UTA Arad

Se va simți „impactul” Popa în UTA – Hermannstadt? „Mizez pe elanul şi tinereţea jucătorilor mei, pe implantul mental adus de mine!”





Numai o cetate greu de cucerit nu a fost Șiria în acest sezon competițional pentru adversarii utiștilor, iar viceliderul Hermannstadt își face – probabil – calcule de clasament cu cele trei puncte puse în joc duminică, în cadrul rundei a 24-a a Ligii a II-a la fotbal. Pe de altă parte, orice schimbare de antrenor e menită să aducă un șoc pozitiv, iar când numele acestuia e Ionuț Popa, te poți aștepta la lucruri imprevizibile.

Experimentatul tehnician a revenit pentru a patra oară din postura de „principal” la Campioana Provinciei și, chiar dacă a întâlnit opoziția fermă a unei părți a suporterilor, și-a văzut de treabă în ultima săptămână. Rezultatul îl vom vedea mâine, dar: „Le-am spus băieţilor că nu le taie nimeni capul, indiferent de scor, însă trebuie să se vadă că au luptat până la ultima picătură, că din tricourile lor curge apa. Le-am spus că-i susţin, că le ofer încrederea necesară, îi apăr. Așa am fost crescut ca antrenor, să apăr cu toate puterile interesele clubului și echipei mele. Indiferent unde aș fi și indiferent ce aș face, asta e menirea mea. Că o fac urât, grotesc, sau supăr pe cineva, ăsta sunt eu, spontan. Cine mă suportă și mă înghite, bine, cine nu, nu. E greu de lucrat cu mine uneori, căci sunt problematic și non-conformist, dar nu am un suflet rău. Nu am venit la UTA nici pentru bani, nici pentru faimă, am venit să fac echipă și să o salvez”, au fost cuvintele lui „Mister” înainte de marea încercare cu Sibiul.

Vorbind ceva mai aplicat despre adversarul de la Șiria, Popa a mai subliniat următoarele: „Jucăm împotriva unei trupe ca și promovate, ce nu a mai pierdut de 23 de etape şi a luat vreo două goluri în ultimele 11 meciuri. Am jucat şi cu Poli împotriva lor în iarna asta, mi-a plăcut cum au jucat. Au jucători experimentați, pe care antrenorul lor, unul deosebit, Alex Pelici, i-a avut și în alte părți. Împreună au făcut ceva special și nu neapărat că au câștigat cu Steaua într-un mod clar, ci au cam fiecare meci atitudinea și abordarea unei echipe solide, conștientă de posibilitățile sale. Toată lumea ar zice că ar trebui să ne mulţumim şi cu un egal, însă mizez pe elanul şi tinereţea jucătorilor mei, pe implantul mental adus de mine”.

Sibiul a strâns aproape dublul punctelor puse la păstrare de arădeni și sunt mari favoriți, alături de Dunărea Călărași, la promovarea directă în Liga 1. Dar, în ciuda distanței de 10 locuri de „roș-albi”, Alexandru Pelici a susținut, înaintea plecării spre județul nostru, că se așteaptă la un meci dificil. „Avem mare nevoie de victorie. Venim după două jocuri bune, cu rezultate pozitive. Știm că ne așteaptă un meci foarte greu. Nu desconsiderăm adversarul, dimpotrivă. UTA este un nume care înseamnă ceva pentru fotbalul românesc. Sperăm să fim inspirați în alcătuirea echipei și, la final, să ne alegem cu toate cele 3 puncte”, a declarat antrenorul celor de la Hermannstadt

Meciul de la Șiria este programat mâine, de la ora 12 și va fi transmis în direct de Digi Sport 1.

Formații probabile:

UTA: Bodea – Polgar, Manea, Roșca, Dinculescu – Buia, Tănase, Petra, Hlistei – Curtuiuș, D. Popa

Hermannstadt: Căbuz – Al. Coman, I. Stoica, R. Crişan, M. Stancu – Dâlbea, Boboc – Tătar, Bg. Rusu, Curtean – Şt. Blănaru.

Arbitri: Florin Mazilu (Satu Mare) – Marius Bobe (Videle), Tunyogi Ferencz (Zalău). Rezervă: Mihai Domșa (Aiud).

Observatori FRF: Romeo Malac, Iulian Spătaru (ambii Timișoara).

Clubul UTA informează că transportul tuturor spectatorilor tur-retur, pe ruta Arad – Șiria – Arad, este gratuit. Spre Șiria, autocarele vor pleca din fața fostei cofetării Mimoza, de la Podgoria, duminică dimineață, la orele 10,30 și 10,45. Autocarele pentru întoarcerea la Arad vor pleca din fața stadionului de la Șiria, la orele 14 și 14,15.

17 comentarii

  1. Cu siguranta se va simti, iar cu putin noroc UTA va obtine 3 puncte, asta in ciuda multora care in afara de a critica nu stiu altceva.

    0
    0
  2. Singura sansa a UTA-ei ar fi ca FCH sa prinda o zi neagra, cum a foat cea ce la Satu Mare, singura infrangere a sibienilor in acest campionat.! Tactica recomandata ar fi aparare supranumerica si contraatacuri rapide, fiindca daca UTA joaca deschis, pe contraatac va lua goluri…

    0
    0
    1. Nea Puiule,@Puiu B,utist sibian!UTA nu are decat minima sansa de a nu avea nimic de pierdut,la o adica..
      Pelici nu este antrenorul care sa nu stie sa-si tempereze elevii,dupa euforia meciurilor victorioase,si chiar daca banuiam ca FCSB va avea un meci greu,era complicat de anticipat ca Sibiul va matura cu ei pe jos…Dar in ce maniera,chiar!Knock-Out!Felicitari!
      Daca Sibiul se va prezenta la fel de lucid,cu picioarele pe pamant si la Siria,doar o minune ar face sa nu luam multe!Ca sa fim obiectivi!Dar ca sa fiu subiectiv,as spera macar la un egal,dar asta repet,ca o placa de vinil zgariata!
      Vrem,ne dorim..dar putem oare?
      Ati vazut,domnule Puiu ce face Alexa cu Calarasiul?Vom intra din nou in analele istoriei fotbalului,in care echipa adversa,condusa cu 2:1,trage de timp!Suntem demni de filmele cu Stan si Bran!Ba mai si ia cartonas galben!Si ca spectacolul umoristic sa fie complet,marcatorul golului victoriei,dupa cartonas galben…mai ia unul,ca sa fie sigur ca va fi suspendat urmatorul meci,dezbracand tricoul de joc!Serios?
      In acelasi timp,Chindia smulge greu un egal,Metalo nu bate…..
      Aici intervin atatea valize,incat nu se mai stie care, ale cui si incotro merg….
      Eu sunt mic,tata in pod beleste oaia!UTA nu mai are curaj sa puna pe masa arbitrilor,macar o apa si o Eugenie!Banii pentru baremul arbitrajului,probabil vor fi dezinfectati si atinsi cu manusi chirurgicale,inainte de a fi inmanati.
      Asa ne-am asternut?Asa vom dormi in continuare!

      0
      0
  3. Obiective si… obiective. Unii se straduiesc sa castige , altii isi pregatesc lista cu injuraturi. Cei din urma sunt plini de moralitate, bineinteles?

    0
    0
  4. Asa deodata unii au descoperit moralitatea si sensul cuvantului caracter. Mihalcea isi injura si jignea jucatorii. Atunci nu s-a gasit nimeni sa vorbeasca despre asta . Sau poate e moral sa-ti injuri jucatorii. Poate ca e vorba doar de un caracter puternic. ???

    0
    0
    1. @Pelin,oricat ma contestezi,am fost primul care am semnalat cazul!Am scris si pe atunci,daca iti aduci aminte,ca mi se parea anormal ca Mihalcea sa faca acele crize de nervi si sa-si injure proprii jucatori!Ba chiar mai mult,sa-i si bruscheze fizic!Bietul Stahl,a trecut si prin unele reprize de Wrestling!Martori doar acei care au binevoit sa fie prezenti la Siria,la meciuri.Ulterior,Mihalcea fiind luat in colimator de catre noi,suporterii,s-a rezumat in a sta pe banca,trimitand PIT-BULL-lul,pe Mihali,cu acelasi rol!
      Primul care l-a tradat pe Mihalcea,a fost fix Stratila,nu elefantii!!Ca ar fi facut intindere,brusc!Mai tii minte,sau de pe tastatura telefonului,nu reiese?
      Sa vedem cati il vor trada de acum pe Ionut Popa?Deja exista tabere pro el,sau contra!
      Diferenta este ca acum nu au nici un interes salarial,ba dimpotriva!Copiii au crescut,mai si gandesc,au mai semnat cu impresari diversi,unii neacceptati in conducere,asa ca trebuie sa joace,sa prinda minute.
      Personal @Pelin,nu astept minuni sa-i calarim pe sibieni,dar daca vad o atitudine adevarata,combatanta,ceva conceptie,voi spune:Bravo!Ne indreptam inspre bine!
      Mai tii minte pariul?Macar 3-4 puncte pana la pauza de stat cu retrasa OLI?
      Mentin ideea!
      Ne vedem maine la Siria!

      0
      0
      1. Orice om cu minim bun simt considera ca nu e normal sa injuri si sa jignesti. Din pacate unii atata stiu, atata pot, asta le place. Si au ridicat injuratura la nivel de virtute. A jigni e deja ceva normal si nu doar pe stadion. Dezolanta imagine.

        0
        0
  5. Va fi foarte greu sezonu asta suntem la 1 punct de retrogradare, etapa asta toate echipele de sub noi in clasament au luat puncte….

    0
    0
  6. Ha,ha,ha!Este cod rosu la firma care asigura ordinea(fara reclame)!Alarma generala!
    Cod rosu,prieteni!Mai ceva ca si la un meci UTA-POLI!Fara genti,fara brichete.fara alte accesorii,nici macar steaguri cu bat de plastic!
    Nu ma pot abtine din ras!Inclusiv telefoanele mobile vor fi verificate,daca sunt actuale,valabile,active,ca sa nu fie piese vechi de aruncat in teren,ideea fiind spre Ionut Popa!La tribuna 1,vor fi mai multi stewarzi,decat au fost in total in tot turul!
    Jandarmii sunt mobilizati si cei care erau in ture libere.O prostie,pentru ca exista pietre de cale ferata,in jur,incat sa se repare tot drumul Arad-Siria!
    Ionut Popa este mai protejat decat Donald Trump!
    Cand te joci cu Dracul,risti sa-ti prajesti degetutele!

    0
    0
    1. Mare grija la sticla in care ai ceai. Iar te lasa fara ea si iar o sa vrei sa-ti dai demisia din functia de abonat.

      0
      0
  7. Cei care se plangeau ca de ce vin jucatori mercenari nu ii aud sa comenteze ca de ce vin antrenori mercenari.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button