Alte sporturi

Arădenii au strălucit la „naționalele” de șah pentru copii și juniori: Sida și Magold – aur la Under 10





Stațiunea vâlceană Căciulata a găzduit Campionatele Naționale de Șah pentru copii și juniori. La mese s-au așezat peste 650 de copii de la cluburi din toată țara, care au concurat la nu mai puțin de patru probe: șah clasic, dezlegări, șah rapid și șah blitz.

Arădenii au fost în top, obținând nu mai puțin de zece medalii. Principalii performeri au fost Filip Magold (Șah Club Vados – antrenor Ladislau Kelly) și Flavia Sida (CS Universitatea Arad), care împreună au urcat pe podium de nu mai puțin de 7 ori, după cum urmează:

Filip Magold (Under 10) – medalie de aur la șah blitz (cu 9 puncte din 9 posibile), două medalii de argint la șah clasic și șah rapid și o medalie de bronz la proba de dezlegări

Flavia Sida (Under 10) – medalie de aur la dezlegări și blitz și bronz la șah rapid, plus un loc 4 la șah clasic.

Ceilalți arădeni care s-au întors cu medalii din județul Vâlcea sunt legitimați la CS Universitatea, acolo unde sunt pregătiți un corp tehnic format din veterani ai sportului minții, condus de Rusalim Ardelean. Așadar, Denisa Bucur (Under 16) a luat „argintul” la șah clasic, tot pe treapta a doua a podiumului urcând și Anamaria Pelin (Under 16), la șah rapid. Medalie de bronz a mai obținut și Iris Antal (Under 10), la șah blitz.

Puțin în afara podiumului de premiere s-au situat Vlad Zubcu (Under 18) – locul 5 la șah clasic, respectiv Anamaria Pelin (loc 6, la șah clasic) și Denisa Bucur  (loc 6, la șah rapid).

Altfel, Iulian Anghel (Under 12), fost component al Șah Club Vados a luat și el aurul la șah rapid și argint la șah clasic, la U12. Acum, tânărul sportiv punctează pentru CSS 1 Timișoara.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button