Fotbal judetean

Olariu le-a făcut Vinerea și mai neagră „galben-albaștrilor”: Frontiera Curtici – Progresul Pecica 3-2





Cerând să joace la doar 48 de ore după confruntarea cu Zăbraniul, pecicanii credeau că nu vor avea o misiune prea grea pe terenul „lanternei roșii”. S-au înșelat amarnic, căci Frontiera Curtici e confirmat debutul bun de retur și a produs una dintre cele mai mari surprize ale campionatului Ligii 4-a Arad.

Chiar și cu viitorul antrenor pe margine, în persoana lui Dan Stupar, Progresul nu a găsit motivația necesară pentru o prestație bună. În schimb, „alb-albaștrii” au căpătat încredere după egalul de la Păuliș, au evoluat curajos și au trecut în avantaj pe merit. În minutul 28, C. Caba a recuperat un balon la centru, i-a pasat lung lui Morar, care a înscris pe sub Rusu din lateral stânga.

Muștruluiți serios la pauză de stafful tehnic, pecicanii au avut o tresărire de orgoliu la revenirea de la cabine și în numai 13 minute au întors scorul. Mai întâi, a marcat Vlad, dintr-un penalty dictat pentru hențul lui Caba la șutul lui Fritea. Apoi, în minutul 58, Bercu a primit un balon în careu, ușor lateral stângă și l-a învins pe Trifoi la colțul scurt.

Dar, curticenii nu s-au lăsat descurajați și au folosit la perfecție „arma” Laurențiu Olariu. Fotbalistul de 41 de ani avea să fie erou gazdelor cu „dubla” primei victorii a campionatului, dar și al tânărului antrenor, Flavius Moisă. „Oală” egalat rapid la 2, după o pasă de pe stânga a lui Gheorghieș și un șut la vinclu din 16 metri. Era minutul 61, pentru ca 11 minute mai târziu să vină și a doua reușită a sa și tot cu „Dopul” Gheorghieș în rolul pasatorului din banda stângă. De data aceasta, Olariu a atacat colțul scurt și a trimis cu exteriorul în cros, pe lângă Rusu.

Între timp, Radu Popa a fost eliminat de pe teren, al doilea avertisment fiind pur și simplu hilar. Mijlocașul Progresului a scos fanionul de la colțul terenului pentru a nu fi deranjat la un corner și – bineînțeles – D. Burcă i-a dat al „doilea” cartonaș galben și implicit roșu. Chiar și în zece, pecicanii au dominat ostilitățile pe final, iar Michel Vlad a o lovit transversala din postură de unu la unu cu Trifoi la ultima fază a meciului.

S-a terminat 3-2, iar Laurențiu Olariu a demonstrat încă odată că: „Cine nu are bătrâni să-și cumpere, le-aș spune eu celor de la Pecica. De fapt, am avut ceva discuții cu ei în iarnă, președintele Găvruță mă dorea demult acolo căci i-am cam taxat pe cei de la Pecica de fiecare dată când am jucat cu ei, dar cineva m-a considerat prea bătrân. Acum, Dan Stupar m-a felicitat după meci, eu nu pot decât să mă bucur că mi-am ajutat echipa. Trebuia să vină și această victorie căci nu jucasem deloc rău cu Șimandul sau Păulișul, dar din diverse motive nu am câștigat. Mă bucur și pentru Flavius (n.a. Moisă), e un antrenor bun cu cu care eu am mai lucrat la Șofronea. De fapt, pentru el și domnul primar Ban am venit la Curtici”, a spus Olariu, care și-a trecut deja 4 goluri în contul Curticiului.

Fără V. Fritea, Marinescu și Arsene, Pecica a fost de nerecunoscut la Vamă. „Implicarea fizică și tactică a jucătorilor noștri a fost ca și inexistentă, totul pe fondul unei atitudini necorespunzătoare. Este posibil să ne fi subestimat și adversarul, deși le-am spus mereu că orice meci trebuie tratat serios. Ne-am prezentat ca o echipă fără temele făcute, iar adversarul ne-a taxat. Bravo lui, chiar i-am felicitat pe curticeni pentru dăruire și munca depusă pentru aceste trei puncte. Cât despre unii jucători ai noștri, observăm că nu-și doresc prea mult să joace la Pecica și la anul. E adevărat că am și ratat o ocazie mare în ultimul minut de joc, dar niciun egal nu ne încălzea prea mult. La pretențiile noastre, trebuia să câștigăm în orice condiții azi, sper doar să nu mai asistăm la un astfel de joc din partea noastră niciodată”, a menționat  Marius Grad, antrenorul principal al „galben-albaștrilor”.

Formații:

Curtici: Trifoi – Gavriș, Brozbic, Moisă, R. Varga – L. Olariu (90 Rancov), C. Caba, Hanc, Morar (90 Fereștean) – Liga (86 R. Țurcanu), Gheorghieș (88 Abrudan)

Pecica: Fl. Rusu – Ew. Wild, Dolga, Șiclovan, Ponta – Bercu, R. Popa – Huțanu, Borteș (16 R. Fritea), Ed. Varga – Vlad.

Arbitri: Daniel Burcă – Sergiu Cîrmaci, Sergiu Burcă. Observatori AJF: Romulus Tănăsescu, Marcel Vida

Mâine, runda cu numărul 20 a Ligii a IV-a Arad continuă cu partidele:

Ora 11

Victoria Zăbrani – Cetate Săvârșin

Arbitri: Alin Deac – Abndrei Pîslaru, Denis Calnacov. Observatori AJF: Traian Enoiu, Gheorghe Sfăt

CS Ineu – Victoria Nădlac

Arbitri: Flavius Neag – Lucian Berariu, Remus Naghi. Observatori AJF: Dorin Vătran, Andras Mako

Crișul Chișineu Criș – UTA II

Arbitri: Dorinel Herțeg – Florin Vesa, Flavius Dreghici. Observatori AJF: Marius Alexa, Iosif Lovas

Ora 15

Voința Mailat – Păulișana Păuliș

Arbitri:  Tudor Jurcă – Cristian Cășuț, Alina Mihoc. Observatori AJF: Doru Herțeg, Ioan Hamza

Mâine, ora 17

ACS Socodor – Glogovăț 2013

Arbitri: Mircea Ardelean – Zoltan Nagy, Mihai Stanciu. Observatori AJF: Leontin Buda, Eugen Roșu

Unirea Sântana – Victoria Felnac

Arbitri:  Cristian Coroban – Andrei Pantea, Emil Arsa. Observatori AJF: Corneliu Tiulea, Ovidiu Coman

Șoimii Șimand stă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button