National Sebis

Crescut de Dinamo și Voluntari, Poștoarcă vrea să joace cu Sebișul în Liga a 2-a: „Fără alți pași greșiți!”





Unul dintre marile câștiguri stagionale ale celor de la Național Sebiș este Cristian Poștoarcă.  Fundașul dreapta de 19 ani și-a terminat conturile cu FC Voluntari în vara anului trecut și a semnat un contract valabil pe trei ani de zile cu gruparea de pe Crișul Alb. Crescut de Dinamo până la 16 ani, fotbalistul a impresionat în „alb-albastru” prin determinare, travaliu, disciplină tactică, dar și centrări utile pentru colegii săi din atac. De aceea, e punct fix în „unsprezecele” gândit de Călin Cojocaru și Cosmin Merșca. La Ghiroda, însă, cei doi tehnicieni au apelat la Giuga, iar șarjele lui Mancaș au costat echipa. Astfel, Poștoarcă a apărut pe teren din primul minut al reprizei secunde. Din păcate, soarta partidei era deja pecetluită: 2-0 pentru timișeni.

-Cristi, un duș rece și total neașteptat vinerea trecută. Ce s-a întâmplat din punctul tău de vedere?

– Cred că am luat meciul și adversarul prea ușor. Am cam intrat pe vârfuri în teren și cei de la Ghiroda ne-au taxat. Nu ne-am concentrat îndeajuns în special pe faza defensivă, iar în atac am fost neinspirați. Sperăm ca acest duș rece să ne fi trezit căci ne așteaptă o săptămână infernală, cu puncte extrem de importante puse în joc.

-Într-adevăr, în trei zile întâlniți Cermeiul și Reșița la Sebiș…

-Deocamdată, meciul de sâmbătă nu ne interesează, ci doar cel cu vecinii de la Cermei. Sunt sigur că sunt puțin răniți și, deci, dornici să ne bată, după ce Federația a reprogramat meciul. Dar, aceleași gânduri le avem și noi, trebuie să facem un meci bun și să câștigăm. Altfel…

-Să înțelegem că în sinea voastră mai sperați în promovare?

-Multe depind de acea posibilă depunctare a celor de la Șirineasa, însă e clar că de acum înainte nu mai avem voie să facem alți pași greșiți. Am pierdut deja puncte importante cu Giarmata și Ghiroda, orice alt pas greșit ne reduce și mai mult șansele la o clasare pe primul loc. Deocamdată, trebuie să revenim pe podium după meciul de miercuri și apoi luăm fiecare meci în parte ca pe o finală.

-Ai plecat destul de parte de casă, cum te-ai acomodat la Sebiș?

– Într-adevăr, am jucat doar la echipe din București, Dinamo și Voluntari, iar acum sunt în Vest, unde – însă – am început să mă simt foarte bine. Condițiile pe care ni le oferă clubul sunt foarte bune, iar grupul de jucători e și el unul unit și plin de fotbaliști talentați. Totodată, antrenorii Călin Cojocaru și Cosmin Merșca știu cum să ne ia, din păcate am rămas puțin datori ca și rezultate, mai ales după înfrângerea dureroasă de la Ghiroda.

– Ți-este și mai ușoară acomodarea acum că a venit la Sebiș și Alper Rugină, un fost coleg de-al tău la Voluntari?

-Cu Alper mă cunosc de mic, ambii am crescut la Dinamo, suntem prieteni. Cred că a făcut și el o alegere bună, deși concurența este destul de mare pe postul său. Dar, și eu trebuie să lupt în fiecare săptămână pentru un tricou de titular, în special Giuga fiind și el un jucător bun, nu degeaba e campion național de juniori cu Dinamo. Până la urmă, toți avem același scop, acela de a duce Sebișul cât mai sus în Liga 3-a și, de ce nu, promovarea.

Un comentariu

  1. Scopul scuza mijloacele!Poate inca o contestatie,o eschiva,vre-un alt motiv,una alta!Parca am mai vazut dinamovisti la Sebis,sau ma insel?
    Oare unde este spaima judetului,fosta Crisana Sebis?Nu misca nimeni pe vremuri in fata lor,dar pe teren,nu pe la comisii!
    Acum Sabisul se agata de depunctarea Sirinesei!!!Ha,ha,ha!Altceva?
    Am auzit ca au facut contract cu elicopterul SMURD,ca sa nu mai aiba surprize neplacute!Excelent gandit!O miscare de strategi in ale regulamentelor fotbalistice!
    Infumurarea si cautarea vinovatilor prin alte gradini, este mereu cel mai greu pret platit!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button