Fotbal judetean

Aripi tăiate în finalul primei reprize: UTA II – CS Ineu 2-5





Fiindcă are meciuri importante duminică, în Liga 2-a, Liga Elitelor și „republicani”, UTA a trimis la „satelitul” din Liga 4-a doar jucătorii de care cele trei formații se pot dispensa mâine. Și chiar dacă nu s-au mișcat rău în această formulă cârpită, „alb-roșii” au dat peste una dintre cele mai bune echipe ale campionatului, obișnuită aerul podiumului.

De altfel, ineuanii păreau să fie autoritari prin deschiderea rapidă a tabelei. Spătaru a fost care l-a învins pe Debre cu un șut de la distanță după 12 minute, dar utiștii nu s-au descurajat. Au jucat curajos, au avut ocazii importante prin Cornean, iar în minutul 38 au obținut egalarea. Italianul Sorato a primit pe culoar de la Cornean și l-a lobat elegant pe Pușcaș. Însă, zărăndanii au avut puterea și maturitatea să rezolve partida înainte de intrarea la cabine. În minutul 44, Păcurar a fost găsit bine de Balaci în careu și-a valorificat viteza și a înscris la colțul lung.  Un minut mai târziu, a fost rândul lui Dan Mâneran să înscrie cu un șut puternic, din unghi, ce i-a întors mâinile portarului UTA-ei II. 1-3, rezultat la pauză.

La adăpostul dublului avantaj, elevii lui Cristian Sculici au fost mai dezinvolți la reluare, iar Păcurar (foto) a făcut repede 1-4 (min. 56). Vârful de lance al vizitatorilor a înscris din întoarcere, dintre doi adversari, pentru ca Hulbăr să-și pună și el numele pe lista marcatorilor printru un șut plasat după centrarea lui Voștinar. Debutând runda trecută în Liga 2-a, Frederico Sorato a dorit să demonstreze că ar mai merita și alte șanse din partea lui Ionuț Popa și a făcut „dubla” cu un șut de la 16 metri pentru 2-5, rezultat cu care s-a și încheiat partida.

UTA II rămâne doar cu remizele obținute cu „Vladi” și Socodor, dar e evident ultima pe lista de priorități a clubului fanion. „Important este ce va întâmpla mâine în Liga 2-a, dar și la meciurile echipelor de juniori. Azi, ne-am descurcat cum am putut, am improvizat din nou în toate compartimentele și, cu toate astea, băieții nu s-au mișcat tocmai rău. Dacă am fi intrat cu un 1-1 la pauză, poate altfel s-ar fi jucat după pauză, dar așa am căzut cu totul în fața unui adversar mult mai experimentat”, e analiza succintă a lui Adrian Ungur.

În ciuda succesului, Cristian Sculici și-ar fi dorit să vadă mai mult fotbal din partea echipei sale în fața UTA-ei II. „Din păcate, nivelul Ligii a 4-a își pune amprenta pe concentrarea jucătorilor. Nu există aceeași atitudine pe parcursul unui meci întreg, de aceea luăm și goluri aproape meci de meci și ratăm câteodată prea mult. Nici obiectiv clar nu avem, rămâne de văzut cum ne vom conecta fotbaliștii pentru meciurile ce urmează”, a punctat și Cristian Sculici, „principalul” grupării din Țara Zărandului.

Formații:

UTA II: Debre – Țîrlea, D. Lazăr, Laza (68 Țîndău), P. Stan – Al. Bodri, Sorato – Hațegan (72 Vulturar), Roșu, Răzban – Cornean

Ineu: Pușcaș – Voștinar, Karmanoczky, Iaroș, Hulbăr – Zdrențan (61 Belei) – S. Balaci (61 Dragoș), Fl. Spătaru, M. Ponta (86 Florea), Dan Mâneran (80 Denis Mâneran) – Păcurar

Arbitri: Cristian Coroban – Sergiu Burcă, Sergiu Mona. Observatori AJF: Leontin Buda, Vasile Rad.









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button