Fotbal judetean

Derby-ul suferinței s-a încheiat nedecis, dar oaspeții acuză arbitrajul: Cetate Săvârșin – Frontiera Curtici 1-1





În mare nevoie de puncte, Săvârșinul și Curticiul au făcut din derby-ul suferinței un joc destul de deschis și aprins în același timp, încheiat – până la urmă – nedecis. Curticenii s-au declarat, însă, nemulțumiți de prestația brigăzii conduse de divizionarul Mircea Ardelean.

Ca de fiecare dată, Săvârșinul a început în atac și golul de 1-0 nu s-a lăsat prea mult așteptat. Neamț a reluat spre colțul lung o minge venită de pe stânga de la Boc, iar Oprea a împins mingea în plasă din numai 2 metri. Marc avut în două rânduri șansa golului doi, dar a ratat și meciul rămânea deschis. Odată cu scugerea minutelor, gazdele își pierdeau energia, prilej pentru Frontiera să intre tot mai mult în joc.

Egalarea a venit rapid în repriza secundă. D. Petrean părea să controleze un balon în careul său, dar Țurcanu (foto) a înțepat balonul din poziție grea și l-a învins pe Aniculăesei. Era minutul 57, iar curticenii aveau timp, dar și resurse fizice să caute și golul victoriei. Acesta nu a mai venit, deși ceva ocazii au fost. Cea mai mare i-a aparținut lui Hornea, care a nimerit bara din poziție ușoară, însă antrenorul „lanternei” susține că echipa sa merita cel puțin două penalty-uri. „Nu sunt genul care să se lege de arbitri, dar mi s-a pus ceața. Am primit trei penalty împotrivă în acest retur și niciunul în favorea noastră, deși au existat faze ce ar fi impus acest lucru. Azi, spre exemplu, zicem noi, a fost un henț cât se poate de clar la reluarea lui Olariu și un atac imprudent asupra lui Țurcanu. Dar, această brigadă experimentată, în care aveam mare încredere, nu a dat nimic. Cred că ni s-au mai ridicat în jur de 15-20 de offsideuri, sunt convins că nu au fost toate ridicate corect. În fine, nici gazdele nu au pus la dispoziție o suprafața prea bună de joc, iarba fiind prea mare. Cu toate astea, am încercat să jucăm și să câștigăm, nu spun că am făcut cel mai bun joc al nostru, dar eu zic că meritam mai mult din acest meci”, a spus Flavius Moisă.

Chiar dacă a pierdut șansa să se distanțeze puțin de Frontiera, Săvârșinul acceptă verdictul terenului. „Atâta timp cât nu am marcat mai multe goluri în perioada noastră bună, adică la ocaziile din prima repriză, ne așteptam – oarecum – ca adversarul să stea mai bine decât noi din punct de vedere fizic după pauză. Chiar și așa, golul l-am luat destul de ușor, am și avut puțin noroc la o bară a lor, rămânem cu un punct, primul obținut din luna octombrie încoace. Sperăm să mai vină și altele, dar, repet, pentru noi cel mai important este să ne promovăm juniorii din zonă”, a menționat Ctălin Neamț, antrenorul-jucător al formației din comuna regală.

Formații:

Săvîrșin: Aniculăesei – Muntean, D. Petrean, Toc, Benescu – N. Marc (76 M. Marc), Sil. Iștoc (90 Sebastian Iștoc), Boc, I. Bogdan (67 Dumitrescu) – Oprea, Neamț

Curtici: Trifoi – Gavriș, Brozbic, Moisă, G. Șiclovan – L. Olariu (65 Abrudan), C. Caba, Hanc, Gheorghieș (69 Sas) – Liga (58 Hornea), R. Țurcanu

Arbitri: Mircea Ardelean – Gabriel Hărduț, Flavius Dreghici. Observatori AJF: Mircea Bondar, Marcel Vida.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button