Fotbal judetean

Ratările ce strică socotelile: Păulișana Păuliș – Șoimii Șimand 1-1





Una dintre cele două formații ce s-au înfruntat în Podgorie putea schimba „macazul”, dar lucrurile aveau să rămână la fel la finalul celor de 90 de minute. Păulișana căuta primul succes al primăverii și, automat, Șimandul pierdea pentru prima oară în deplasare în retur. Partida în sine a fost deschisă, cu ocazii din primul până în ultimul minut.

Golgheterul gazdelor, Dani Popa, și-a trădat ziua neinspirată încă din primele secunde, când a tratat superficial o ocazie mare de gol. Apărarea „șoimilor” s-a clătinat în special pe centru, iar Popa și Gabor au avut și alte oportunități. Acesta din urmă avea să se revanșeze, totuși, în minutul 38, când a reluat cu capul în plasă centrarea lui Pleșca. La una dintre puținele incursiuni în careul advers, șimăndanii au cerut penalty la Mașniță, dar scorul pauzei a fost 1-0.

Păulișul a cedat puțin din inițiativă la reluarea confruntării, dar, și mai grav, în minutul 56, a pierdut și avantajul pe tabelă. Experimentații Pleșca și Suciu au tratat cu lejeritate o fază simplă, iar Petrila a profitat și l-a executat pe Gandossi cu un șut în vinclu, la colțul scurt. Cu moralul ridicat, șimăndanii au încercat să dea lovitura și chiar au fost aproape să reușească dacă șutul aceluiași Petrila nu ar fi lovit încheietura barelor spre final. Tot atunci, fundașul Suciu a fost eliminat de pe teren pentru o intrare dură la Petrila, astfel că partida a curs spre un 1-1 echitabil și nu prea.

De altfel, Dinu Maghici nu-și poate explica relaxarea elevilor săi în situații clare de gol. „În  special în prima repriză ar fi trebuit să înscrie măcar de trei-patru ori, dar ne-am bătut joc de ocazii. Iar când trădezi fotbalul, el te pedepsește. Ocaziile se răzbună, spre final am și avut puțin noroc la bara lor, deși era prea mult să pierdem un meci pe care, dacă am fi tratat normal fazele din prima repriză, trebuia să-l câștigăm fără probleme. Chiar dacă Paștile au trecut, mai observ că insistăm să le facem cadouri adversarilor. Chiar nu mă gândeam că nu o să avem câștigat niciun meci la o lună și jumătate de la reluarea campionatului, am pierdut ceva din  spiritul și concentrarea avută în tur. Sper – totuși – după etapa în care stăm să începem rapid să și câștigăm”, a spus Dinu Maghici, care are dubii și la una două faze în care Șimandului, una dintre ele avându-l în centru chiar pe Marius Ciubăncan: „Mi s-a părut că la împins pe Popa”.

În lipsă de oameni, antrenorul „șoimilor” a intrat și pe teren azi, începând partida ca fundaș stânga, iar apoi a trecut în centrul liniei defensive. „La faza de care vorbește Dinu Maghici a fost un simplu duel corp la corp. În schimb, la Mașniță faultul în careu a fost destul de clar, sau la Ghergar iarăși un o tragere evidentă de tricou. În fine, a  fost genul de meci pe care îl putea câștiga oricine. Dacă mergeau ei la 2,3-0 în prima repriză, poate nu mai aveam puterea să revenim, dar finalul ne-a aparținut clar nouă și mai  puteam marca cel puțin odată. Asta e, până la urmă nu am pierdut pe terenul unei echipe aflate peste noi în clasament, destul de omogenă”, a opinat Ciubăncan.

Formații:

Păuliș: Gandossi – Ambruș (61 Belei), Suciu, D. Crișan, Morariu – Pleșca, G. Pop – E. Calancea, C. Gabor (85 Șt. calancea), D. Calancea – D. Popa

Șimand: Vasii – Balogh, Engelhardt (46 Țigan), Ruska, Ciubăncan –  Vasile (31 Buruiană), Deloreanu – Berar, Petrila, Ghergar – V. Mașniță (61 Mărcuș).

Arbitri: Alin Deac – Andrei Pîslaru, Paul Ardelean. Observatori AJF: Dan Ologeanu, Iosif Lovas.









3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button