Fotbal judetean

„Alb-verzii” se îndepărtează de „zona roșie”: Voința Mailat – Frontiera Curtici 2-1





Formația lui Mihai Roșca a reușit să lege remiza cu Zăbraniul cu alte trei puncte cu „lanterna” campionatului, schimbată – însă – mult în bine față de stagiunea de toamnă. Victoria de sâmbătă după amiază s-a născut cu ceva emoții, spre final, dar e meritată, iar asta a recunocut cu fair-play și noul antrenor al „grănicerilor”.

Nici bine nu a început meciul, căci gazdele au găsit drumul spre un succes ce părea facil. Caba l-a deschis pe Mateucă (foto) în careu, ușor lateral stânga, iar acesta l-a executat pe Leva cu un șut la semi-înălțime. Era doar minutul 13, iar „alb-verzii” au rămas la cârma jocului, dar nu au mai fost la fel de preciși la finalizare. Iar când Liga a trimis din lovitură liberă în bară, au realizat că mai au mult de muncit pentru rezultatul maxim.

Apoi, la 12 minute de la bebutul reprizei secunde a venit și egalarea. O minge aruncată în față, a fost așezată pentru șutul lui Olariu, ce a venit promt, de la 20 de metri și a „explodat” în vinclul porții lui Lazea. Mailatul nu se putea mulțumi cu egalul și a revenit în atac, iar eforturile i-au fost răsplătite. Caba a fost și la originea golului doi, prin două driblinguri și un șut bun, respins de Leva numai până la Drecin care a marcat simplu din 10 metri.

Deși a rămas pe aceeași poziție a 13-a, Voința s-a distanțat la 6 puncte de Săvârșin și nu mai puțin de 12 de partenera sa de întrecere de sâmbătă. „A fost greu pentru fotbaliști să se concentreze pe o vreme atât de rea și pentru asta merită felicitați. Sincer, mi-era teamă de un episod nefericit, cu un șut ce putea fi dus de vânt sau ca mingea să sară cumva din gazonul ud. Am trăit destule faze de acest gen ca să știu că meciul e gata doar când fluieră arbitrul. Mă bucur pentru cele trei puncte și, în general, pentru debutul bun de retur. S-a lucrat bine în această iarnă, iar noii veniți au adus și ei un plus evident în jocul nostru”, a menționat Mihai Roșca, antrenorul Mailatului.

Dincolo, Flavius Moisă și-a început cu stângul mandatul la Curtici, dar nu dezarmează: „Îmi pare rău pentru curticeni, suporteri de rând sau oameni din conducerea clubului și a orașului, care aveau așteptări mai mari de la acest debut, însă atât am putut azi împotriva unei echipe mai mature și mai omogene decât noi. Mailatul a avut o organizare mai bună a jocului, a știut să trateze mai bine fazele cheie ale partidei și, dacă s-a terminat 2-1 pentru ei, înseamnă că au meritat să câștige. Satisfacția noastră că 6-7 jucători din această echipă evoluează și în campionatul de juniori și fac față, zicem noi, în ambele competiții. Sunt sigur că vor veni și punctele în această primăvară, doar că trebuie să ne rodăm puțin și să prindem cât mai repede încredere cu un prim rezultat pozitiv”, a explicat cel mai tânăr tehnician la nivelul Ligii a IV-a Arad.

Formații:

Mailat: Lazea – Bălă, Gurban, Avram, Vereș – Nedea (68 Achim), Savu (77 Drecin), R.Caba – Cheșa (90 Ciucifara), Mateucă, Crișan (59 Oros).

Curtici: Leva – L. Olariu, Brozbic, Moisă, Abrudan – Ursoi (54 Gheorghieș), Hanc (88 Ștrengar), C.Caba, Morar – Liga, Țurcanu (82 Hornea)

Arbitri: Alin Deac – Andrei Pîslaru, Mihai Stanciu. Observatori AJF: Traian Enoiu, Iosif Lovas









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button