UTA Arad

Punct(e) sau „afumătură”? UTA trebuie să-i țină piept uneia dintre cele mai omogene divizionare secunde: „Favoriți ei, dar vrem să câștigăm!”





În ciuda vremii de iarnă, cu temperaturi negative și căderi de zăpadă, partida dintre UTA și CS Afumați este una dintre puținele oficiale ce se vor disputa în acest weekend în România. Practic, se joacă fotbal pe puncte doar la nivelul eșalonului secund, pe șase stadioane, iar „Otto Greffner”, din Șiria, este unul dintre ele. Condițiile de joc nu vor putea fi foarte bune mâine, de la ora 12, însă combatantele sunt chemate să dea totul pe teren pentru trei puncte mari.

Cel puțin la prima vedere, miza e mai ridicată pentru „Bătrâna Doamnă”, care e amenințată serios cu retrogradarea, în timp ce formația vizitatoare a cam ieșit din calculele promovării. Dar, asta doar la prima vedere, căci campionatul e încă lung, iar jocul bun, legat, al ilfovenilor îi recomandă pentru o luptă la „baionetă” cu Chindia pentru locul de baraj. Sau cine știe, nici pozițiile direct promovabile nu sunt prea îndepărtate.

Cert este că arădenii consideră trupa din Afumați favorită în partida de mâine și Cristian Todea explică și de ce:  „Întâlnim o echipă omogenă, ce a avut un parcurs bun până în acest moment. Au antrenor bun, jucători destul de maturi, între care și câțiva cu destule meciuri în Liga 1. Mă refer în special la Avram, cu care am și fost coleg la Mediaș, Patriche sau Marinescu, dar și alții. Apoi, Dedu este un fotbalist foarte prolific, ca echipă au făcut un campionat bun și pleacă favoriți pentru duminică. Dar, noi ne dorim să scoatem maxim din acest meci, să câștigăm dacă putem”. Mai departe, antrenorul principal al „roș-albilor” recunoaște: „Într-adevăr, nu sună prea bine când vorbim despre Afumați ca favorită în fața UTA-ei, dar în momentul de față asta este situația. Ei sunt pe locul 4, au făcut meciuri bune, în toamnă ne-au învins și în campionat și în Cupă. Dacă noi eram pe locul 4 și ei pe locul 12, puteam spune că noi suntem favoriți. Dar și Chindia sau Hermannstadt au avut același statut, iar rezultatele au fost în favoarea noastră. Și nu pot să declar niciodată că vom aborda altfel un meci decât să câștigăm, indiferent de adversar”.

Afumațiul a plecat în această dimineață din București la bordul unui autocar și e așteptată deseară în orașul nostru. Fără a avea presiunea vreunui obiectiv, ilfovenii par a avea numai de câștigat de pe urma întâlnirii de la Șiria. „Dacă Hermannstadt, formația de pe locul 2, a avut acele probleme la Șiria și nu a reușit să câștige, vă dați seama că noi, teoretic, am fi și mai expuși. Suntem o echipă mult mai mică decât Sibiu sau UTA. Am apreciat cuvintele lui Cristi Todea, care a spus că UTA va învinge sigur Afumațiul, cu siguranță băieții mei vor și mai motivați acum. Dar, tot așa, e posibil ca și utiștii să fie mai ambițioși ca altădată, ținând cont de cele două victorii ale noastre, din toamna anului trecut. Una în campionat și cealaltă în Cupa României. Apoi, privind situația din clasament a celor două echipe, eu cred că presiunea va fi pe arădeni, în timp ce echipa mea poate evolua dezinvolt. Vrem să câștigăm, dar nu neapărat fiindcă mai sperăm la locul 3, ci pentru că acesta e rostul fotbalului până la urmă, rezultatul. Și, bineînețeles, dacă printr-o conjuncură fericită ne apropiem de poziția de baraj nu o să ne dăm la o parte. Dimpotrivă”, a punctat și Vasile Neagu, tehnicianul celor de la CS Afumați.

Dacă UTA nu va putea conta pe fundașii laterali Polgar și Burlă, iar Curtuiuș nu e refăcut și va începe meciul pe bancă, Afumațiul vine la Șiria cu tot ce are mai bun la nivel de lot.

Formații probabile:

UTA: Bodea – R. Iuga, Manea, Roșca, Dinculescu – Tănase – Stahl, Buia, Petra, Hlistei – D. Popa.

Afumați: Marinescu – Onea, Robicek, Rz. Patriche, Perju – V. Olariu, Vl. Tudorache – Rz. Avram, M. Dedu, Şt. Vasile – Buduroi.

Arbitri: Denis Haidiner (Hunedoara) – Marian Truță (Băbeni – Vâlcea), Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea). Rezervă: Szabolcs Kovacs (Carei – Satu Mare)

Observatori FRF: Ioan Mureșan (Timișoara), Radu Bîtea (Oradea)

Transportul tuturor spectatorilor tur-retur pe ruta Arad – Șiria – Arad este gratuit. Spre Șiria, autocarele vor pleca din fața fostei cofetării Mimoza, de la Podgoria, duminică dimineață, la orele 10:30 și 10:45.  Autocarele pentru întoarcerea la Arad vor pleca din fața stadionului de la Șiria la orele 14:00 și 14:15.

De asemenea, vă reamintim că imediat după ultimul fluier al meciului, în fața stadionului ”Otto Greffner”, partenerii clubului de la Auto Technic Ford au pregătit o surpriză! Șase modele din gama Ford sunt la dispoziția spectatorilor de la partida cu Afumațiul pentru un Test Drive: Fiesta Titanium, Focus ST, EcoSport ST Line, Kuga ST Line, Mondeo Titanium și Mondeo Hybrid. La sesiune participă și componenții echipei UTA. Pentru a participa la Test Drive aveți nevoie de Carte de Identitate și permis de conducere.

Partida va putea fi urmărită în direct, în format livetext, pe sportarad.ro, dar și pe Telekom Sport 1.

4 comentarii

  1. Pentru un test auto trebuie sa ai un drum cel putin bun daca nu perfect. Ori Arad-Ineu nu cred ca isi merita nici numele de drum. E trist ca intr-un meci UTA – Afumati, disputat acasa( sa zicem) oaspetii sunt favoriti.

    0
    0
  2. Anul asta asta e situația .Totul e cum îl incepi pe celălalt. La Ripensia –Chindia s-a tras tare de ambele părți. Nici nu mai poate fi vorba de implicare fara randament superior . Chiar daca situația pare oarecum favorabilă ,,nu trebuie scăpate hățurile din mana.Sa sperăm că ne vom descreți frunțile până miercuri. Hai UTA !!

    0
    0
  3. Putem scoate un rezultat pozitiv doar cu o mobilizare exemplară, singurul atu pe care-l puteam avea in meciul ăsta.

    0
    0
  4. UTA Arad – CS Afumati , favorita …….. CS Afumati !?!? Dumnezeule unde am ajuns !!! Si poate mergem si mai ……departe ….. .

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button