Arădenii au cucerit 15 medalii la „naționalele” de sambo de juniori și tineret: D. Nagy și Bleicziffer – principalii performeri

Arădenii au cucerit 15 medalii la „naționalele” de sambo de juniori și tineret: D. Nagy și Bleicziffer - principalii performeri

Județul Arad este punct important pe harta sambo-ului românesc, dovadă stând și ultimele performanțe obținute ieri, la București. La Sala de judo „Mircea Eliade”, sportivii pregătiți de Arpad Nagy, Robert Nagy și Mihai Ursu au cucerit nu mai puțin de 15 medalii, dintre care 8 din cel mai prețios metal.

Așadar, au urcat pe podium:

Locul 1:

David Nagy +87 kg, la juniori și + 100 kg, la tineret

Kinga Bleicziffer 75 kg, la juniori și 80, la tineret

Karla Dragomir  40 kg, la juniori

Andrei Coiov 87 kg, la juniori

Daniela Buboi 56 kg, la tineret

Gabriela Cenădan + 80 kg, la tineret

Locul 2:

Andrian Boncea 62 kg, la juniori

Roberta Zăncescu 60 kg, la tineret

Locul 3

Roxana Iosub 56 kg, la juniori și tineret

Andrei Coiov 90 kg, la tineret

Iulia Baciu 65 kg, la juniori

Darius Suba 74 kg, la tineret

„Suntem foarte mulțumiți de prestațiile sportivilor noștri, dar trebuie să recunoaștem că și așteptările au fost destul de mari. Poate, doar de la Coriolan Cristea ne mai așteptam la cel puțin o medalie, dar nu a fost să fie, mergem înainte. Sperăm ca Aradul să deplaseze o delegație cât mai numeroasă și la europenele de juniori și tineret de la Praga, de la mijlocul lunii aprilie”, ne-a mărturisit profesorul Arpad Nagy.

Sambo este un stil de arte marțiale originar din Rusia asemănătoare cu judo și este dezvoltată din mai multe arte marțiale. Cuvântul „SAMBO” este un acronim pentru SAMozashchita Bez Oruzhiya, care se traduce prin „autoapărare fără arme”.

Finala lui David Nagy la categoria tineret

Facebook Comments
1
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.