Fotbal judetean

„Galben-albaștrii” au trăit periculos până în prelungiri: ACS Socodor – Progresul Pecica 2-3





Teoretic, pecicanii ar fi trebuit să aibă o misiune ușoară la Socodor, care nu a putut conta pe patru-cinci piese de bază astăzi. Sulea a avut meci de futsal la Oradea, Bibarț a fost suspendat, Bragea – accidentat, iar Mariș a avut probleme de ordin personal. La pecicani, debuta oficial Marius Grad, susținut de după gard și de Dan Stupar, cel care ar trebui să ia hățurile din vara încolo.

Prima parte a fost destul de săracă în fotbal. Jocul a fost destul de încâlcit, fără veleități deosebite, singura ocazie având-o Huțanu, care a șters slab mingea cu capul din 3 metri de poartă. Totuși, chiar înainte de ultimul fluier al primei părți, Arsene a executat impecabil o lovitură liberă de la 20 de metri și Vaida era bătut.

Repriza a doua a fost mult mai interesantă și plină de evenimente. Gazdele au realizat că se poate și în minutul 58 au obținut egalarea. Ardelean a pătruns pe stâng, i-a pasat lui Mako, iar acesta l-a găsit demarcat în fața porții pe Faur. A venit eliminarea lui Vlad pentru două „galbene” (ultimul pentru proteste) și Progresul își complica și mai mult situația.

Chiar și în aceste condiții, cu 5 minute înainte de final, Ewald Wild a fost faultat de Turcuș în careu, iar fostul căpitan al Crișului a fost și el eliminat și – bineînțeles – Nicoraș a dat penalty-ul. Ultimul venit, Claudiu Borteș, și-a păstrat calmul și ș-a dus din nou echipa în avantaj. Dar, acesta nu a durat decât trei minute, căci Rafila, excelent angajat în careu de Gherheș l-a executat pe Rusu pentru 2-2. Și, totuși, lucrurile nu au rămas așa, căci în prelungiri Marinescu a fost la locul potrivit, în careu, pentru finalizarea cinică ce trimite toate punctele la Pecica.

Cei de la Socodor sunt convinși că, având tot lotul apt, rezultatul era altul. „Pecica nu ne-a surprins cu nimic, dimpotrivă. Chiar și în condițiile atâtor jucători lipsă am jucat de la egal la egal cu ei și doar o neatenție în minutele de prelungire ne-au privat de un punct ce l-am fi meritat. Dar, asta e situația la noi, nu le poți reproșa nimic jucătorilor ce absentează nemotivat, atâta timp cât nu-i putem plăti. Oricum, eu îi felicit pe băieții care au jucat azi, sunt mulțumit de prestația lor”, a menționat Tibi Darazs, antrenorul principal al Socodorului.

Dincolo, Progresul rămâne cu satisfacția punctelor, dar jucătorii vor fi băgați într-o scurtă ședință. „Nu înțelegem de ce fotbaliștii nu au mai avut determinarea și atitudinea din meciurile amicale. Am suferit din acest punct de vedere, ca să nu mai vorbim despre golurile gazdelor, pe care le-am făcut cadou. Practic, ne-a mulțumit doar rezultatul, căci el aduce încredere și moral înaintea derby-ului cu Crișul. Vom face tot posibilul să ne ridicăm la nivelul adversarului și, de ce nu, să obținem un rezultat bun”, a menționat Marius Grad, noul „principal” al pecicanilor.

Formații:

Socodor: Vaida – Licker, Molcuț, Tolan (46 Rafila), Gherheș – Ioanovici (65 Fekete), Turcuș,  Flueraș, D. Ardelean – S. Mako, Faur.

Pecica: Rusu – Tugulescu, Ewald Wild, Dolga, V. Fritea (77 Marinescu) – Huțanu (90 Erich Wild), Bercu, R. Popa, Ponta (46 R. Fritea) – Vlad, Arsene (65 Borteș)

Arbitri: Ionuț Nicoraș – Sebastian Pantea, Andrei Pantea.

Observatori AJF: Mihai Jivan, Marcel Vida









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button