Piț a îndulcit debutul lui „Știli”, taxându-l pe prietenul Maghici: Crișul Chișineu Criș – Păulișana Păuliș 5-1+foto

Piț a îndulcit debutul lui „Știli”, taxându-l pe prietenul Maghici: Crișul Chișineu Criș - Păulișana Păuliș 5-1+foto

Chiar dacă a întâlnit una dintre cele mai solide echipe din eșalonul patru, neînvinsă din luna septembrie a anului trecut, liderul nu a avut probleme să-și adjudece punctele ce-i consolidează locul 1 în clasament. Chiar dacă Păulișul a egalat la un moment dat la 1, nu a putut ține ritmul cu solida trupă a lui Abrudean.

Apropo, „Știli” a avut parte de un debut oficial perfect pe banca liderului, căci echipa sa conducea cu 1-0 încă din primul minut de joc. Gâlcă a centrat de pe stânga, iar Modan a înscris cu capul din 7 metri. Păulișul nu a dezarmat și a obținut egalarea 17 minute mai târziu. Asandului a tras de la 20 de metri, Mucha a respins în față și achiziția Gabor a îndeplinit formalitatea. Trei minute a durat egalitatea, căci Adi Piț și-a marcat debutul cu golul de 2-1, printr-un șut la vinclu de la 21 de metri. În mare poftă de joc, fostul mijlocaș de la AS Roma a înscris și pentru 3-1, printr-un șut de la colțul lung, de la marginea careului. Până la odihnă, ambele echipe au lovit o dată bara, gazdele prin Cigan (centrare Gâlcă), iar Păulișul, prin Popa (pasă Asandului).

La 17 minute de la reluare, Modan a realizat și el „dubla”, după o reluare din careul mic. Acțiunea a fost produsă de Gâlcă și Cigan. Adi Piț nu s-a lăsat mai prejos și a realizat „tripla”. Mijlocașul sosit de la Lipova a executat cu efect o lovitură liberă de la 25 de metri, mingea a căzut în careul mic, iar mingea „barberită” de Pleșca a intrat în plasă. Până la final, am mai consemnat revenirea pe gazon, după aproape un an de zile, a lui Alin Mihai.

Formații:

Crișul: Mucha – Ciornei, Pavel, Lazăr (73 C. Maghici), Tomuț (60 Drăgan) – Piț, Ember (66 Covaci), Clej, Gălcă – Cigan (82 Alin Mihai), Modan. Antrenor: Adrian Abrudean.

Păulișana: Brutyo – E. Calancea, Pleșca, Crișan (86 Belei), Ambruș – Pop, D. Morariu – Asandului, Gabor (79 Gugeanu), Grigorian – D. Popa. Antrenor: Dinu Maghici.

Arbitri: Alexandru Gornic – Lucian Berariu, Cristian Cășuț.

Observatori: Romulus Tănăsescu, Andras Mako.

Abrudean: „Un meci bun, dar mai trebuie să creștem”

Adi Abrudean a debutat perfect pe banca Crișului și a pus primele trei puncte la păstrare pentru un titlu de campioană ce trebuie neapărat cucerit la Chișineu Criș. Cel mai important lucru este că am început cu o victorie, îi felicit pe băieți. Fiind prima etapă, a fost destul de greu. Chiar dacă scorul este mărișor, meciul a fost destul de disputat. Păulișul este o echipă preocupată de joc, se vede amprenta unui antrenor preocupat, în persoana lui Dinu Maghici. Noi mai trebuie să creștem de la joc la joc, deși am jucat destul de bine și azi. Veștile bune, Piț a reușit trei goluri de autor, îi știam valoarea, are execuții fenomenale și de aceea mi l-am dorit la echipă. Alin Mihai a revenit după aproape 9 luni, este un jucător important, de mare caracter. Îi voi da minute tot mai multe și ne bazăm pe el pentru meciurile ce vor veni. Avem un lot echilibrat, cu o valoare individuală bună, lucrăm mult la tactică. Vreau să progresăm zi de zi, la fiecare antrenament, practic la baraj se va vedea valoarea și ce am muncit tot anul. Acum contează doar meciul următor, vom pregăti și ne vom concentra pentru partida de la Pecica din weekendul viitor. Va fi tot un meci greu, cu o echipă bună ce aspiră la mai mult, dar trebuie să ne facem jocul nostru și să câștigăm”, a declarat antrenorul principal al liderului.

Maghici: „Nu pe Crișul vrem noi să-i batem, avem alte echipe cu care ne putem pune”

Păulișul s-a prezentat la Chișineu Criș fără trei dintre titularii obișnuiți. Itu, Suciu și D. Calancea au fost suspendați pentru acest meci, în timp ce achiziția Bontea a absentat și el. „Știam că vom avea în față un adversar foarte puternic astăzi, iar absențele au contat și ele. Am jucat cât de cât organizat, am reușit să egalăm, dar prietenul meu Adi Piț a reușit să ne dea trei goluri de Champions League. I-am și spus să joace mai sus, să nu îl mai am ca adversar prin Liga 4-a. La Crișul, jumătate dintre fotbaliști mi-au fost și mie colegi, este și fratele meu aici, au o echipă foarte puternică ce trebuie să joace în liga a treia din toamnă. Am avut un final de tur cu multe victorii, trebuia să vină și o înfrângere. Etapa următoare jucăm acasă cu Ineul, un alt meci tare, dar îi vom avea pe cei patru absenți la dispoziție. Azi, mi-au lipsit în special căpitanul Itu și Denis Calancea, dar de acum voi avea tot lotul valid și vom pregăti mai bine partida de acasă. Vrem să jucăm la fiecare meci un fotbal plăcut ochiului, vrem să vină lumea la stadion. Nu pe Crișul vrem noi să-i batem, avem alte echipe cu care ne putem pune. Când am preluat Păulișul aveam obiectiv salvarea de la retrogradare, acum ne gândim la locurile 1-6 și muncim mult pentru acest obiectiv”, a explicat și Dinu Maghici la finalul disputei cu liderul Ligii a 4-a. .

 

Galerie foto de la partida Crișul – Păulișana

Facebook Comments
5
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.