânerea în Liga 2-a. Nu e deloc simplu, iar situația se aseamănă cu cea din 2009, după plecarea lui Ionuț Chirilă și a multor jucători cu experiență. Echipa a trebuit refăcută de la zero, tot în jurul unui nucleu de tineri din Arad, iar anul următor ne-am bătut la promovare, în ciuda problemelor de ordin financiar. Revenind, trebuie să fim atenți la echipele din zona noastră de clasament, căci nu cred că vreuna dintre ele se va da bătută. Îmi amintesc de un amical Călărași – Brăila, câștigat de oaspeți, așa că trebuie să fim cu ochi în patru și să începem să facem rapid puncte”

…despre solicitările sale: „În afară de cele două transferuri, le-am comunicat celor din conducere că trebuie achitat cât mai rapid cel puțin unul dintre salariile restante. E nevoie de jucători cât de cât mulțumiți, cu putere de muncă și o să insist și pe lângă domnul primar sau Ovidiu Moșneag să mai atragă, poate, lângă noi ceva sponsori. Și tot domnului Falcă i-am spus deja că trebuie făcut tot ce este posibil și imposibil ca echipa să joace din nou la Arad cel târziu din luna aprilie sau chiar și mai repede. Cu Timișoara, nu cu Poli, căci pentru mine Poli e doar cea din Liga 1, ce are palmaresul. Aradul are echipă de fotbal, ce caută ea să joace la Șiria? În fine, trebuie găsite soluțiile ca echipa să nu se plimbe ca țiganul cu cortul prin oraș. Adică să se dezbrace într-un loc și să se antreneze altundeva, eu de altfel îmi pun la dispoziție baza sportivă pentru a da o mână ajutor în acest sens. Chiar acum am câțiva oameni acolo, care curăță cele trei terenuri, cel sintetic, de iarbă și suprafața cu nisip”

Concluzii. „Nu mai are rost să vorbim, trebuie să trecem cu toții la fapte. Știu că azi sunt înjurat de mulți, dar rezultatele vorbesc mereu în fotbal și în sport în general. Dacă acestea vor fi bune, nu vor mai fi neînțelegeri, mai ales că suntem toți de aceeași parte a baricadei și ne dorim să o vedem din nou pe UTA în Liga 1”.

FOTO: Viorel Musca

34
5

48 comentarii la articolul: “Ionuț Popa – în pâine, la UTA: „Suporterii sunt datori să susțină echipa în orice condiții, iar eu să-mi fac treaba la care m-am înhămat într-un moment greu”

 1. Mult succes Domnule Ionut Popa !!! Cea mai buna veste ce am primit o in ultimul timp , de abea am asteptat sa reveniti la club !!
  Aveti grija ca unii jucatori nu au fata de Uta , gen Manea ( ii place 1×2 ) , Burla ( il taiem la craciun pe purcelas ca e cam grasut )
  Anu viitor vom promova 100 % deoarece va fi gata stadionul , va fi gata deoarece va fi an electoral ( nu e fraier Falcuta )
  iar fanii si scu sa mai lase orgoliu si sa sustina Uta , Popa si a aparat clubul in vara , la fel face oriunde
  HAI UTA !!!
  NU PIERDEM CU SIBIUL !!!

  74

  19
 2. Mult succes, o varianta mai buna in momentul asta nu cred ca exista. Mimozele de suporteri care asteapta scuze nu au gresit cu nimic?

  95

  13
 3. sa speram ca te vor alunga suporterii aia rai, pe care i-ai ironizat la baraj! auzi la el, cica falca finanteaza! banii ii da cumva de la ma-sa?

  29

  39
 4. Scurt și la obiect, omul mănâncă fotbal pe pâine…trebuie să fim tâmpiți să nu profităm de serviciile lui.

  65

  9
 5. Bine ai venit Ionut Popa la UTA
  Abia astept sa batem meci dupa meci
  Sa ramai la UTA de acum incolo

  63

  7
 6. sarpele la san crescut venin iti scuipa… cum are prima oferta din liga 1 pleaca… sper sa vina cat mai repede oferta aia

  9

  51
 7. Domnule Ionut Popa!!!Suporterii adevarati ai UTA-ei,vor sustine in continuare culorile rosu-alb(nu vreau sa mai vad negru in fata ochilor),cu sau fara dumneavoastra!
  Incerc sa spicuiesc doar niste etape din antrenoratul dvs la UTA,asa cum ati facut-o si dvs….,dar cu alte interferente de auto-caracterizare.
  1992-1993!UTA promoveaza cu Domide si Boruga pe banca,dupa Cugir.Dar Hop,peste noapte sunteti in Divizia A,numit antrenor principalCu Ioan Hamza secund!
  Asa cum si dvs declarati,a fost cantarul carierei dvs!Adica pe spatele UTA-ei s-a inceput sa fiti cunoscut.
  OK!Urmeaza un trist episod,in care ati fost Cappo del Tutti Mafia,episod „Haina de Blana”,in care au platit altii in locul dumneavoastra,ba chiar nea Misu Jivan cu suspendare pe viata si UTA retrogradata!Va aduceti aminte?
  Ok!Apoi ati fost antrenorul care ne-ati cerut public retrogradarea,pt 2 puncte!Ati uitat?Eu nu!
  Trec anii si intamplarea a fost sa ne intalnim la baraj.Turul la Timisoara.Cred ca va scapa acest capitol,in care dvs erati in baraca anexa al Recasului(pe Dan Paltinisanu),ca la un monitor sa revedeti fazele jocului!Poate ca sunt prost,dar cine a aparut la geam,injurand si facand semne obscene????Provocand aradenii care mergeau spre casa?Cu autocarele si autoturismele personale parcate in spatele stadionului?Pe terenul LPS Banat?
  Si ca si cum nu ar fi fost nimic,ne-am revazut la Siria,la retur!Nimic de comentat!Net superiori,dar sa faci matale asemenea circ ieftin,la orice fel de bucurie sa fi fost,personal m-am simtit jignit si cred ca nu numai eu!Asta este fotbalul,atat am putut,cu atat am ramas!Corect!La Timisoara ai sarit la bataie in timpul interviurilor,la Siria ai fi fost in stare sa te epilezi si inghinal,public,batand cinciul cu Robu,pe care ulterior l-ai facut praf pe site-uri si televiziuni!
  Atunci ce sa sper?Ca iar si din nou iubiti UTA?Asta ati declarat-o abia cand ati vazut ca se ingroasa gluma!Voi reveni!Ca sa ma descarc sufleteste!

  31

  19
  1. Pt adevărul istoric, „Haina de blană” a fost cu un sezon înainte, 1991-92. Alba Iulia şi UTA, de pe primele două locuri au fost penalizate cu puncte. Noi, dacă bine ţin minte, cu 6 puncte (2 puncte la victorie pe vremea aia). Nu am fost retrogradaţi. Atunci a promovat CSM Reşiţa, care era pe locul 3.

   9

   2
 8. OK!Continuare,versetul 2!
  Va rog sa ma scuzati ca trec la persoana I-i,domnule Ionut Popa,din cauza ca este mai simplu in exprimare,nicidecum ca sa va desconsider.
  Epoca Martean!Iar ai venit benevol,ca sa pui umarul!Dar in acelasi timp,ieseai pe presa cu denigrari!Plecat ca si trenul din gara,si atunci doar jigniri!Scapatat as numi-o!
  Ok!Atat ne-au vandut potlogarii!Tu erai Salvatore!Na,nu a iesit!
  Apoi Sebis,consiler personal al lui Feies!Teapa!Na!
  Dar te muti la Pancota,unde Cuedan ti-a lasat pe tava o baza serioasa de echipa promovata!Ce ai reusit?Iti spun eu!Ca l-ai tepuit si pe Piros,asa cum nu sunt un fan al sau!Dar i-ai tras-o si lui,sublim!Crezi ca am uitat articolele cand erai cu roaba in mana si te plangeai ca esti antrenor si agricultor?
  Hop,hop,iar si din nou iti pui baza sportiva la dispozitie!Care?Cea pe care antrenai lotul decimat al Pancotei,la care ulterior Piros ti-a ramas dator cu bani.pt folosinta?
  Si dupa ce l-ai pacalit pe Muzsnaj,tot ti-ai cerut banii.Sa continuam!
  Acum iar iti oferi baza la dispozitie!Un teren sintetic miniatural si cele din groapa,peste sosea,vagauni,serparie,despre care nu are rost sa discutam!Acolo vrei sa antrenezi UTA?Cum ai facut cu Pancota?Deosebit de interesant!

  22

  11
  1. Bai Giro in mare 60% ai dreptate in comentariile tale și dreptate dar asta cu Cuedan (poate o fi pretenu tău )e fără echivoc greșeală mare ce spui ,Cuedan in afara de faptul ca vorbește tare și se lauda cu ce o făcut el nu știe absolut nimic este zero ca antrenor nu are nici o performanța (sa nu te gindesti la promovare) deoarece nu Cuedan a ptimovat ci Pavel Piroș ADA ca msi lasă-ne cu Cuedan ca nu tine ,el politic ii pus acolo ,dincolo și așa timpu trece leafa merge …..opreștete Giro cu acest subiect ,in rest sa trăiești sa fi sănătos !

   8

   3
  2. Giro, ca sa nu mai vorbim din 2010 intelegerea dintre el si asa numitul parintele, cine stie cunoaste, cand ne-a vandut cu Tg Mures si U Cluj…oricum are soricul gros tiganul…sa revina la UTA, si auzi ca el nu pupa nici steagul nici stema nimanui….sa-i fie rusine, oricum ma las de fenomen pt ca este prea mare suferinta

   2

   2
 9. Pac,pac!Fac eu tot,fara bani 3 luni!Vreau un fundas central si un mijlocas de banda?
  Ma ocup si de terenuri si de atragerea a 2-3 sponsori,,eventual cu Gopo Mosneag care ar fi avand in buzunar sponsori!Verific si capacitatea acumularii cantonamentului de iarna,ba si mai mult calitatea pistei de atletism Gloria!
  Falca..ai belit cosorul!Treseste-te primarule,!Ionut Popa este si expert contabil!
  Ecuatia este clara!Asta este cautat de catre televiziuni si apoi………
  Hai sa vedem!

  11

  11
 10. Vom avea “rating” mai mare din partea televiziunilor,transmisiuni mai dese ale meciurilor noastre …”circ NON-STOP”!!!!

  19

  1
 11. Toata lumea greseste, cine nu a gresit, sa ridice primul piatra si sa arunce in Popa, sa nu uitam ca omul a obtinut rezultate cu echipe care in alte conditii, retrogradau…eu zic ca Popa este un profesionist., in ciuda unor iesiri in decor, dar cine suntem noi ca sa judecam ? Cei care critica aici sunt 10-20-30….100 sa fie, dar Uta are mii de suporteri. Sa-l lasam sa faca treaba si timpul vindeca ranile si ne va arata daca a meritat sau nu…

  17

  6
 12. Alooo!!!! Terminati cu prostiile, nu mai jigniti pe Ionut Popa, are multa experienta, cu Popa promovam la anul viitor

  18

  6
 13. contestatori a lui Popa sa verifice putin sondajul in randul suporterilor , treaba sta asa: 67 % considera o decizie buna venirea lui Popa…., o alta parte considera ca nu se schimba nimic prin acest demers , iar cei nemultumiti diferenta….

  26

  4
   1. te amagesti, nu are nimeni conturi … eventual ar putea fi vorba de cate Ip-uri diferite ar putea avea un user … extrem de putini au la firmele unde lucreaza mai multe Ip-uri … userii obisnuiti daca au net fix si mobil ar putea vota de pe 2 IP-uri …
    vom vedea relevanta sondajului la meciul de duminica viitoare … cu Clinceni au fost 200+ spectatori si vom compara cu cati vor fi la primul meci cu Mister pe banca …

    31

    5
   2. Numai 40? ???bine ca nu ai zis ca 90% dintre conturi sunt ale mele. Mare e gradina Ta, Doamne!

    21

    1
  1. ma doare-n cot de sondaj, nici nu ma asteptam sa aibe toti coloana vertebrala, o sa vedem cati merg la meciuri dupa asta cu Sibiul…

   0

   1
 14. In sfarsit un comentariu bine punctat de la Giro. Cat despre Popa, omul a fost un pervers toata viata, doar interesul personal a contat pt el, cine are impresia ca se va schimba se inseala. Cu prima ocazie cand se va ivi ceva mai interesant pt el o sa ni-o traga.

  10

  12
 15. Nea popica sper sa te i-a suporterii la palme sa te alerge si sa pleci cu suturi in fund!

  6

  25
 16. Lasand gluma la o parte, cred ca daca traia , Dumnezeu sa-l odihneasca,il aduceam la UTA pe Coco Dumitrescu , cel care in 1978/79 daca bine imi amintesc a dus in acelasi timp doua echipe in div.B – pe Strungul a promovat-o in B din C si pe UTA a retrogradat-o din A in B – Gloria Buzau-Ghizdeanu-prima retrogradare a UT-ei in B.De atunci a inceput declinul si toate nenorocirile UT-ei.A mai promovat ,a mai retrogradat,era sa ajunga si in div.C – Vezi smecheriile cu Salonta si cu Fortuna Covaci, etc.De pe vremea odiosului, a directorilor de la UTA-vezi ing.Babau si altii Uta a fost de fapt de la sfarsitul anilor 70 un fel de A,B, si aproape C.In schimb am avut si mai avem Onesti,Branesti,Otopeni,Bragadiru,Chiajna,Voluntari,Colentina,etc.Acesta-i nivelul de respect fata de fotbalul aradean al Administratiei publice locale a Aradului si a firmelor potentiale ca sponsori ale acestui fenomen social care reprezinta fotbalul oriunde in lume.
  P.S. Scuze ca am ajuns unde am ajuns pornind de la mastrul Coco Dumitrescu si alungand la prof.Ionut Popa.Intre ei mai sunt Domide,Biro,Vaczi,Sima,Iorgulescu,Axente,Tarlea,Coras,si multi altii-unii sunt vii altii sunt de mult la loc cu verdeata………

  12

  1
  1. tu poti sa compari ce o facut COCO Dumitrescu pentru UTA cu ce o facut pacaliciul asta pentru UTA? pacat,de gandirea asta, scrii acolo ca esti utist vechi….

   0

   3
 17. Omu e putin dus cu capu ….dar meserie cunoaste sa recunoastem. Asta e il mai injuram putin si il suportam 3 luni de zile ca altu mai bun nu avem in momentu de fata. Conducerea nu au bani vad sa plateasca salarile la jucatori da sa mai aduca alt antrenor ….galeria va face un protest ceva si aia e MERGEM INAINTE

  8

  2
 18. Zici ca nu vreti binele echipei, cei care-l contestati. Nu ca ar tine cineva cont de parerea voastra, dar propuneti voi alt antrenor. Miriuta?:)))

  3

  2
 19. Pana nu o sa scapam de satelitii din jurul Bucurestiului,e greu de promovat.Ati uitat „manevra ” Chiajna _Voluntari?Aici sunt multi oameni care sunt „fosti”oameni cu putere prin MAI,SRI mai stie draq pe unde si au relatii .Cum draq o comuna cu 1000 de locuitori sa tina o echipa in liga 1 si un oras ca Aradul sa se zbata in neputinta ? Poate veni si Guardiola tot in liga 2 jucam daca nu se implica oameni cu bani ! Popica eu iti urez bafta si sper sa realizezi ceva ,iti mai speli pacatele si ajuti UTA !

  5

  0
  1. Culmea ca toti din Ilfov au si bani pentru jucatori,antrenori,,pentru salarii si prime,dar n-au costuri cu transportul pentru ca majoritatea meciurilor sunt o o raza de 100 de km – in Bucuresti si in jur.Deplasari mai lungi la TM,BT,IS,CJ, hai si CT.In rest cala noi in div a 4-a. Mai greu e sa joace Gurahontul la Nadlac, decat Chiajna cu Voluntari, Colentina sau oricare din capitala.

   1

   0
   1. Au bani deoarece primarii de la mitici le pun conditii diverselor firme (care nu sunt putine in IF) sa cotizeze ,unele cu acte in regula altele „pe sub masa” ! La UTA primarul a terminat tot sportul aradean,stadioanele…. stiti bine ,nu trebuie sa va reamintesc eu ! Pana la vara cand o sa vedem in ce situatie o sa fim ,(sper sa ne ajute POpica) sper sa scapam de low-cost ,sa aducem jucatori adevarati nu petarde si sa incercam promovarea care va fi mult mai grea.Vor promova din liga 3 U Cluj,Petrolul….!

    0

    0
 20. Mai bine un campionat cu echipe ale soc. comerciale, adica Takata,Leoni,Yazaki, cum erau mai de mult Strungul,Vagonul,CFR,Motorul,CPL,Constructorul,Gloria,etc.

  2

  2
 21. nea POPICA, nu vreau sa te jignesc insa te-am auzit cu urechile mele aici la TIMISOARA ai spus ca esti cel mai mare si cel mai VECHI POLIST!? ACUM CE DRACU TE-A APUCAT IAR AI VENIT LA UTA?! Nu putem fi de-aceeasi parte a baricadei ,daca esti cand in CAR cand in caruta! Apoi tot aici, ptr.ca te-am urmarit inde-aproape , cat ai antrenat la TIMISOARA ,LA plecare ai declarat ca te duci acasa la pensie sa te roci cu cainele si sa manaci bine,ce vrei matale deoarece esti un gurmand inrait,,sunt declatiile matale!? Ce sa-ti spun ca esti MINCINOS sau NESERIOS SAU asa esti matale SUGUBAT,asa te-am denumit eu de-a lungul cariei matale!?

  1

  3
 22. Asa este , aproape intotdeauna spectatorii au dreptate, nu stiu ce la apucat pe nea Popica sa fie nervos la acel meci de baraj cu rivala eterna a UTA.-ei , sa se ia la tranta cu Rosu si sa fie asa de vehement impotriva UTA.-ei ca, am ramas si eu perplex ,stiindu-l un mare utist, este adevarat ca, aperi culorile clubului la care esti platit, dar este o limita la care el trebuia sa se abtina !? Acuma ,el va putea redresa conflictul, numai prin rezultate ,incepand inca din meciul cu Sibiul de duminica,dar sa stie ca, este adevarat proverbul acela vechi , TE IERTAM PT. TOATE DECLARATIILE PACATOASE LA ADRESA UTA.-ei, DAR NU PUTEM UITA !? SA FIE BINE SI UTA. SA RENASCA !!!! UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA., PT. TOTDEAUNA ORICE AR FI !!!!! UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA !!!

  1

  2
 23. Bafta Nea’ Popica, ai facut treaba peste tot pe unde ai fost! Nu baga in seama cei 10-15 pastilati care compun ce a mai ramas din galeria UTA….

  5

  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.