UTA Arad

Doar 80 de poliști vor avea acces la derby-ul Vestului, grădinile din jurul arenei din Șiria nu sunt de închiriat





Peste exact o săptămână, se consumă un nou episod al derby-ului Vestului la fotbal. UTA și Poli se întâlnesc pentru prima oară în istorie la Șiria, pe arena „Otto Greffner”, acolo unde a mai jucat doar cealaltă doar cealaltă echipă „alb-violetă” a Timișoarei în vara anului trecut. ACS-ul era condusă la acea vreme de Ionuț Popa, actualul director tehnic al „Bătrânei Doamne” și a câștigat și manșa secundă a barajului de menținere/promovare în Liga 1.

Revenind la marele meci de marți, 23 aprilie, organizatorii și forțele de ordine și-au făcut planul tactic chiar în această dimineață. Jandarmi din Timișoara și Arad, reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție Arad, agenție de poliție și pompieri din Șiria, împreună cu autorități locale din comuna lui Slavici și „oficiali” ai clubului UTA, au discutat aplicat despre măsurile ce trebuie luate cu ocazia partidei considerate de risc mediu de jandarmi. Printre altele, toți cei prezenți s-au asigurat că spațiile private, respectiv grădinile din jurul terenului nu vor fi închiriate suporterilor care nu vor avea loc pe stadionul de numai 1800 de locuri.

Bineînțeles, cei mai vizați de această măsură sunt fanii „alb-violeți”, care, după cum se știe, s-au deplasat în număr de 300-400 la Arad în toamna lui 2016 și au închiriat o curte în vecinătatea arenei „Motorul”, de unde au scandat, au cântat și chiar s-au încăierat sporadic cu susținători ai „Bătrânei Doamne”. „La ședința de azi au participat și vecinii arenei noastre, care au fost instruiți să nu-și cedeze sau închirieze grădinile sau curțile suporterilor, indiferent de culoarea acestora sau oferte. Oamenii sunt de treabă, au înțeles, mai departe speră să nu existe niciun fel de alte incidente, fiecare parte să-și susțină în limitele fair-play-ului echipa, iar spectacolul fotbalistic să primeze”, a spus Valentin Bot, primarul comunei Șiria.

Altfel, poliștii au fost deja anunțați de „oficialii” clubului UTA câte bilete li se cuvin pentru derby-ul de marți. „Conform ROAF, 80 de bilete merg la Timișoara, 70 pentru sectorul din peluză și 10 pentru tribuna întâi. Capacitatea și deci condițiile au rămas aceleași de la meciul cu ACS Poli din vara anului trecut”, a menționat Codru Grădinariu, directorul general al „Bătrânei Doamne”.

FOTO: Sorin Dan Cârstea









17 comentarii

  1. Bataie de joc… imi este rusine de ceea ce se intampla!!!
    Macar in partea tribunei a 2 a sa se mai amplaseze o tribuna…

    0
    0
  2. Rusinos.Noi am avut o peluza intreaga.Este al doilea meci acasa si cred ca nici ultimul cand jucam pe asa zise stadioane.Ii zicem derby dar noi suntem departe organizatoric de asa ceva.

    0
    0
    1. Vor veni sigur. Cel mai tare ar fi ca stadionul sa nu fie plin in partea aradeana. Oricum ei pot sta si in casa aceea in constructie.
      Dar e o problema de securitate ca nu pot asigura paza.

      0
      0
  3. Am discutat cu proprietarii imobilelor din vecinătate să iși otrăvească fântânile că birturile oricum o să fie închise. De asemenea, accesul pe deal se interzice cu desăvârșire. Voi mobiliza și toți angajații regiilor ca să nu ne mai facem de râs ca și anul trecut. Să fie liniștiți, vin pe spor de 200%.

    Sigur că era mai simplu să realizez investiția la stadionul UTA, adică 2 milioane de euro cu tot cu șpagă mea, dar dacă tot nu avem echipă, ce rost are să ne grăbim? Așa, să înjure fraierii CNI-ul. Legat de Motorul mă înjurați degeaba. Habar nu aveți voi, amărăștenilor, ce greu e de montat un gazon artificial când e vorba de bani publici și mita.

    Meszar ești OUT dacă nu-i batem pe desculții ăștia. Îl fac șef pe Popa peste milioanele de o să curgă de la buget din vară. El mi-a dat ideea genială de a fura împreună în baza legii sportului.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button