Fotbal judetean

Achizițiile trec la „catedră”: Șoimii Șimand – Victoria Zăbrani 0-2





Cristian Irimia nu a avut tocmai debutul dorit pe banca Victoriei Zăbrani, căci Mailatul a plecat cu un punct de pe „Șega”. Una dintre cauzele remizei a fost chiar lipsa celor mai răsunătoare achiziții ale iernii, respectiv experimentații atacanți Pavel și Măgulean. La Șimand, cei doi s-au aflat pe teren și jocul ofensiv al echipei lor a fost mult mai bun. În schimb, „șoimii” nu au mai repetat evoluția bună de la Ineu și ce au luat pe mere au dat pe pere.

Beneficiind de plusul de experiență și chiar și calitate de la mijloc în sus, „alb-roșii” au dominat tactic partida și și-au creat și câteva situații bune de gol, prin Măgulean și Gherghel. Însă și gazdele au fost periculoase, bara salvându-l pe Șoltesz la lovitura liberă executată de Petrila.

Repriza secundă a început de la de 0-0, dar scorul nu a rezistat prea mult. În minutul 57, Gherghel centrat din corner, iar Flavius Pavel (foto) și-a armat voleul, de la 19 metri ușor lateral stânga, iar Vîrzob a trebuit să se recunoască învins. Replica gazdelor a fost timidă, iar în minutul 75 a venit și reușita ce a decis definitiv destinația punctelor. Engelhardt a intrat imprudent asupra lui Zele, iar mijlocașul lui Irimia a și transformat în gol penalty-ul acordat de Saladea. Cum Petrila și mai ales Mașniță (cap slab din 5 metri) nu au găsit drumul spre gol, Șimandul a trebuit să se recunoască învinsă.

La final, Marius Ciubăncan susține că diferența s-a făcut numai la capitolul experiență. „Meciul în sine a fost echilibrat, fără ocazii mari de gol, nu știu dacă partida s-ar fi deblocat dacă Pavel nu reușea acea execuție de excepție. Am avut și noi situațiile noastre, cele mai mari prin Petrila și Mașniță, dar când nu marchezi o echipă experimentată ca cea a Zăbraniului te taxează. Mergem înainte, trebuie să scoatem maxim din următoarele partide, cu Frontiera Curtici și Voința Mailat”, a spus tehnicianul Șimandului.

Bineînțeles, Irimia a subliniat importanța intrării în luptă a „pieselor” sale grele. „Măgulean și Pavel și-au pus rapid amprenta pe jocul echipei, dar și pe tabela de marcaj. Față de meciul cu Mailatul am fost mult mai inteligenți în joc, am controlat tactic meciul și am marcat exact când a trebuit. Știam că întâlnim o formație cu jucători rapizi, cărora nu trebuie să le lăsăm spații și ne-a ieșit. Începutul de an e pozitiv, jucăm mai departe fără presiune, sperând să scoatem maxim din fiecare partidă”, a punctat noul antrenor al Zăbraniului, care – însă – se teme pentru Flavius Pavel, ieșit pe targă de pe teren după intrarea din spate a lui Balint.

Formații:

Simand: Vîrzob – Balint, Engelhardt, Ruska (85 D.Ujog), C. Ujoc –Țigan (61 Berar), Poșta (75 Mărcuș) – Deloreanu (61 Balogh), Al. Vasile, Petrila – V. Mașniță

Zăbrani: Soltesz – Topai, Francescu, Hodan, Cl. Filip (90 Farcaș) – Gherghel, Fl. Pavel (67 Zele), Simion, O. Filip – Măgulean, Băd.

Arbitri: Sorin Saladea – Emil Arsa, Flavius Dreghici. Observatori AJF: Adrian Apătean, Romulus Babău









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button