Minifotbal, futsal

Șimandul, copleșit de miza debutului la turneul final al Cupei României de futsal!





Timp de patru zile, orașul Arad atrage privirile iubitorilor de fotbal în sală prin organizarea fazei finale a Cupei României rezervate jucătorilor sub 19 ani (plus doi sub 21 de echipă). Odată cu festivitatea de deschidere a competiției, onorată de prof. univ. dr. Ramona Lile, rector al Universității Aurel Vlaicu Arad, lector univ.dr. Gabriel Marconi, Adrian Lucaci, președinte al AJF Arad și Paul Barta, inspector de specialitate la IȘJA s-a trecut la primul meci al întrecerii.

Pe parchetul Sălii UAV Arad – „Mihai Botez”, gheața au spart-o două echipe ce se cunosc foarte bine în urma întrecerilor pe puncte. Nu mai departe de miercuri seara, Șoimii Șimand o învingea pe Autobergamo Deva cu 5-4 în etapa cu numărul 8 a campionatului regulat, dar lucrurile au stat cu totul altfel astăzi, în Cupă. Copleșiți de miza debutului la o astfel de competiție, mai ales că existau și destule așteptări din tribune, de la cei aproximativ 70 de susținători (între care și directorul tehnic al UTA-ei, Ionuț Popa), șimăndanii au cedat clar cu 5-11. Practic, „șoimii” au fost în joc doar în prima repriză, când devenii aveau avans de un singur gol (1-2), după care a venit căderea. Clej și Deloreanu, cu câte o „dublă” și Bătrânu au fost marcatorii teamului pregătit de Daniel Mărcuș și Dumitru Buruiană în acest prim meci, care – de altfel – pare să fi pecetluit ieșirea prematură din lupta pentru trofeu. „Astăzi, Deva a fost mai bună, echipa noastră nu a mai repetat repriza bună făcută miercuri. Practic, a fost exact invers acum, debutul reprizei secunde ne-a fost fatal. Am luat gol la fiecare acțiune a adversarilor și ne-a fost imposibil să revenim. Va fi foarte greu să rămânem în lupta pentru trofeu, căci nu mai depindem numai de noi, dar vom da totul în meciul doi din grupă și vedem pe unde ne situăm”, a spus profesorul Mărcuș la finalul disputei cu Autobergamo. Dagău, Stejar – C. Ujoc, D. Ardelean, Balog, Cordoș, Vasile, Neag și Jurj au fost ceilalți jucători care au îmbrăcat tricoul „șoimilor”

În celălalt meci al primei zile al finalei, Pro-Tineret Sighișoara – Dunărea Călărași 2005  3-3. Printre alții, în tribunele sălii din Micalaca a luat loc și Endre Kacso, selecționerul naționalei de futsal U19 a României. Competiția e supervizată de Cristian Vornicu, președintele Comisiei de Fotbal în Sală din cadrul Federației Române de Fotbal.

Mâine, competiția continuă cu partidele:

Ora 17: Imperial Wet Miercurea Ciuc – Autobergamo Deva (Grupa A)

Ora 19: CS United Galați – Pro-Tineret Sighișoara (Grupa B)









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button