Minifotbal, futsal

La ora 17, în Micalaca, se dă startul turneului final al Cupei României U 19 la futsal! Mărcuș: „Speranțe într-un rezultat bun cu Șimandul!”





Premieră pentru orașul nostru, care, de azi și până luni, găzduiește un turneu final de Cupa României la futsal. La Sala „UAV” – Mihai Botez, se va juca cu trofeul pe masă la categoria Under 19, Șoimii Șimand fiind una dintre cele șase competitoare. „Găzduirea acestui turneu final reprezintă o onoare pentru noi și, în același timp, un vis împlinit! Noi, cei de la Șoimii Șimand am participat și anul trecut la Cupa României rezervată echipelor U19, dar nu am ajuns la turneul final. Acum am reușit! E primul turneu de futsal organizat de Arad, oraș în care acum mulți ani s-a jucat futsal de Liga I. Încercăm noi, cei de la Șimand, să readucem futsalul pe harta futsalului românesc. Va fi un turneu echilibrat în care toate echipele își vor juca șansa până la capăt. Avem speranțe pentru un rezultat bun datorită omogenității lotului și elanului oferit tinerilor jucători de această calificare surprinzătoare. Ne dorim să avem alături de noi în tribune cât mai mulți arădeni pentru a încuraja echipa Șoimii Șimand”, a spus profesorul Daniel Mărcuș, cel care a insistat foarte mult să aducă această finală în orașul nostru.

Șimandul și-a luat biletele pentru turneul final după ce a trecut cu scorul general de 14-9 de Universitar Pitești și ar putea fi una dintre surprizele foarte plăcute ale ultimului act. Combatantele au fost împărțite în două grupe, după cum urmează: Șoimii Șimand, Autobergamo Deva și Imperial Wet Miercurea Ciuc (Grupa A), respectiv Pro-Tineret Sighișoara, Dunărea Călărași și CS United Galați (Grupa B).

Programul întrecerilor turneului final al Cupei – Under 19 e următorul:

Vineri, 23 martie, ora 17: Autobergamo Deva – Șoimii Șimand

Vineri, 23 martie, ora 19: Pro-Tineret Sighișoara – Dunărea 2005

Sâmbătă, 24 martie, ora 17: Imperial Wet Miercurea Ciuc – Autobergamo Deva

Sâmbătă, 24 martie, ora 19: CS United Galați – Pro-Tineret Sighișoara

Duminică, 25 martie, ora 15: Dunărea 2005 Călărași – CS United Galați

Duminică, 25 martie, ora 17: Șoimii Șimand – Imperial Wet Miercurea Ciuc

Organizatorii pregătesc și surprize. La meciurile echipei arădene, în pauză, vor avea loc concursuri cu premii pentru spectatorii aflați în tribune.

Festivitatea de deschidere a turneului final al Cupei României Under 19 va avea loc azi, la ora 16,45, la Sala UAV Mihai Botez, din Micalaca și se va încheia luni, la ora 16, cu finala competiției, la care vor lua parte câștigătoarele celor două grupe.

Finala din orașul nostru e supervizată de Cristian Vornicu,  președintele Comisiei de Fotbal în Sală din cadrul Federației Române de Fotbal. „Precedenta ediție a Cupei României U19 a reprezentat un succes, iar asta ne-a ambiționat. Pentru că echipele participante la ediția 2017-2018 a Cupei României și-au dorit mai multe meciuri în timpul sezonului, vom avea la turneul final de la Arad șase echipe și nu opt ca anul trecut la Târgu Secuiesc. Aradul reprezintă o premieră în privința turneelor finale, dar ne bucurăm să ducem futsalul acolo, în Vest, unde a existat echipă de Liga I la începuturile futsalului în România. Sperăm să punem umărul astfel la revenirea futsalului în această zonă. Turneul final de la Arad e important pentru noi, pentru că vrem să dezvoltăm în continuare acest sport extraordinar. Acum câțiva ani aveam 9 echipe, acum avem 28 de echipe de juniori! Ne dorim să descoperim jucători apți pentru naționala U19 a României, care, iată, tocmai ce a jucat finala puternicului turneu de la Vsetín, Cehia, și care la anul va intra în focurile calificărilor pentru Campionatul European de futsal rezervat acestei categorii de vârstă”, a declarat Vornicu pentru www.frf.ro.

Cupei României U19 la futsal se află la cea de-a doua ediție. Anul trecut, turneul final s-a disputat la Târgu Secuiesc și a fost cucerit de echipa Informatica Timișoara. „Turneul final de la Arad se anunță a fi o competiție de înaltă ținută. Mă bucur să descopăr că munca la nivelul juniorilor dă roade. Sunt centre, precum Deva, Călărași, Galați, Sighișoara, Miercurea Ciuc, unde se lucrează cu interes. E foarte important pentru viitorul futsalului românesc”, a mai spus Cristi Vornicu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button