Fotbal juniori

Arădenii Vulturar și Jurj vor pleca la Barcelona după preselecția de la Chișineu Criș





”Performanța are viitor”, proiectul de scouting dezvoltat de Federația Română de Fotbal și Gillette, o marcă din portofoliul P&G, a „ancorat” astăzi, la Chișineu Criș, pentru ultima preselecție a sezonului 2017 – 2018. Arena din orașul de pe Crișul Alb și-a deschis porțile pentru sute de tineri talentați cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, antrenorii și părinții lor.

Au urmat ore întregi de jocuri școală, ocazie cu care cei aproape 700 de participanți au dorit să demonstreze că merită un loc în „unsprezecele” ce pleacă la Barcelona cu escală la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia. La final, scouterii FRF, coordonați de Ion Geolgău, Miodrag Belodedici și Jean Vlădoiu s-au oprit asupra a doi mijlocași, unul central și celălalt de bandă.

Cătălin Vulturar e component al grupei 2004 antrenată de Dinu Donca și Bogdan Oneț la UTA și a debutat deja la nivel de seniori, în campionatul Ligii a 4-a Arad. În același eșalon a jucat deja trei partide și a și marcat un gol pentru CS Ineu, Darius Jurj. Fotbalistul face parte din grupa 2003 pregătită de Cristian Sculici și Lucian Ardelean la Academia Ladislau Brosovszky.

Câștigătorii au fost felicitați chiar de Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, invitat special al lui Adrian Lucaci, președinte AJF Arad, la acțiunea de la Chișineu Criș. Șeful de la Casa Fotbalului a fost însoțit în județul nostru și de Gabriel Bodescu, secretar general adjunct al FRF, Ciprian Paraschiv, șef al Departamentului de Dezvoltare Fotbalistică al Federației Române de Fotbal sau Daniel Petcu, manager Growth FRF.

La finalul zilei de fotbal de la Chișineu Criș, organizatorii au aflat și numărul jucătorilor participanți, iar vestea și mai bună a venit chiar de la președintele FRF. „La preselecția de azi au participat un număr de 683 de copii, 99% din județul Arad și restul din județul Bihor. Am fost plăcut surprins să aflu că au venit fotbaliști din toate colțurile județului nostru, de la Săvârșin, Pecica sau Socodor, dar au fost destule cazuri când părinții au venit pe cont propriu cu copiii lor, cred că a fost o experiență unică pentru toată lumea. Chiar aș dori să le mulțumesc tuturor celor care au pus umărul la organizarea acestei acțiuni și în special autorităților locale și conducerea clubului din Chișineu Criș. Iar un telefon primit în această seară de la președintele Federației, care mi-a spus faptul că am înregistrat un record de participanți dintre toate localitățile în care s-au organizat preselecții în această ediție a campaniei <<Performanța are viitor>>, m-a făcut să mă simt și mai mândru de cele întâmplate azi la Chișineu Criș”, ne-a declarat Adi Lucaci, președintele AJF Arad.

Revenind la câștigătorii Vulturar și Jurj, ambii își pot face bagajele pentru o scurtă aventură în orașul lui Messi. Cei 11 „tricolori” selecționați la Cugir, Ișalnița, Râmnicu Sărat, Putna, Constanța și Chișineu Criș vor efectua pentru un antrenament la faimoasa bază Ciutat Esportiva Joan Gamper a FC Barcelona, dar vor și asista la un meci al echipei catalane din tribunele stadionului Nou Camp.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button