National Sebis

Cu Șirineasa amenințată cu depunctarea, în Sebiș – Reșița se respiră aer de Liga 2-a: „Important, dar nu decisiv!”





Dacă una dintre necunoscutele seriei a IV-a a Ligii a 3-a s-a lămurit miercuri, odată cu rejucarea restanței Sebiș – Cermei, mai rămâne una mare și lată de clarificat. ACS Șirineasa își așteaptă judecata pentru folosirea echipei de juniori într-un alt județ decât cel prevăzut de regulament, iar Daniel Oprița, antrenorul principalei contracandidate la promovare a echipei din Valea Jiului, e sigur: „Chiar cei de la Șirineasa și-au recunoscut vina, iar sancțiunea de 9 puncte va sosi curând, probabil după alegerile de la FRF. Există o discuție și despre interzicerea dreptului de promovare a actualului lider, ceva tot se va întâmpla. Altfel, clubul din Reșița e pregătit să meargă la TAS”, spune „principalul” grupării din Valea Domanului.

Pornind de aici, în „ciocnirea” dintre ocupantele locurilor 2 și 3 în clasament ar trebui să se respire aer de Liga II-a. Ambele formații se prezintă la partida de sâmbătă (ora 17) cu o „zestre” de 40 de puncte, cu unul mai puțin decât cea a Șirineasăi după depunctarea de care vorbește Oprița, dar și alți oameni de fotbal. Totuși, sebișenii susțin că nu sunt interesați deloc de configurația ierarhiei în acest punct al sezonului. „Mereu le spun jucătorilor mei că trebuie să intrăm cu aceeași atitudine pe teren, în încercarea de a scoate maxim din fiecare meci. Nu există partide ușoare în acest campionat, nu ar trebui să fim mai puțin concentrați sau determinați de la un meci la altul, în funcție de adversar. S-a văzut ce am pățit la Ghiroda, dar echipa a strâns rapid rândurile și ne-am revenit rapid în restanța cu Cermeiul. Eu zic că după acel 3-0 ne-am recăpătat încrederea și moralul din debutul returului și suntem pregătiți să înfruntăm orice echipă din serie. Atâta timp cât abordăm meciurile cu maximă seriozitate și determinare nu ne e frică de nimeni. Sigur, prin rezultate și numele pe care le are în echipă, Reșița pare mai solidă decât alte formații, dar rămân la părerea că noi deținem cheia partidei. Cu atât mai mult cu cât jucăm acasă, unde vom avea sprijinul suporterilor noștri”, susține Călin Cojocaru, managerul grupării de pe Crișul Alb.

Reșițenii și-au spionat adversarul de mâine la derby-ul zonal cu Cermeiul, deși consideră că acesta nu mai trebuia rejucat. „Regulamentul e regulament pentru toată lumea, fără scuze și interpretări. Altfel, când nu avem chef să jucăm nici noi, ne trezim fără Ambulanță la stadion, fiind convinși că meciul va fi reprogramat. Precedentul a fost creat, așa că…”, susține Daniel Oprița. Referindu-se la adversar și gazonul pe care va juca mâine, fostul atacant al Stelei a adăugat: „Starea terenului e cam proastă, iar acest lucru ne dezavantaja mai mult pe noi. Dar, trebuie să ne adaptăm și să nu mai lăsăm niciun punct pe drum, indiferent unde și împotriva cui jucăm. Sigur, Sebișul are echipă bună, cu câțiva jucători cu calitate și experiență, ca Săulescu, Enciu sau Siminic, dar nici noi nu cred că stăm deloc rău la acest capitol. Cu toate că nu numele vor intra mâine pe teren, ci două echipe ce au același obiectiv, promovarea și vor evolua în consecință. Într-adevăr, meciul e important, dar nu decisiv, căci mai sunt destule puncte puse în joc până la final și mai pot apărea surprize”.   

Fiecare tabără are câte un fotbalist indisponibil pe motive medicale. Gazdele nu-l vor putea folosi pe atacantul Mărgărit, iar Școlarul pe mijlocașul Manole.

Formații probabile:

Sebiș: I. Poiană – Poștoarcă, Pîslaru, Dumitrache, Siminic – Sz. Vereș, Pintea – Săulescu, Ruță, Onțel – Enciu.

Reșița: Zimmermann – Szijj, Bactăr, Puțanu, Copaci – Breșneni, Vaștag – Costin, Bărbulescu, D. Ene – Staicu.

Arbitri: Szabolcs Kovacs (Carei – Satu Mare) – Alexandru Corb (Satu Mare), Ciprian Fiter (Satu Mare)

Observatori FRF: Cosmin Danciu (Hunedoara), Ion Zare (Oradea)

FOTO: expressdebanat.ro









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button