UTA Arad

Falcă se bate cu Căprar pe subiectul banilor de la CNI pentru „Francisc Neuman”, dar uită că Tehnodomusul trebuie să-și predea partea de lucrare peste o lună





Fiindcă e conștient că nu va tăia panglica la noua arenă „Francisc Neuman” nici în acest an, primarul Aradului caută vinovați și i-a și găsit. În stilu-i caracteristic, am spune. Arătând cu degetul spre Compania Națională de Investiții, Gheorghe Falcă presupune că toți arădenii vor merge după fentă și vor sări la gâtul Guvernului PSD în chestiunea arenei din Calea Aurel Vlaicu. În comunicatul de presă de mai jos, însoțit și de o introducere, edilul îi ia la țintă pe Căprăr, ca reprezentant al puterii politice în județul nostru. Ca și cum Tehnodomusul, firma contractată de Primărie pentru realizarea proiectului noului stadion, a predat partea să de lucrare (așa cum scrie în imaginea ce ilustrează materialul), iar UTA și suporterii ei mai stau doar după investițiile CNI în gazon și nocturnă înainte de a reveni acasă. Realitatea este că „Francisc Neuman” este cam de jumătate terminat, iar termenul de finalizare e 21 MAI 2018!

Dar  Falcă a pierdut demult simțul realității, așa îl vom lăsa să abereze în rândul de mai jos  și asta mai mult din respect pentru munca colegilor noștri din  Biroul de presă al Primăriei Municipiului Arad. Iată comunicatul primit azi de la instituția de kilometrul zero:

”Ca urmare a informaţiilor apărute vineri, 13 aprilie, în presa locală cu privire la stadiul lucrărilor la stadionul UTA, Primăria Municipiului Arad face următoarele precizări.

De la bun început ţinem să subliniem faptul că municipalitatea şi cu atât mai puţin primarul municipiului Arad,  Gheorghe Falcă nu are nicio intenţie de a întârzia lucrările la stadion sau de a pune piedici Companiei Naţionale de Investiţii în  realizarea lucrărilor pe care s-a angajat să le finanţeze la arena sportivă din Arad, respectiv  modernizarea gazonului  şi a sistemului de irigare a acestuia ş instalaţia de nocturnă a arenei, investiţii estimate la 2,5 milioane de euro.

Drept dovadă Primăria Municipiului Arad a păstrat în tot acest timp legătura cu responsabilii Companiei Naţionale de Investiţii, informându-i cu privire la  stadiul lucrărilor care erau în desfăşurare  şi punându-le la dispoziţie încă de acum trei ani de zile toate documentele necesare demarării investiţiilor promise la Arad.

„Cu toate acestea CNI-ul nu are în prezent niciun studiu aprobat. Le reamintesc atât responsabililor agenţiei, cât şi domnului Căprar că nu este nevoie de predarea amplasamentului pentru realizarea unui studiu de fezabilitate sau a unui proiect tehnic. Acestea trebuiau să fie gata demult, ceea ce denotă un dezinteres total faţă de această investiţie.  Domnul parlamentar Căprar, în loc să ne acuze de reavoinţă şi jocuri politice, mai bine ar face lobby la Bucureşti pentru finalizarea arenei sportive. Cred că este de prisos să mai menţionez că avem un contract de finanţare semnat din 2016 cu cei de la CNI in valoare de 2,5 milioane de euro.  Cu toate acestea până acum, la Arad, nu a ajuns niciun cent. Constatând lipsa de respect a Guvernului PSD pentru această investiţie, am demarat noi studiul de fezabilitate pentru amenajarea gazonului, a instalaţie de încălzire şi a celei de irigare. Trebuie spus că până şi consilierii locali PSD au fost de acord cu această iniţiativă, ceea ce dovedeşte lipsa de încredere a acestora faţă de CNI. Se pare că domnul Căprar nu cunoştea acest amănunt. Cum putem avea atunci încredere în veridicitatea afirmaţiilor făcute de domnul parlamentar care nu are nici cea mai vagă idee despre ce se întâmplă în filiala locală a partidului care l-a trimis în Parlament. În încheiere le mulţumesc arădenilor pentru înţelegere şi pentru că nu şi-au pierdut încrederea în administraţia locală”, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.”

UPDATE!

Ulterior am aflat și care a fost „mobilul” declarațiilor lui Falcă și anume un comunicat al Biroului de Presă al PSD Arad, care arată așa:

Compania Națională de Investiții anunță, într-o adresă oficială, că nu poate să realizeze lucrările programate la stadionul UTA, din cauza Primăriei Arad.

Reprezentanții CNI susțin că nici acum Primăria nu a predat amplasamentul, astfel încât să poată demara investițiile guvernamentale.

„Prin adresa primită de la Compania Națională de Investiții vedem că lucrurile nu stau deloc așa cum au fost prezentate de reprezentanții Primăriei Arad. Aflăm, practic, că primarul Gheorghe Falcă blochează o investiție guvernamentală, prin faptul că nu finalizează partea de lucrări ce ține de primărie. Nici până la această oră, amplasamentul nu a fost predat către CNI, tocmai datorită ritmului lent în care se lucrează.

Cei de la CNI ne-au transmis cât se poate de clar că nu pot să monteze nocturna, atâta timp cât nu s-a finalizat tribunele, la fel cum nu pot realiza noul gazon, atâta timp cât pe acel loc sunt utilajele care lucrează la tribune. Primăria Arad trebuie să finalizeze partea sa de investiție, să facă recepția acelor lucrări, după care să predea stadionul, liber de orice sarcini, către Compania Națională de Investiții, care va realiza din fonduri guvernamentale nocturna, gazonul, precum și zona media și studiourile TV.

Îi solicităm public primarului Gheorghe Falcă să lase deoparte jocurile politice, să nu mai încerce să folosească electoral cel mai important brand al Aradului și să finalizeze cât mai urgent partea de lucrări ce revine Primăriei Arad, pentru ca cei de la CNI să poată realiza investițiile. După mai bine de șase ani de promisiuni, e timpul ca Aradul să aibă în sfârșit un stadion modern”, declară deputatul PSD Arad Dorel Căprar.









31 comentarii

  1. Bă ce ati zice tot politicul asta sa mearga in pi@da măsii ! Au inceput sa joace ping pong cu UTA …

    0
    0
  2. e clar – falcă minte. ne crede tâmpiți.
    primăria nu s-a achitat de sarcina care-i revine de a finaliza lucrările contractate cu firma constructoare.
    apoi vin banii de la guvern.

    0
    0
  3. Sa termina falca partea lui, si restul sa preia CNI.
    M am saturat de minciuni ??
    Pentru noi doar UTA conteaza

    0
    0
  4. Falca a reusit sa atinga cele mai inalte cote ale minciunii si le spune atat de convins, incat si el le crede. Nici nu va vedea niciun cent din banii de la CNI, pentru ca pe banii alocati de aceasta, institutia liciteaza proiectul tehnic si executia, lucrarea platita de CNI este contractata de CNI. Aici a fost problema de s-au alocat bani de la bugetul local pentru ce se stabilise anterior ca va face CNI. Neputand sa liciteze primaria lucrarile de 2 mil euro, nici nu le poti dirija catre firmele „casei” si atunci…aruncam cu kk in CNI, ca nu e capabil, ca nu face si nu drege. Poate va fi gata stadionul inainte de viitoarele alegeri locale…

    0
    0
  5. După ce că banii acordați sunt un fel de bacșiș pentru mafie nici aceștia nu pot fi accesați .Cine a împiedicat politicul sa tragă pt. UTA 40 -50 milioane .Era investiție de ordin obștesc. Sunt la putere în Arad de 10–12 ani.! Au fost și ei pe cai mari!Problema la UTA apare prin absenta oamenilor vocali.Toti foștii jucători sunt cooptați numai decorativ !!Am fi dorit la conducerea div. B un AXENTE iar pe canale tv un VACZY cu alura lui de ministru de externe !! Toți tac că în filmele mute și se. aude doar pianul deznădejdii !! Și uite așa a ajuns UTA sa dispară aproape din promovarea media națională. !!

    0
    0
  6. Bai baieti de la sportarad, voi ne luati de prosti chiar pe toti cei ce inca mai intram pe aici din lipsa de altceva? Va aliati cu mizeriile de la psd pentru lupta voastra cu mizeria de la primarie?!! Pai falca spune clar ca NU trebuie predat amplasamentul pentru a demara anumite proceduri birocratice cum este studiul de fezabilitate, si este logic, nu? Nu trebuie sa il credem pe falca pentru asta, trebuie doat sa gandim. E clar ca CNI ar trebui sa faca toate demersurile astea care dureaza mult timp dar nu exista intentie. Faptul ca termenul pentru finalizarea lucrarilor la stadion nu se respecta e ALTA problema. Nu fiti jigodii si va dati cu psd care uitati-va cum guverneaza. Nu faceti politica domnilor jurnalisti!

    0
    0
    1. Tu te iei dupa vorbele lui Falca, ca stie el ca se poate si fara sa predea amplasamentul? a aratat el ceva lege prin care se poate face asa ceva? daca vecinul iti promite ca-ti da tie apartamentul lui, tu te apuci sa il renovezi fara sa faci inainte vreun act cu el? ce logica vrei?
      Uita-te la stadioanele din Bucuresti ce vor fi modernizate pentru Euro 20-20 🙂 … prima data au predat amplasamentele la CNI, abia apoi se pot cheltui bani publici pe studii de fezabilitate, proiecte, constructii etc. … dar tu daca il iubesti pe Falca, crede-l pe el ca el stie …

      daca stadionul trebuia sa fie gata in mai 2018, oare cand trebuia sa fie gata licitatia pentru gazon, in 2019?

      0
      0
      1. Arata tu o lege prin care se arata ca nu se poate, nu mai pune tu – marele jurist Grec – sa iti arate altii. Ati devenit tot mai politici si mai inflacarati (daca nu erai partinitor nu te bagai in astfel de comentarii).
        Faptul ca falca e mincinos o vede toata lumea, dar a ne lua pe toti si voi de prosti e partea a doua.

        0
        0
          1. Mirceaaa, nu ai destul loc? Te deranjeaza adevarul se pare, amice. Toate cele bune, Mirceaaaa!

            0
            0
        1. daca nu stii sa cauti pe google si crezi in vorbele aruncate de primar, inseamna ca esti foarte destept …

          0
          0
      2. Bine punctat @Lucian!Acelasi falcos iese mereu pe interval,atunci cand ar trebui sa repare sau sa intretina cate ceva,mereu cu sloganul „nu este al nostru,nu este legal sa finantam sau sa investim”.Adica va traduc,in cazul ca nu ati inteles…:
        „Ma doare la basca de UTA voastra!”
        Ne ramane sa urmarim cum se va termina cu cercetatii penal din Tehnodomus?
        Si stati putin!Inca ochii nostri privesc spre inaltarea stabilimentului,adica lucruri vizibile,palpabile!Sa vedeti cand ni se va spune senin,ca se lucreaza in Draci la amanunte si din acea cauza nu se va vedea o avansare a lucrarii!
        Cine si-a construit o casa de la zero,sau renovat vre-un apartament,stie faptul ca sa o ridici la „rosu”,este floare la ureche,cu Hei Rup-ul!Dar apoi dureaza tencuiala,finisarile,instalatiile de zeci de ori mai mult timp,bani si nervi!
        Deci despre ce vorbim?
        Niciodata nu am inteles si nu voi intelege,din ce cauza s-a demolat vechiul stadion,in conditiile in care se vorbea,(probabil tot in dodii),constructia unuia nou,nout,spre Zadareni?Loc ar fi fost,parcari suficiente,zona mai putin aglomerata….
        Cel vechi putea fi reabilitat cu fonduri cat de cat modeste,suficient pentru Liga 2 sau chiar 1-i,timp in care nimeni nu ar fi pus presiuni pe finalizarea celui nou,in locatia amintita(nu de catre mine).
        Candva se va finaliza si reconstructia celui vechi,fara doar si poate.Totusi ma intreb daca la cele cca 12.000 locuri(inca),vor fi suficiente cele 500 locuri de parcare prevazute?
        Iar si din nou soselele de la Podgoria pana in Vlaicu,Calea Victoriei pana la Intim,vor fi blocate!
        Nu am inteles rationamentul!In acest fel,UTA si nu numai,puteau sa ramana in Arad,mult si bine!
        Dar cand prostia ajunge la rang de virtute,comentariile raman de prisos!

        0
        0
    2. edson – când s-au întâlnit reprezentanții primăriei cu cei de la cni
      s-a spus clar – mai întâi se termină constructorul lucrările și apoi vin
      banii de la guvern. falcă are ideia lui cu acesti bani, dar e greșită, el știe de ce!!

      0
      0
    3. Bai utist…oricum guverneaza mai bine ca ailalti.
      Da daca stai doar pe fb si esti doar cu #, n ai cum sa stii.
      Ps. Aici nu e vb de salarii, pensii, sau preturi marite nejustificat. E vb de stadionul neterminat de falca al tau
      Sa l pupi pe botox.

      0
      0
  7. Uitati-va la denumirea obiectivului lucrarii: „marirea capacitatii peluzelor stadionului”. Acuma o sa inceapa sa zica ca si-au indeplinit obiectivul, ca sunt cam gata peluzele.

    0
    0
  8. Pune in loc de Caprar in titlu cuvantul extraterestru, de exemplu, ti se pare ca problema de fond dispare? Ca stadionul e gata, poate, pe jumatate! Cum am zis si mai sus, nu cred ca e nimeni atat de naiv incat sa mearga dupa fenta, realitatea de la fata locului bate orice jocuri politice de 2 lei.

    0
    0
  9. In iunie se implinesc 48 de luni de la inceputul lucrarilor. Asta e o realitate ce nu poate fi contrazisa. In rest, incompetenta, interese, neputinta, ticalosie. Din partea cui, fiecare e liber sa gandeasca.

    0
    0
  10. Ce trebuie sa ne fie clar e ca asa se intampla intotdeauna cand sunt implicati bani publici. Pe langa interesele politice (care au existat, exista si vor mai exista – la noi si la altii), mai sunt si prioritati (drumurile, utilitatile, scolile si spitalele sunt, poate, mai importante ca stadioanele). Totusi, daca UTA le-am fi adus politicienilor locali 30000 de voturi, stadionul era gata demult… Dar daca UTA avea 30000 de fani, nu mai era nevoie de „proiectul BD” si nu se mai intamplau multe traznai… Pana s-o indura CNI sa dea bani la Arad, se vor face alte stadioane in tara, iar noi ne vom fi obisnuit cu ideea de a juca la Siria…

    0
    0
        1. @Pelin,ai paria toata averea ta pe acest termen indicat de catre tine?2023?
          Si sustin prin argumente,gandite nu de catre mine neaparat!
          O fi avansat CNI-ul o suma!De unde a gandit-o,asa brusc,la fata locului,dintr-o scurta vizita si o geana?Fix 2,5 mil.Euro!Nu mai putin si nu mai mult!Cred ca doar au vrut,prin jocuri politice sa-si bata joc de Falca!Au reusit cu maxim succes!A pus botul olteanul,asa cred si imi inchipui!Dar cred pe aceleasi consideratii ca s-a prins si el pana la urma de „dume ieftine” si acum se cramponeaza pe asta!Tardiv pentru megalomania afisata initial!
          Acum CNI-ul n-o fi chiar Banca Mondiala,sac fara fund!
          Euro 2020!Sunt alte stadioane si prioritati rapide,de refacut,devenite de interes national!
          Astazi ti-am oferit,dar daca nu esti in stare,te-am taiat de pe lista!A plecat trenul din gara!Pa si ne revedem dupa 2020,candva,pana atunci CNI-ul are alte treburi mai importante!Il pupa pe Falca pe nasuc!
          Vor depinde multe si in 18 Apr.,ziua alegerilor FRF!
          Aradul(ca judet) are 7 voturi,dar perspectivele sunt sumbre dupa cum se simte pulsul!Se pare ca se cam stie cine cu cine vor vota!
          Oare ar fi adevarat ca Orban i-ar fi trasat sarcini de nivel politic, precise lui Falca?Cred ca mi-as inclina urechea la asta!Mai stii ca nu?

          0
          0
  11. Pe 21 mai toata lumea la inaugurarea stadionului cu cizme de guma,casti de protectie,ciocane,lopeti,traiasca minciuna marca falca.Pe langa faptul ca in orice tara normala constuctia unui asemenea stadion trebuia sa dureze maxim 1 an asta mai si da vina pe toata lumea,crezand ca cineva mai pune botul la vrajelile astea de 2 bani.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button