UTA Arad

Răchită: „I-am prins pe utiști cam relaxați, subconștientul a lucrat în favoarea noastră. Băieții merită primă dublă!”





Declarațiile optimiste ale lui Valeriu Răchită înainte de partida de la Șiria au avut acoperire și pe teren, iar Snagovul a predat o adevărată lecție de voință și putință echipei fanion a Aradului.

Cu câte două goluri pe repriză, semnate Șerban și Munteanu, respectiv Borțoneanu (2), ilfovenii  au câștigat al doilea meci la rând în campionat. „Meciurile cu UTA, o echipă de mare tradiție, mi le-am dorit mereu, fie că am fost jucător sau acum, ca antrenor. Băieții mei au respectat sarcinile de joc, s-au sacrificat pentru acest rezultat. Veneam după meciul de joi, apoi 9 ore pe autocar, dar iată că fotbalul demonstrează că, dacă îți respecți meseria, ea îți aduce și satisfacții. Mai cred și că i-am prins pe utiști cam relaxați, probabil au crezut că suntem obosiți având două meciuri în plus față de ei. Subconștientul lor a lucrat în favoarea noastră și ei s-au relaxat”, a spus Valeriu Răchită la puține minute după încheierea confruntării din această dimineață.

Întrebat dacă se aștepta la un scor atât de mare, antrenorul principal al lui Sportul Snagov a adăugat: „Trebuie să recunosc că nu. Am pregătit meciul tactic, am dorit să stăm bine în teren, știam că trei din cei patru fundași sunt mai lenți și am insistat acolo cu Huiban, un jucător de viteză. La pauză, le-am spus băieților că primele 10-15 minute sunt mai dificile, după care vom avea mai multe spații. Totuși, nu mă așteptat să dăm patru goluri, mai ales că e prima dată în acest campionat când reușim să înscriem atât de mult. Etapa trecută am reușit pentru prima dată trei goluri. Noi nu avem buget să aducem jucători de mare valoare, dar contăm pe forța grupului. Și astăzi am început meciul și ne-am descurcat binișor și fără Ferfelea sau Borțoneanu, jucători care au mereu titulari. Am făcut o echipă cu jucători mai proaspeți, probabil cei doi vor fi din nou titulari cu Chindia. Contează forma de moment, starea de oboseală și inspirația antrenorului”.

În timp ce jucătorii UTA-ei salutau galeria, ilfovenii au făcut un cerc al bucuriei și au scandat: „Să vină banii la băieți!”. „Într-adevăr, cei doi patroni ai noștri au promis primă dublă la acest meci, iar băieții chiar o merită. Nu vă gândiți la prea mulți bani, sub 200 de euro, la noi majoritatea salariilor sunt de 400-500 de euro”, a mai spus Răchită la conferința de presă de după meciul de la Șiria.









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button