19/10/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Rareș Deta, selecționat în premieră la naționala Under 18: Mijlocașul arădean întâlnește Irlanda pe 25 și 27 martie

Luni, 12 martie, a avut loc la Centrul Național de Fotbal de la Buftea o acțiune de selecție pentru jucătorii eligibili pentru echipa națională Under 18.

Acțiunea, la care au luat parte fotbaliști de la echipe din ligile doi și trei, a avut loc la inițiativa Departamentului de Scouting FRF condus de Ion Geolgău. Cei 66 de jucători aleși din toată țara au fost împărțiți în șase echipe, care s-au duelat în trei partide pe durata a 90 de minute fiecare. Cu ochii pe talentații juniori au stat și selecționerii loturilor naționale de juniori și tineret ale României, Daniel Isăilă, Adrian Văsâi, Daniel Mogoșanu și Adrian Boingiu, dar și referenții zonali ai FRF, printre care și arădeanul Dan Oprescu, reprezentant pe zona de Vest.

Îi felicit pe toți jucătorii care au participat la trial, au arătat implicare în jocuri și au încercat să demonstreze că sunt fotbaliști care pot face față la echipa națională. De asemenea, le mulțumesc cluburilor care au trimis jucători pentru implicarea lor și pentru modul cum se ocupă de acești băieți. Pot spune că a fost o acțiune reușită în urma căreia unii dintre cei prezenți se vor regăsi în viitor în lotul echipei naționale U18. În plus, vom continua să-i monitorizăm atent pe toți ceilalți”, a spus Geolgău, managerul Departamentului de Scouting al Federației, pentru frf.ro.

Județul Arad a fost reprezentat la „trialul” de la Buftea de cinci fotbaliști: Claudiu Vereș (Național Sebiș), Raul Moraru (Gloria LT Cermei), Raul Stoin, David Lupșe și Rareș Deta (toți trei de la Șoimii Lipova, foto). Dintre aceștia, s-a remarcat în mod special mijlocașul Deta, care s-a și ales cu o convocare „sub tricolor”. Fotbalistul de 18 ani este împrumutat de UTA la Lipova, unde a primit destule șanse din partea antrenorului Flavius Sabău ca aripă dreapta sau stânga. Stagiunea trecută, arădeanul, care a petrecut aproape un sezon și la Centrul de Excelență de la Timișoara a fost folosit ca mijlocaș central în Liga Elitelor de Costel Bogoșel și Mihai Petcuț.

Așadar, Deta are șansa de a debuta în tricoul echipei naționale Under 18 cu ocazia a doua partide amicale pe care „tricolorii” le vor disputa la Dublin, cu selecționata similară a Irlandei. Acestea vor avea loc pe 25 și 27 martie. „Avem o mare satisfacție că trei dintre fotbaliștii Lipovei au fost încercați la naționala Under 18 din totalul de cinci de la echipele arădene, iar, în final, unul, Rareș Deta a și primit o convocare oficială pentru acțiunea din Irlanda. Este o dovadă a faptului că la Lipova se muncește serios, se muncește bine cu copiii, ba chiar i-am folosit în meciurile oficiale chiar și la 17 ani, în condițiile în care limita de vârstă era de 19. Astfel, acești copii au avut și au șansa să crească mai repede alături de seniori și au atras atenția prin calitățile lor unor tehnicieni, care i-au selecționat. În ceea ce-l privește pe Deta, este și meritul UTA-ei care l-a format de mic, dar și al lui personal, pentru că este un băiat serios și muncitor, care dorește să se realizeze ca fotbalist. La selecție, s-a remarcat din postura de mijlocaș central, a avut mult tupeu, a driblat și a pasat foarte bine, convingându-i pe antrenorii federali că merită un tricoul al naționalei României”, a spus Radu Pop, președintele „șoimilor” lipovani.

 

20
0
%d blogeri au apreciat: