Și-au făcut golaveraj de locul 2, dar au tremurat până la pauză: Unirea Sântana – Cetate Săvârșin 5-1

Și-au făcut golaveraj de locul 2, dar au tremurat până la pauză: Unirea Sântana - Cetate Săvârșin   5-1

În cele din urmă, calculele s-au respectat în Sântana – Săvârșin, meci contând pentru etapa a 24-a a Ligii a IV-a. Pe terenul „Șega”, oaspeții au dat o replică bună, atât cât au avut combustibil, după care Capătă și compania și-au făcut de cap.

Antrenorul-jucător al Cetății, Cătălin Neamț, a aflat doar cu câteva minute înainte de primul fluier că e suspendat pentru cumul de „galbene”, astfel că în centrul defensivei a apărut în premieră Marius Marc. În ciuda improvizațiilor în toate compartimentele, Săvârșinul a început excelent și a preluat conducerea. Petrean a pivotat în careu, i-a așezat mingea lui Bogdan și acesta a înscris la colțul lung. Iștoc a avut șansa să facă 2-0, fază la care oaspeții au cerut și henț în careu și penalty, după care „uniriștii” s-au instalat la comandă. Egalarea a venit în minutul 21, din șpițul lui Ginghină, aflat în 10 metri. Gazdele au avut și alte situații bune, în special prin Capătă, dar scorul pauzei a fost 1-1.

La reluare, pe fondul căderii fizice ale vizitatorilor, s-a jucat într-un sens, iar golurile au venit unul după altul. De această dată, Ginghină a intrat în pielea pasatorului, pentru golurile simple, din apropiere, marcate de Prică (51) și Capătă (66). Acesta din urmă a mai avut o fază clară de gol, dar mingea trimisă de el a lovit ambele bare. Totuși, în minutul 69, fostul atacant al UTA-ei a realizat „dubla”, printr-un șut frumos, la semi-înălțime, la colțul lung al porții lui Aniculăesei. Autorul pasei a fost Martin, ca și în minutul 86, la reușita ce a închis meciul. Stanciu a primit pe stânga în careu și a trimis pe jos la colțul lung pentru 5-1.

Cu acest rezultat, Sântana a urcat pe poziția secundă, dar: „Eu nu mă uit în clasament în acest retur. Nu vreau decât să cresc acest grup, să le dau încredere în special jucătorilor tineri și să jucăm un fotbal cât mai bun. Meciul de azi a fost la discreția noastră, păcat că am ratat destul de mult. Dar, pe de altă parte, e bine că și ajungem în poziții clare de gol. Am avut parte și de o suprafață bună de joc, cu care, însă, nu suntem prea obișnuiți și poate de aceea am avut o primă repriză ceva mai slabă decât a doua. Adică ne-am adaptat puțin mai greu, dar și când am făcut-o rezultatul s-a văzut pe tabelă”, spune Dan Cuedan, antrenorul principal al Sântanei, care nu a putut conta pe trei dintre mijlocașii cu pretenții de titulari la Unirea, Vuin, Avrămuțiu și Parlapan.

În ciuda eșecului, Cătălin Neamț s-a declarat destul de mulțumit de elevii săi. „Față de tur, parcă avem o altă implicare în joc. Suntem mai combativi, încercăm să jucăm fiecare minge și chiar am făcut o primă repriză foarte bună. Au fost și unele decizii de arbitraj ce ne-au dezavantajat, dar mai trebuie să recunoaștem și superioritatea adversarului. În special, din punct de vedere fizic”, spune antrenorul-jucător al „galben-albaștrilor”, rămas pe margine din cauza suspendării.

Formații:

Sântana: Csurka – Paven (89 Politic), Bodea, Peia, Istin, – Martin, Marc – Ghinghină (86 Pasăre), Mateiu (83 Ghiță), Prică (72 Stanciu)  – Capătă.

Savarsin: Aniculăesei – Muntean (72 Ursu), Dumitrescu, M. Marc,  Benescu – Bogdan, N. Marc, S. Istoc (83 Herbei), Oprea, Boc – Daniel Petrean

Arbitri: Natanael Pană – Zoltan Nagy, Andreea Șușcă. Observatori AJF:  Leontin Buda, Gheorghe Sfăt

Facebook Comments
4
1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.