X
  Categories: UTA Arad

SCU prezintă cel puțin șase motive pentru a rămâne pe „baricade” în războiul cu Ionuț Popa: ”Principiile morale, mai importante decât rezultatele sportive”

Membrii Suporter Club UTA s-au întâlnit, aseară, în ședință de urgență pentru a ieși cu un punct comun de vedere la numirea lui Ionuț Popa în funcția de director tehnic al grupării fanion a Aradului. Aproximativ 50 de fani s-au sfătuit la Old Lady s Pub, iar concluzia au redactat-o în următorul comunicat, pe care vi-l redăm în întregime:

SCHIMBARE DE PILONI

”Suporter Club UTA consideră numirea lui Ionuț Popa în funcția de director tehnic al clubului UTA, o trădare a principiilor convenite cu partenerii noștri la începutul acestui drum. În urmă cu 4 ani ne-am alăturat acestui proiect din dorința de a vedea acest club reconstruit pe un fundament de principii sănătoase din punct de vedere managerial, sportiv și moral. În ultima perioadă am dovedit că suntem toleranți la greșelile manageriale, chiar și cu impact puternic în planul sportiv, atâta timp cât le considerăm săvărșite fără rea credință. Nu putem accepta însă un atentat la onoarea clubului UTA, așa cum este această numire. Suporter Club UTA nu și-a arogat niciodată competențe manageriale și sportive, nu am intervenit în niciun moment în transferuri de jucători sau numiri de antrenori. Ca deținători ai brandului UTA ne-am asumat însă răspunderea de a solicita respect pentru imaginea acestui club inclusiv prin ținerea la distanță a unor persoane care prin faptele și acțiunile lor au dovedit că pot prejudicia onoarea numelui UTA. Iar Ionuț Popa, este, din punctul nostru de vedere, un personaj din fotbalul românesc care nu doar că prin comportament știrbește imaginea unui club care are pe actul de naștere semnătura Baronului Francisc Neuman, dar mai mult, de-a lungul anilor s-a dovedit, nu odată, un inamic al clubului din care astăzi, din păcate, face parte. Pentru cei care au uitat cazierul moral al lui Ionuț Popa față de UTA, iată o succintă rememorare:

1. Ionuț Popa și-a făcut „intrarea” în fotbalul românesc cu scandalul ”haina de blană”. Un club cu onoarea imaculată, UTA, a ajuns să fie murdărit în rușinea primului blat dovedit din fotbalul românesc. Ratarea promovării a fost uitată, implicarea lui Ionuț Popa în acel scandal a fost uitată și ea, în schimb pentru UTA a fost începutul unei ere de compromisuri și rușini pe care Ionuț Popa o personifică foarte bine.

2. La începutul anului 2009 în Arad se pregătea o crimă la adresa UTA-ei. Aflată într-o situație financiară foarte grea, Bătrânei Doamne i se pregătea un înlocuitor surograt. Mai mulți oameni de afaceri arădeni, susținuți de autoritățile locale, au încercat înființarea unei alte echipe care să ia locul UTA-ei. Proiectul nu s-a materializat însă nu putem uita că Ionuț Popa a fost printre primii care a binecuvântat proiectul FC Arad.

3. În sezonul 2009 – 2010 UTA a ratat promovarea în prima ligă, cu Ionuț Popa antrenor, după două meciuri controversate cu FCM Târgu Mureș și Universitatea Cluj. În loc să își asume deciziile tactice cu impact negativ, mai ales în cazul meciului de la Târgu Mureș, Ionuț Popa a făcut ceea ce știe el cel mai bine: a părăsit corabia înainte de finalul campionatului pentru ca după mulți ani să declare că ”a fost vândut de jucători”. O atitudine care spune multe despre caracter și moralitate.

4. În vara lui 2012, în timp ce UTA se afla în discuții pentru prelungirea contractului cu Marius Chindriș, jucătorul a fost deturnat de Ionuț Popa, pe atunci antrenor la Poli Iași, printr-o operațiune demnă de un film de commando. Un transfer care în orice țară civilizată s-ar fi realizat fie prin negocierea dintre cluburi fie după ce jucătorul devenea liber de contract, a fost forțat (fără sorți de izbândă din fericire) în maniera clasică pentru Ionuț Popa: circ și scandal.

5. Vara trecută, în calitate de antrenor al echipei ACS Poli Timișoara, Ionuț Popa a provocat un scandal monstru după meciul tur al barajului de promovare pentru Liga 1. Antrenorul de atunci al UTA-ei, Laurențiu Roșu a fost ținta insultelor lui Ionuț Popa, acesta făcând afirmații jignitoare de asemenea, la adresa echipei și a suporterilor arădeni.

6. Și dacă mai era nevoie de încă o dovadă a ceea ce propune Ionuț Popa la UTA, am primit-o în această seară când, în cadrul unei emisiuni tv, noul director tehnic al echipei declara despre episodul barajului „mi-aș fi dorit SĂ-I bat mai rău”. Orice comentariu este de prisos!

Toate aceste fapte și atitudini sunt cunoscute de către conducerea clubului care, de asemenea, cunoștea de mult timp atitudinea noastră fără echivoc în ceea ce-l privește pe Ionuț Popa. Faptul că aceste argumente au fost ignorate ne face să înțelegem că în acest moment principiile cu care a intrat Suporter Club UTA în acest proiect nu mai sunt prețuite. Până de curând, conducerea demisionară a clubului, opinia că suporterii și primăria sunt pilonii pe care se sprijină viitorul acestui club. Constatăm însă că unul dintre piloni, Suporter Club UTA, a fost înlocuit peste noapte cu pilonul Ionuț Popa. Astfel, ne considerăm puși în fața faptului împlinit, acela de a fi excluși din ceea ce era numită până deunăzi „familia UTA”. Ne asumăm începând de astăzi această poziție „exterioară” dar ținem să le atragem atenția celor care au luat această decizie, și anume conducerea clubului împreună cu primarul Aradului, că începând din acest moment poartă răspunderea exclusivă pentru ceea ce se va întâmpla cu acest club, din punct de vedere managerial, sportiv și moral.

Începând din acest moment, Suporter Club UTA încetează orice colaborare cu actuala conducere a clubului precum și cu reprezentanții primăriei. De asemenea, ne situăm în protest deschis față de cele două entități amintite mai sus, atâta timp cât Ionuț Popa este menținut în orice funcție a clubului UTA. Nu vom renunța însă la locul nostru în stadion, vom fi acolo meci de meci pentru istoria și onoarea UTA-ei, însă le vom apăra fără compromisuri cu armele noastre specifice de suporteri. Dorim să-i asigurăm pe jucătorii echipei noastre de suportul nostru moral fără rezerve în încercarea lor de a avea evoluții și rezultate cât mai bune, dar în același timp ne rezervăm dreptul ca în acest moment să considerăm principiile morale care dorim să stea la baza acestui club ca fiind mai importante decât rezultatele sportive de moment.

Pentru noi doar UTA contează!”

Suporter Club UTA,

06.03.2018

 

Facebook Comments
22
12
manager :

View Comments (61)

 • Apropooo, tot pt memoria lui acel ALB ROSU. Cind STUPY a cistigat cupa si super cupa ROMANIEI. De vre-o 2 ani de zile , conduce o academie din cadrul FRF si o face cu brio. Daca nu avrea calitate nu mai era tinut in functia de sef centru si antrenor FEDERAL

  • Mai @Un ALB-ROSU sincer,cat de sincer cu tine insuti,nu stiu sigur?Nu as putea sa scriu niciodata ceva impotriva lui Stupar,nu neaparat din cauza faptului ca imi este prieten,dar a gresit foarte mult,in defavoarea lui.Acum stie si recunoaste si el.A crezut ca dupa castigarea trofeelor,i se deschid portile Raiului!Initial la centrul de excelenta DEVA.Dupa deja 1 sezon,vroia acasa,motive familiale.Ok!Apoi a fost mutat la centrul Tg.Mures,adica FRF l-a combinat!Apoi,nu dupa mult timp s-a cerut din nou acasa,la Arad.
   Motivele invocate,aceleasi familiale,dar si faptul ca nu se intelegea cu antrenorul secund.Si atunci a mutat Mihai Stoichita!L-a luat pe respectivul si l-a lasat pe Stupi asa cum si-a dorit.Singur.Ce sa mai spuna Stupi?Iar a tacut si a ramas.Dar dragoste cu forta nu se poate face.Tot acasa vrea,chiar daca la Pecica!
   Iti reamintesc,ca Stupi a dorit sa plece,chiar daca se considera o pierdere grea pt UTA.
   Cazul lui Liviu Giurgiu,iti spune ceva?Si el a castigat campionatul republican.Si?A fost scos pe linie moarta,ulterior facand vanzare de legume din productia proprie,prin Piata Mica?
   Ne batem joc de toti si aducem sau reanviem niste personaje imbalsamate care de-a lungul istoriei,au profitat doar de UTA.
   Ai inteles?

  • si mai este o zicala, aceea ca daca iepuroaica nu ridica coada, iepurele nu are ce fute....

   • Esti penibil, sincer!! Cred ca ai ceva probleme grave... Chiar ca numai si numai tampenii scrii... Se vede educatia deosebita si cultura, inclusiv cea fotbalistica, daca intelegi ceva din ceea ce am scris, e ok!!

 • pt asa zisul ALB ROSU. Dupa cum vorbesti se vede ca nu ai nici o treaba cu familia UTA. Aici se discuta despre onoare ,demnitate si istorie. Despre viitorul unui club istoric. Tu esti cu siguranta un parinte frustrat( probabil tata lui DI______CU) . Care ati incercat sa va introduceti copilul la echipa prin diverse modalitati neortodoxe. Asa cum v-a obijnuit altcineva. Si cum la STUPAR nu ti-a mers cu asa ceva? Pt ca iti spun eu , el nu accepta asa ceva ,deoarece el are alte criterii de a promova jucatori , cum ar fi ( valoare, forma sportiva,onoare ,daruire, profesionalism). Este unul din acei oameni care a fost si este devotat acestui club, pt care a jucat si a antrenat cu cinste si mindrie fara sa accepte si sa faca compromisuri. Da, poate din daruire si dorinta de a fi mereu invingator a mai exagerat uneori pri dirzenie si agresivitate , Dar nu a exagerat niciodata. Si poate e unul din oamenii care ar merita sa faca parte din organiograma acestui club.. Nu e frumos si nici nu faci cinste fotbalului ARADEAN nici clubului si nici lui STUPAR. In rest sa tinem pumnii echipei si sa speram ca se va reabilita cit mai repede . Iar di noul sezon sa speram la o promovare pe prima scena a fotbalului romanesc

 • Hai sa vb si despre caracterul celor dela scu ....cum e cu faza aia cind sefutul vostru a baut pina sa pisat pe el ,un drogat prost crescut ,sau focul facut in compartimentul unui tren sint multe altele care arata caracterul infect al celor dela scu si nu numai ,

 • BRAVOOO SCU. In sfarsit o luare de pozitie, prea mult ati acceptat toate manevrele necurate ale lui Meszar care se ascunde cand dupa Fâlcă, cand dupa, ai lui subjugati.
  Sunt de parere ca trebue sa ne salvam dar ca si niste oameni de onoare nu ca niste jeguri.

 • Nu mai poate sa doarma Nea Ionut din cauza comunicatelor celor de la SCU :)))
  stati linistiti ca il doare exact in ANUS de SCU !
  nu se coboara la nivelul lor !

 • Haideti ba la stadion... daca nu erau baietii astia. UTA nu mai exista, ne uitam cu totii la poze...

  • Sola-gresit!
   Daca BARA nu exista....el a inregistrat brandul....corect Lucian?

 • Nu-mi vine sa cred cat de repede se uita unele lucruri. Sunt convins ca majoritatea celor care comenteaza pe aici sunt oameni care urmaresc UTA de cel putin 10 ani...cum puteti sa uitati ce umilinte am indurat din partea acestui "profesionist"?
  Nu sunt membru SCU, nu mai sunt de cativa ani in oras, dar cum puteti sa ii atacati pe baietii astia? Daca nu erau ei acum nu se mai vorbea de UTA, se vorbea de FC Arad, in cazul bun! Cati dintre voi, cei care ii criticati, ati mers la meciurile din liga 4? Dar in tur? Daca tot considerati ca aveti un cuvant de spus de ce nu va implicati alaturi de ei? Cat timp credeti ca aceasi mana de oameni o sa duca UTA mai departe? Cat de usor e sa lasi un comentariu si sa critici pe net ceva despre care cunosti atat de putine...

 • Pt Giro. Tu ai dreptate in multe din cele afirmate. Dar eu imi aduc aminte ca am citit un articol ,, pe vremea cind STUPY a primit oferta de la FRF, in care el declara: " E o oferta tentanta, dar daca UTA imi v-a cere sa ramin , voi ramine". Eu cred ca si prin aceasta el a demonstrat inca o data. Daca mai era nevoie ? Devotamentul lui de acest club. Cu precizarea ca ,salariul lui la club era mult mai mic decit cel oferit de FRF. Alti in locul lui,care sint si actualmente in club, plecau rupinde pamintul, fara sa se mai uite inapoi. Dar el a pus in fata dragostea si atasamentul fata de club si onoarea si placerea de a antrena UTA. Si nu aspectul financiar , cum ar fi facut-o altii. Il cunosc si stiu ce fel de om si caracter e si de aceea ma deranjeaza cind vad sau aud pe unii ca vorbesc din rautate si invidie. Sigur ca noi totii , avem si defecte, asa cum nici el nu e perfect . Dar asta va pot asigura , ca este devotat ,profesionist, preocupat si iubeste foarte mult UTA. Sa ajute DUMNEZEU ca acest club iubit si respectat sa reuseasca sa ajunga cit mai repede in LIGA I sa ne aduca prin rezultate multe bucurii si satisfactii.