UTA Arad

Scenariile lui Popa: „Dacă această echipă retrogradează, sunt șanse mari de desființare! Eu demisionez doar după ce fac echipă și avem rezultate”





Ionuț Popa a susținut, astăzi, prima sa conferință de presă din calitate de șef al staffului tehnic utist. Experimentatul antrenor e la al patrulea mandat ca „principal” în culorile „roș-albe” și – probabil – cel mai dificil de până acum. Se știe că fanii organizați în asociația Suporter Club UTA nu au fost de acord cu revenirea sa la club, invocând chestiuni de moralitate, însă nici lotul de jucători nu este tocmai complet în viziunea lui „Mister”.

Antrenează pentru el, club și oraș

De vineri, de când a fost anunțat oficial director tehnic al „Bătrânei Doamne”, Popa a primi destule mesaje radicale din partea unor fani pe rețele sociale sau chiar două comunicate oficiale ale SCU. În principiu, i s-a cerut să plece rapid de la club, în timp ce conducerea clubului a fost pusă la colț pentru decizia luată și anunțată că pilonul Suporter Club UTA nu mai există în structura proiectului demarat în 2013. „Eu nu știu care au fost relațiile dintre club și suporteri înainte de venirea mea. Eu am discutat doar cu conducerea clubului și cu conducerea orașului, dar am înțeles și supărarea fanilor. Personal, i-am respectat și-i respect atâta timp cât mă respectă și nu-i respect atunci când nu mă respectă. Am avut treabă și la Timișoara exact pe aceeași temă când am preluat-o pe Poli. Am fost luat în primire de vreo 20-30 de suporteri la primul antrenament, reamintindu-mi că am fost la UTA și că i-am bătut cu 7-0 sau atunci, cu 4-3, cu 40 de mii de oameni în tribună. Dar, le-am spus frumos că acum sunt la Timișoara și trebuie să-mi fac datoria, urmărind interesul personal și al clubului pe care-l antrenez. Așa și aici, antrenez pentru mine și club și eventual pentru oraș, dacă e o chestiune mai amplă. Vis a vis de demisie, ea va veni după ce voi face o echipă bună și voi obține rezultate bune. Dacă asta e dorința expresă a suporterilor, deși eu nu am supărat pe niciunul dintre ei în particular și nici nu i-am jignit niciodată. Am dorit chiar să vorbesc cu ei, dar ei nu mi-au răspuns cu aceeași monedă”, a menționat tehnicianul.

Nu ar fi acceptat oferta unei alte echipe aflate în situația UTA-ei

Ionuț Popa nu înțelege de ce există atâta înverșunare împotriva sa și nici ce ar trebui să facă să-i convingă pe fani de intențiile sale bune. „Dacă nu era vorba despre UTA nu acceptam să antrenez o echipă în Liga 2-a, în asemenea condiții, pe un asemenea loc. Dar, am venit să ajut, am venit într-un moment greu și am făcut asta pentru că atunci când am avut nevoie să încep și eu Liga 1, conducerea de atunci a UTA-ei mi-a întins o mână și nu uit asta. M-au chemat cei de la partid, care conduceau echipa, iar Coco Dumitrescu m-a susținut. Acum sunt antrenorul echipei UTA și fac orice, frumos, urât, grotesc, negrotesc, orice pentru a câștiga echipa împotriva altora. Eu urmăresc interesul meu și al echipei. Dacă sensibilitatea mea provoacă sau există unele aspecte care jignesc, pentru ele mi-am cerut scuze întotdeauna. Că au fost unele declarații, cum că aș fi vrut să îi dau multe goluri UTA-ei, normal că aș fi vrut asta…Așa cum le-am dat 7 celor de la Poli în Liga 2-a, pe când o antrenam pe UTA. Asta nu înseamnă că am avut ceva cu clubul sau cu oamenii din Arad, nu am jignit pe nimeni și nu jignesc. Mai mult, am făcut eu primul pas și mi-am cerut eu scuze de la niște suporteri deosebiți, mai mici ca mine. Dacă au înțeles bine, dacă nu, mai mult nu pot să fac. Decât să fac o echipă și să plec când rezultatele sunt bune. Și subiectul îl consider încheiat”.

Se asociază cu cei care vor binele echipei

Pe de altă parte, Ionuț Popa atrage atenția asupra riscului ca eventualele înjurii ale suporterilor la adresa sa, a conducerii sau a primarului Falcă să se răsfrângă și asupra conducerii. „Rugămintea mea este ca atunci când susțin echipa să o facă în maniera corectă, în așa fel încât atât jucătorii, cât și cei din jurul echipei să pornească cu un aplomb deosebit. Personal, nu am cerut niciodată să fiu adorat iubit, deși, paradoxal, pe unde am fost mi s-a întâmplat să fiu apreciat. Pe la Pitești, Petroșani, Oradea, Iași, Timișoara, iar la Arad, la mine acasă, sunt înjurat. Ați văzut ceea ce s-a întâmplat și la baraj. Dar am lăsat totul la o parte, nu sunt ranchiunos, dar dacă suporterii nici nu vor să discute cu mine nu-mi rămâne decât să mă asociez cu cei care vor binele echipei. Practic, m-am gândit doar la cum să pregătesc echipa. Probabil vor apărea scandări anti Popa sau anti Meszar, în încercarea de a se știrbi din personalitatea, antrenorului, managerului și chiar și a primarului. Acum, sper ca jucătorii să poată da randament și în aceste condiții, deși, când aud că eu sau restul oamenilor din club sunt înjurați, nu știu cât bine li se face din partea suporterilor. Pentru mine nu-mi fac probleme, sunt obișnuit deja cu scandări ce încep cu acel cuvânt cu m de la mama. Iar dacă e un repertoriu special, știu să-l apreciez și mai mult”, a mai precizat directorul tehnic al echipei emblemă a orașului.

Vrea să evite „apocalipsa”

Popa a fost extrem de tranșant încă din startul aventurii sale la UTA, vorbim despre un scenariu apocaliptic în caz că echipa se va afla sub linie la finalul stagiunii de ligă secundă. „Orice antrenor când vine la o echipă are nevoie de timp. 3-6 luni e perioada în care își motivează prezența prin a aplica tactic ceea ce vrea să facă. Dar, jucătorii nu mai au 3-6 luni la dispoziție și nici eu. În două luni și jumătate se încheie campionatul și UTA trebuie să rămână în Liga 2-a. Căci, altfel, dacă această echipă va retrograda, aproape se va desființa. De ce? Pentru că nimeni nu mai investește în mediocritate și riscăm să ajungem ca și Turnu Severin. Oraș cu stadion foarte mare și nou, pe care nu mai joacă nimeni. Ați văzut că a rămas pustiu acolo, acum că și Craiova s-a întors acasă”, a mai punctat antrenorul arădean, care nu e de acord cu abordarea suporterilor: <<Mai bine mediocritate, decât Popa>> și girează șefii clubului pentru decizia luată: „Conducerea nu mai vrea mediocritate. A fost odată acolo, în Liga 4-a, în Liga 3-a. Nu cred că mai vrea cineva ca UTA să joace din nou la Mailat sau nu știu ce localități din Liga 3-a, cu tot respectul pentru acestea. Știu și eu multe lucruri. Nu sunt venit  din Congo să nu cunosc realitatea și Aradul fotbalistic”. 

Conducerea clubului vorbește în continuare de „pilonul” SCU, dar prioritizează rezultatele sportive

La rândul ei, conducerea clubului a luat act de comunicatul suporterilor, prin care aceștia se dezic de tot ceea ce se întâmplă la UTA de vineri încoace. În plus, spun că pilonul Suporter Club UTA nu mai există. „Am luat la cunoștință și înțelegem decizia suporterilor, cu mențiunea că noi considerăm în continuare Suporter Club UTA un pilon important al proiectului UTA. Este firesc și normal ca în unele situații să avem o altă viziune decât cea de suporter, căci trebuie să gândim în primul rând prins prisma rezultatelor. Sportul este dependent de rezultate și numai acestea pot garanta continuitatea. Așadar, repetăm, SCU rămâne un pilon important pentru clubul UTA, cu toate că de această dată conducerea clubului a luat o decizie ce nu este împărtășită și de suporteri”, a transmis Codru Grădinariu, directorul general al „Bătrânei Doamne”.









32 comentarii

  1. Popica hai sa ne intelegem! Eu personal nu te vreau la UTA si fac asta nu pentru ca ai antrenato pe poli ci pentru ca nu ai caracter. Imi pare nespus de rau ca numele UTA a ajuns sa se asocieze din nou cu numele tau.

    0
    0
  2. Popo nu te face că nu înțelegi! Nimeni , nici un arădean nu s-a comportat cu noi cum ai făcut-o tu! Adi Ungur când a venit cu universitatea Craiova și a marcat contra noastră nu s-a bucurat, și a fost aplaudat la scenă deschisă de tot stadionul, chiar nu a contat că ne-au bătut cu 5-1 la Arad, au fost mai buni și Ungur a făcut un gest frumos…mai aproape de zilele actuale, când Cipri Rus ne-a dat gol cu pandurii, nimeni dar absolut nimeni nu l-a huiduit, fiindcă la fel ca Mugurel, nu sa bucurat! Tu ai făcut circ, ți-ai râs mustața aia de clovn de fericire, te-ai bucurat ostentativ de parcă ai fi câștigat champions league! Și ce ai declarat despre suporterii arădeni îți amintește domnul google dacă ai uitat! De ce nu înțelegi că nu ești dorit? De ce insiști sa te bagi într-o casă unde nu e loc pentru tine? Du-te și plimbați câinele cum ai zis că ai să faci când ai plecat de la Recaș! Dar nu, tu cu falcă a-ți copt-o mai demult, vreți să confiscați UTA, fiindcă aveți interese personale, de ce sa nu capusati împreună din banu public..

    0
    0
      1. Iti garantez Peline ca daca bate UTA,duminica,promit sa-ti recunosc ca nu pricep nimic.Am spus si sustin in continuare ca daca facem 3-4 puncte pana la pauza cu Olimpia,ma arunc in Mures!Daca bate UTA duminica pe Sibieni.am vazut totul!Pt ca am mai trait si cu Settubal,Totenham,Feyenord.
        Daca batem Sibiul,inseamna ca suntem toti postacii idioti!Crede-ma ca vreau sa fiu idiot,daca asta ar presupune!Bomba ar fi!Doamne ajuta!
        Daca reusim un meci bun cu Sibiul,in rest ar fi mai simplu!
        Ne vedem Duminica la Siria,dar mi-e foarte teama.Foarte,foarte teama!

        0
        0
    1. penal esti tu , PENALULE ! nu mai fa tu alt om penal , si in toate felurile…vezi de lungu nasului tau , dai si tu 10 lei pe bilet si te crezi important , si cand colo nu ai nici buletin…vezi ca maine ai scoala , fa ti ghiozdanul

      0
      0
      1. Nu fi prost ca doare… Mizeria asta de antrenor ii poster pentru campania electorala, dacă nu ai observat nu a spus niciodată cuvintele director tehnic în interviu, a spus doar antrenor…

        0
        0
  3. ca sa facem haz de necaz o sa fie mai mult de 30 de suporteri in galerie acum au motiv au un dusman facem pariu ca majoritatea nu o sa ii intereseze meciul ei o sa aiba meciul lor cu Popa

    0
    0
  4. Maa ce suporteri sunteti voi, de caca
    Voi chiar nu intelegeti ca Ionut Popa vrea un bine pentru accest club. Rusine la suporteri care nu stiu fotbal ??

    0
    0
  5. am vazut cum te-ai dat de gol, cica el nu a stiut ce a fost inainte intre club si suporteri, dar sa consultat cu , conducatorii orasului si al clubului si asa a acceptat…. auzi ca el i-si da demisia dupa ce face echipa! esti absurd , dar sper sa-ti reuseasca, oricum de jumulit jumulesti si tu ceva, cum sa ramai pe dinafara?! nu se putea asa ceva , la cate ai facut pentru fotbalul aradean…..trai baftalo

    0
    0
  6. Aradul chiar isi merita soarta, majoritatea sunt ca oile. Orice rahat vopsit frumos il iau de jos de n si n ori desi stiu ca e un rahat. Imi vine sa plang de nervi cand vad cum au ajuns aradenii. Dormiti in continuare cetateni!

    0
    0
  7. Iar incep astia. Sunteti 3-4 care la fiecare declaratie a antrenorului UTA-ei veti comenta impotriva? Si eu l am injurat cand a fost la poli, acum e aici sa ne ajute. Ce antrenor din liga I ar fi acceptat sa vina in situatia actuala la UTA? Zici ca sustinem un club de CL full de bani incat sa selectam antrenori.

    0
    0
  8. tot am citit despre venirea lui ionut popa la uta bun se fac punctele necesare si apoi ce fac din vara exista o strategie pe termen mediu sau lung de asa ceva nu se zice nimic doar ca daca nu facem asta e desfintam dar daca se fac ce va fii sunt potentialii investitorii sau stiu eu cine sa preia clubul in viitor

    0
    0
    1. pana la strategia din vara , stai sa ne salvam de la retrogradare prima data.
      Anul viitor vom promova la pas . va fi gata stadionul ( an electoral , sa aiba cu ce sa se lauda Falca )

      0
      0
      1. mamaaaaa!!!! ce vise erotice!?! EU UNUL NU CRED CA VA FI GATA PANA ANUL VIITOR STADIONUL, LA RITMUL LA CARE SE LUCREAZA….IAR LA FINAL CRED CA VA FI O CHINEZARIE , MARCA falca…sa ne bucuram daca ne intoarcem pe alta chinezarie MOTORUL , la toamna…

        0
        0
  9. Cei care se tot plang pe aici ca i-a jignit Ionut Popa uita ce au scandat la adresa lui. Fie ca vor , fie ca au memorie scurta. Bine zice domnul Popa ,, respect daca sunt respectat”, asta in conditiile in care deja si-a cerut scuze.

    0
    0
      1. Poti sa faci un exercitiu de memorie ca sa-ti amintesti ce se scanda la adresa lui. Si mai terminati cu moralitatea ca nu sunteti cei mai in masura sa vorbiti de asta.

        0
        0
  10. Nu stiu ce sa spun?SCU ne-a fost si Iapa si armasar!Ne-au tradat si apoi ne-au vandut.
    Atat timp cat conducerea le-a asigurat transport gratuit,toti au fost smecheri.Betii,rupti in gura….Noi altii,simpli suporteri,care am insotit echipa,pe banii nostri,am fost tratati la fel ca si huliganii!
    Cand se va face diferenta intre a sustine echipa si a merge la bataie,abia atunci vom discuta despre UTA!
    Pilonul principal,la Birt,intr-un birt infect,pur si simplu nu ma caracterizeaza!
    Asta nu este si nu va fi niciodata UTA mea!Oricat am dori,UTA si soarta ei,nu va fi decisa la colt de strada.la 2-3 beri!
    Trist!La inmormantarea lui Imi Hirmler,am vazut lacrimi.Ale lui Vaczi,Negrau, Grad,Domide plangea ca si un copil..Nu avem demnitate.Pedale rupte!
    Ne ingropam rand,pe rand,usor si usor…Cu ce ne incalzeste o coroana in plus din partea clubului UTA?Cand s-ar fi putut sa fie ajutat?A facut TAXI la ALFA,dupa puteri!
    Rusine!UTA!Rusine!

    0
    0
      1. Prea mare importanta acordata acestui SCU. Daca nu ar fi fost…. te pomenesti ca si lumea s-ar fi oprit?

        0
        0
  11. DA Popica, daca nu ai fi tu Meszar si DEMOLATORUL Falca, UTA s-ar desfiinta, ce diversiune mai e si asta?! La UTA trebuie proiect si cine-l implementeaza sa-si asume, daca nu se realizeaza sa plece, ba mai mult ar trebui sa trecem si noi ca in tarile civilizate la modul de organizare, acolo unde nu este un singur patron la echipa, iar discutia asta ca ala de ce comenteaza asa sau altfel nu-si are rostul, fiecare aveti dreptul de a spune parerea si sa criticati daca e cazul , doar Falca nu a dat bani la UTA de la el de acasa, ci si de la noi contribuabilii si pentru asta cerem transparenta, corectitudine si responsabilitate…, sau cerem prea mult?!

    0
    0
  12. ” Mai mult, am făcut eu primul pas și mi-am cerut eu scuze de la niște suporteri deosebiți, mai mici ca mine.”
    Ironicule mic..daca tu esti mai batran nu are voie nimeni sa te judece pentru lipsa de caracter dovedita? „aia cativa” chiar au dreptate sa te conteste. esti un circar care face orice pt interesul propriu. si stai linistit nu sunt din scu. Cel care nu a respectat primul ai fost tu, domnule blanos! si hai sa lasam partea cu „imi fac meseria”. au fost altii care si-au facut meseria pe la uta si au clacat cu respect din postura de adversar. prin aceasta declaratie nu inteleg decat ca te roade ca sunt cativa cu coloana vertebrala si nu merg cu restul turmei „hai nea’popicaaa, da-i tare!”. PS: 3 etape iti dau si tot atatea declaratii pana la urmatorul scandal facut tot de tine, victima 🙂 Victima unui caracter mediocru..

    0
    0
  13. In loc sa se faca totul pentru UTA, se duce o lupta absurda, intretinuta de niste asa-zisi suporteri care se considera mai importatnti decat antrenorii, jucatorii, finantatorii…echipei….Hai sa ne vedem mai bine lungul nasului si sa ajutam echipa, asa cum putem fiecare, lasand orgoliile la o parter! HAIDE UTA!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button