X
  Categories: UTA Arad

Nemulțumit de subțirimea lotului și avizat de programul greu, Ionuț Popa spune că salvarea e singurul obiectiv la UTA, iar: „Din vară mai stau doar dacă se dorește promovarea”

Ionuț Popa a terminat cea de-a treia zi la comanda echipei fanion a Aradului, în cel de-al patrulea său mandat în „alb-roșu”. „Mister” a comandat deja două teste pentru lotul de jucător, unul de rezistență și celălalt de forță, iar concluziile sunt pozitive mai degrabă după cel de azi, de la baza sportivă. Pe de altă parte, Popa e puțin îngrijorat când vine vorba despre lotul de jucători, în special de subțirimea sa. „Cineva din club mi-a spus că echipa e mai slabă decât cea din Liga 4-a”, dezvăluia experimentatul antrenor în emisiunea „Glasul Tribunei”, de la TV Arad.

Dar, Popa a făcut și alte afirmații interesante după cele două zile petrecute în mijlocul lotului utist, în special legate despre fotbaliștii pe care îi are la dispoziție. Reamintindu-și că a mai lucrat cu Manea și Polgar, dar are amintiri și cu Bodea, junior, „Mister” a punctat următoarele: „Acum situația este foarte grea, mai grea ca atunci când am preluat-o de la Chirilă. Și atunci au plecat mulți jucători cu experiență și au venit mulți tineri. Pe de-o parte e bine, căci poți trage de ei, îi alergi că doar sunt tineri, dar mai departe depinde și de ei. Doar dacă sunt inteligenți, jucătorii pot progresa, dacă vor înțelege cum să joace în apărare, în atac, să respecte un plan tactic, să treacă prin etapele de individualizare. Așa e cu tinerii, e greu de lucrat, îți mănâncă ficații. Sper să reușim să o scoatem la capăt, singurul obiectiv e salvarea de la retrogradare. Din punctul meu de vedere, am mai avea nevoie de cel puțin 20 de puncte, iar programul este destul de complicat. Mai avem acasă cu Sibiul, Afumați e și meciul cu…Timișoara, echipa suporterilor.  Doamne ferește ca UTA să retrogradeze, mai ales că a fost deja acolo, în ligile patru și trei. Felicitări celor care au contribuit la revenirea echipei în Liga 2-a, intenția este să promoveze la un moment dat, iar eu sper să pot ajuta. De fapt, voi rămâne la UTA și din vară doar dacă se dorește promovarea”.

„Mister” a vorbit foarte clar și despre fișa postului în „alb-roșu” și despre intenția de a-l convinge pe Francisc Tisza de a reveni la echipă. „Directorul tehnic este șeful fotbalului dintr-un club, la echipa de seniori și gupele de juniori și copii. El îndrumă și conduce tot. Sigur, dacă am fi fost în Anglia poate mi se spunea manager, cum era Sir Ferguson la Manchester, sau cum e Wenger, la Arsenal, important este că vreau să ajut cum pot mai bine clubul. Când m-au abordat, conducerea clubului și a orașului mi-au cerut să rămână și actuala conducere tehnică, însă Botiș s-a retras la copii. Todea a vrut să facă un pas înapoi, dar l-am convins să rămână, că mai are de învățat. De fapt, toți mai avem de învățat, inclusiv eu. Așadar, mă bazez pe Cristi Todea, Cristi Păcurar și Dan Țapoș și curios este că pe toți trei i-am avut elevi ca și jucători. Din păcate, pe Feri Tisza nu l-am văzut la echipă de când am venit eu. Mi s-a spus că de trei săptămâni nu a mai venit la teren, eu aș fi vrut să fie lângă noi. În cadrul ciclului săptămânal, apar în plus două antrenamente față de cele de până acum, iar acestea sunt în special de individualizare. Voiam să împart în trei lotul de jucători, iar Todea, Păcurar și Tisza să se ocupe de ei. Aș vrea ca fotbaliștii noștri, în special cei tineri, să insiste pe pase, centrări, lovituri cu capul, să mai învețe să se apere, să atace. Deocamdată, am sesizat că avem o echipă destul de subțire în primul rând numeric. Sunt vreo 17 fotbaliști și aș avea nevoie de cel puțin 20. Azi a revenit la antrenamente și Stahl, care a fost consultat de medicul lui Poli pe baza unui RMN. Are probleme la un disc al coloanei, dar i s-a recomandat să reînceapă mișcarea. Decamdată separat, dar sperăm să fie din ce în ce mai bine, căci avem mare nevoie de un fotbalist cu calitățile sale”, a adăugat Popa, care a recunoscut că a avut contacte cu o echipă de Liga 1, din play-off, înainte de a veni la UTA. „Domnii Meszar și Moșneag știu despre ce era vorba, dar nu mai puteam sta după acea echipă. Am dat un răspuns pozitiv UTA-ei, iar de acum nu mai plec indiferent de ce oferte ar mai veni pe adresa mea. Cândva am avut și eu nevoie de UTA, prin ea mi-am făcut un nume în anul 1993, când debutam în Divizia A ca principal într-un meci cu Petrolul, acum mă revanșez”, a mai precizat directorul tehnic al „roș-albilor”.

În fine, la TV Arad s-a atins aprofundat și conflictul mocnit dintre o parte a suporterilor și experimentatul antrenor. „Ca antrenor profesionist, deținător al licenței PRO din anul 2003, pregătesc orice echipă ce-mi pune la dispoziție niște condiții normale. Am activat la multe echipe și automat adversarii mi-au devenit dușmani. Când am câștigat cu UTA la Timișoara 4-3 sau când am bătut-o tot pe Poli cu 7-0 eram bun? Atunci, Poli era dușmanul meu. Că apoi s-a întâmplat să fie și UTA printre dușmani asta e viața, dar eu nu-mi amintesc să-i fi jignit pe suporterii arădeni. Dacă ei consideră altceva e treaba lor. Și până la urmă cine sunt cei de la Suporter Club UTA care mă contestă? Păi Proca și Colin sunt prieteni cu mine, îi cunosc bine, dar, până la urmă, nu pot eu să le comand să nu mă mai înjure dacă ei așa simt. În schimb, îi rog să susțină echipa, mai ales că au un mare merit că au refăcut-o de jos. Eu suporterilor le mai spun că îi respect, cu toate că eu aș fi cel lezat. M-au făcut gunoi, ordinar, caracter zero, eu în schimb nu am vorbit așa de nimeni. Oriunde am fost în țară am fost respectat. La Iași mi s-a făcut un banner cu <<Și noi avem un rege>>, la Timișoara s-a scris înainte de a pleca <<Robule, Popa e al nostru>>, în schimb acasă văd că sunt înjurat și nu înțeleg de ce”, au fost cuvintele lui Popa.

În emisiunea din această seară, s-au mai abordat și subiecte precum revenenirea rapidă a echipei pe „Motorul” sau finanțarea clubului din bani publici prin Legea Sportului (și ordonanța 38) și nu pe bază de proiecte, despre care „Mister” a vorbit sâmbătă pentru sportarad.ro.

Facebook Comments
19
7
lucian :

View Comments (22)

 • nici macar intr-o aparitie la TV nu sa imbracat in culorile echipei, vezi doamne el e platit de Real Madrid si addidas sa le faca reclama, sa-ti fie rusine mascariciule...

  • daca se imbraca in trening de la UTA ( probabil ca nici nu a primit acum unul nou) il acuzai ca vrea sa se pună bine cu suporterii

 • Multumesc mult domnule Lucian. Sunt in instanta la Judecatorie, cum termin va contactez.

 • E genial Ionut Popa. Meszar nu a știut metoda asta de furaciune așa că o să zboare. Suporterii să bată din palme că o să fie suficienți bani și pentru ei. Discutăm de 6.7 milioane de euro pe an. Oricât as fura eu cu Popa tot mai raman suficienți și pentru liderii suporterilor și pentru promovare. Ce rost are să ciupesc eu 10% din fiecare contract de lucrări publice când poate negocia Popa una pe hârtie și alta în realitate că să îmi aducă în plic jumătate din bugetul echipei? Meszar tu nu pupi nimic ca prea te-ai împrietenit cu ăia de imi contestă mărețele făuriri. "Pentru noi doar banul contează!"

 • Abia astept sa revad UTA si pe domnul profesor Popa. Nu peste mult timp, 28.04 ne vedem la Iasi unde UTA castiga 100%

 • Nea Popica iti doresc mult succes cu noua ta echipa de tineri la UTA. si sa scapam de grijile retrogradarii, un drum anevoios si foarte greu ,am incredere ca, dumneata prin marea experienta pe care o ai, vei reusi intr-un final sa scapi UTA. de la retrogradare. Dar ceea ce ma intristeaza pe mine la dumneata, este ca dumneata ,prin declaratiile pe care le-ai dat la emisiunea de ieri ,la Glasul tribunei, ai declarat ca esti un stelist infocat, nicidecum utist !? Mai ieri, ziceati ca tineti cu UTA.care este marea iubire si acum va schimbati declaratiile dupa cum bate vantul, nu mai inteleg nimic. Pana la urma ,este treaba dumneavoastra, si totusi ,va apreciez ca, a-ti acceptat sa preluati UTA. in aceste timpuri grele si pt. asta, cred ca ceva, ceva tot aveti la inima pe UTA !!! Va urez succes ,sa scapati pe UTA . din aceasta mlastina si de ce nu, la vara , daca se indeplinesc conditiile pe care le cereti, sa promovati UTA. , acolo unde nu trebuia sa lipseasca niciodata ,in liga1a, SUCCES !!! UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA !!!

 • poti sa pleci de acuma... dute popa dute, ca cimisorenii si iesenii te asteapta doar ai fost rege acolo...

  • Pai a fost respectat si adulat la Iasi pt munca depusa. Suporterii ii scandau la fiecare meci numele, în oras îl opreau mereu oamenii sa-i ceara autografe. O zi pe saptamana era intalnirea cu suporterii si domnul profesor. Duminica venea la tenis cu piciorul , în sala. Un om deosebit si un profesor desavarsit. La voi nu vad decat cearta intre suporteri. Incercati sa fiti uniti si Popica o sa aduca din nou UTA în Liga 1. Dar respectati acest OM!!! Merita cu prisosinta!!

 • PRIMUM NON NOCERE! Acesti ,,suporteri" in loc sa accepte actuala stare de fat, extrem de dificila pentru UTA si privind spre viitor sa incurajeze actuala echipa de jucatori&staff, nu fac decat sa critice, cautand argumente care invrajbesc, sperand in adancul sufletului ca UTA sa capoteze pt. ca ei ei sa para desteptii(!) care... ,,v-am spus noi si nu ne-ati crezut!"... Decat cu asa ,,suporteri", poate ca ar fi bine ca pana la reabilitarea situatiei, sa fie blocate aceste postari care nu aduc nimic bun echipei. HAIDE UTA!

 • Puiu B Utist Sibian ,nu confunda adevaratii suporteri ai echipei UTA cu nişte ,,aurolaci , astia ar trebuii sa-i stearga mucii lu Popa cind il vad prin oras !