UTA Arad

Todea a plecat de la UTA! „Misiunea mea s-a terminat, în plus am rămas foarte dezamăgit de cele întâmplate la derby”





Întâmplător sau nu, ziua ce a urmat simulacrului de derby al Vestului, de la Șiria, a fost cea în care Cristian Todea s-a despărțit oficial de echipa fanion a Aradului. Fostul mijlocaș central îndeplinise rolul „secundului” din vara anului 2015 până în toamna anului trecut, când a fost „uns” antrenor principal în locul lui Adrian Falub. Titulatura i-a rămas și după preluarea frâielor de către Ionuț Popa din postura directorului tehnic, „Dulăul” vorbind – de altfel – cel mai des în numele staffului.

Astăzi, însă, Todea și-a încheiat oficial legătura cu echipa fanion a Aradului după o vizită la sediul clubului din Calea Victoriei. „Am fost aproape să plec încă din ziua în care nea’ Popică a venit la echipă, dar am zis să rămân pentru a-i face acomodarea mai simplă, pentru binele clubului. Am spus că e important să-i dau mai multe informații despre fotbaliștii pe care i-am adus și pregătit în iarnă, dar acum misiunea mea s-a tereminat. UTA e pe mâini bune, e ca și salvată de la retrogradare, așa că am decis că e momentul potrivit să fac pasul înapoi. Deocamdată, vreau să mă liniștesc, să fac o analiză a perioadei petrecută la clubul ce mi-a dat atât de multe în cariera mea, iar apoi voi vedea ce am de făcut mai departe”, ne-a mărturisit tânărul tehnician.

Fiindcă decizia a venit la puține ore după cel mai trist derby UTA – Poli din istorie, e normal să ne punem întrebarea dacă a contat și acest aspect. „Se poate spune că, oarecum, a cântărit și cele întâmplate ieri. A fost un derby foarte anost, îmi amintesc că și la meciurile de copii și juniori dintre cele două echipe părinții și cine mai veneau să ne vadă făceau o atmosferă mult peste ceea ce a fost ieri. E clar că acest meci nu ar trebui să se joace niciodată fără galerii. Mai departe, adevărul e undeva la mijloc. Cei care au oprit accesul fanilor timișoreni pe stadion au avut motive întemeiate legate de securitate, dar mă gândesc și ceea ce a fost în sufletul celor care au vrut să intre la meci și au rămas pe dinafară cu biletele în mână. Una peste alta, am fost foarte dezamăgit de cele întâmplate la Șiria, dar fotbalul și UTA merg mai departe ca și viața în sine”, a mai spus Todea.

„Dulăul” și-a început cariera de tehnican chiar la UTA în urmă cu aproape trei ani, alături de Roland Nagy, Cristi Păcurar și Dan Țapoș. Ultimii doi fac parte și în continuare din stafful condus de Ionuț Popa. Altfel, „Dulăul” mai lucrase din postura de „secund” cu Laurențiu Roșu, Adrian Mihalcea și pentru două săptămâni cu Adrian Falub.

25 comentarii

  1. Todea a plecat, Mister se mai gandeste iar domnul Meszar pleaca in secunda 2 dupa ce apare un investitor serios. Incepe sa fie din ce in ce mai ciudat.

    0
    0
      1. Eu nu fac analize, dar vad ca situatia e din ce in ce mai putin stabila. Ori in situatii de genul asta nu se poate face performanta. Atat…

        0
        0
        1. totul va urma reteta aradeana. iti doresti o persoana mult, dupa un timp o injuri ca no, tu ai pretentii de sampion lig, iar cand pleaca te vaiti ca ce bine era si nu mai e 😉

          0
          0
  2. Rspect Todea!!! Sportiv adevarat si om corect. Sunt curios ce mai irmeaza la acest club la care nu se doreste performanta. Ramane de vazut…?

    0
    0
  3. Cei din galerie lui UTA sunt si impotriva mea, si impotriva conducerii, si impotriva primarului, si impotriva tuturor. Stie toata lumea in Arad ca ei sunt vinovati pentru acest episod. Ne-au spus si cei de la Timisoara ca au primit biletele de la fanii aradeni. Si Jandarmeria ne-a spus. Ne-au spus tot! Duminica seara au luat biletele, stim tot… Nu aveau cum sa cumpere cu buletinul atatea bilete, nici nu era fizic posibil, pentu ca atunci cand au anuntat ei ca au 350 de bilete, noi nu vandusem inca atatea bilete la case.

    S-au dat de gol prin comunicatul lor de luni, care spunea ca daca nu vor fi lasati toti timisorenii cu bilet pe stadion, ei nu se vor prezenta la joc. Acel comunicat ne-a trezit atentia, atat conducerii clubului, cat si Jandarmeriei. Era clar, era cusuta cu ata alba! Totul a fost pus la cale de galeria echipei UTA. Pe ei nu ii intereseaza nimic. Ei vor sa faca politica clubului si se baga in toate. Niciunde nu se intampla asa. Ei incearca sa faca probleme. Toata lumea si-a dat seama ca exista acesta intelegere intre ei si cei de la Timisoara ne-au confirmat, noi nu am crezut asa ceva despre gaelria noastra. Dar cei de la Timisoara ne-au spus tot!

    Ala nu e stadion sa ai 350 de suporteri oaspeti, sectorul galeriei era de doar 75 de locuri, in rest sunt garduri mai mici, se poate sari in teren… Informatiile sunt ca biletele s-au dat la un pub condus de unul dintre capii galeriei. Eu nu am treaba cu ei. Ei cu treaba lor, eu cu treaba mea… Eu ii bag in seama pe ei? Eu am vazut acum cat de mari utisti sunt si cat tin la aceasta echipa. Asa ceva este inimaginabil! E o chestie pe care nu o mai inteleg.

    0
    0
    1. Hai, nea Popica, conduce Real si ai luat o pauza de la meci? Nu ati gasit pe cine sa dati vina de data asta… de ce ar face galeria asa ceva? Nu are nici o logica. M-am uitat acum si pe pagina polistilor sa vad daca ai dreptate… si-au facut poza cu biletele inca de sambata dupa-amiaza, Deja le aveau cumparate. Intra si tu pe paginile lor sa vezi ca multi si-au facut poze cu biletele cumparate tocmai in fata pubului ca sa ne sfideze. Daca scenariul asta e adevarat fa-l public si povesteste culisele, nu ne aburii pe la comentarii ca nu e stilul tau.

      0
      0
      1. Au cumparat pachete de 3 meciuri pentru aradeni, nu bilete pentru galeria polista. Bilete au primit oficial 70, strict pentru galerie. Pot fi si poze facute in photoshop, nu? Bine ca nu s-au pozat cu ceva suporteri aradeni sau cu jucatorii nostri.

        0
        0
        1. @lucian!Mai baiatule,ai dreptate pe undeva,dar acei oameni aveau biletele in mana marti la meci,nu photoshop!
          Se cunosc deja circumstantele prin care au facut rost de restul!
          De la Pub!Pentru ca la ora cand se laudau ca au peste 300 bilete,la sediul clubului au fost vandute fix 297.Eu l-am cumparat pe al 298-lea,din necesitate.
          Galeria sapa clubul si ii da la temelie,cu orice ocazie aparuta,ca razbunare ca a fost adus Ionut Popa!Ce sa mai discutam?

          0
          0
          1. Doar 70 aveau bilete, ceilalti poate ca aveau PACHETE pentru aradeni, nu le-a vazut si nu le-a verificat nimeni la poarta stadionului, deci nu stim oficial daca erau, cate erau, erau bune sau nu. Doar povesti si poze.

            0
            0
  4. Multumim Cristi Todea!Stima si respect pentru intreaga ta activitatea la UTA.
    Sper si cred sa fie doar incheierea primului mandat al tau.
    Caile fotbalului sunt foarte intortocheate!
    Mult succes Cristi!Pentru unii dintre noi,ramai un mare UTA-ist!

    0
    0
  5. Nu @lucian!Aveau bilete la purtator!Tradarea a fost din toata inima si sufletul galeriei SCU..Ei le-au cedat pachete de bilete.Cele alocate strict pentru ei au fost intr-adevar 70!
    Nu au fost nici falsuri si nici altceva!
    Atat doar ca s-au bazat pe bilete suplimentare,ceea ce din start era exclus de a se intra in turma!Raspunderea o au liderii galeriei cimisorene,ca din orgoliu si spirit de batai,si-au pacalit galeria proprie!Intrebarile sa se indrepte spre ei!
    Daca aveam stadion de 12.000 locuri,intrau 600 violeti!
    Stiau regulamentul,stiau situatia si daca ar fi fost solidari cu galeria,nu ar fi intrat din primul minut pe teren!Daca Bodea nu ar fi aparar penalty-ul,sunt convins ca ar fi jucat mai departe!Punct!

    0
    0
  6. Mila este un sentiment pentru animale oameni buni!Dar a venit batranul acela de la Dorohoi sa vada un meci adevarat!Imbracat in tricou alb-rosu pur si simplu sa fie prezent!Si mai avea la dansul o plasuta!
    Stima si respect Codrule!Luat,preluat,cazat,dus cu masina personala a lui Dorin Stana,dormit la hotel Class,pe cheltuiala clubului!
    La varsta dansului,nu este sigur ca ar mai vedea un urmator meci UTA-Poli!
    Bravo!Sa ne respectam suporterii!Sunt lucruri din culise,dar nu ma pot abtine sa nu le dau in vileag!

    0
    0
  7. Deci daca asa sa intamplat cu spui Giro!!
    Atunci Galeria nu mai are ce cauta la meciuriile Utei!!!
    Rusine asa ceva este inadmisibil!!!
    Ei sunt niste orgoliosi si isi calca singur pe principii cum sa fii alaturi de galeria Polista???!!!

    0
    0
    1. @Grigorescu.M….eu am scris ieri asta!Chiar si @lucian m-a luat in gluma…Astazi ai primit si confirmarea oficiala!
      Sunt curios acum cu ce comunicat,prin toate publicatiile,vor aparea cei de la SCU?
      Asa cum am mai spus,banuiam de la inceput ca este mana lor si de la ei,din biletele alocate la vanzare in Pub,au plecat spre suporterii mov.
      Am spus-o si celor din conducere,luni,dar nu m-au luat initial in serios….Poate ca totusi acum…Atat de creduli,incat mergeau pe varianta ca sunt falsuri sau cum avansa ideea @lucian,ca este photoshop!Nici vorba!Tradarea trebuie aspru pedepsita!
      Ba dupa cate am auzit(neconfirmat),scenariul ar fi fost apocaliptic,urmand ca timisorenii sa provoace un scandal imens si sa invadeze terenul,ceea ce s-ar fi lasat cu amenzi drastice si chiar suspendarea terenului!
      Ar fi fost si obiectivul SCU indeplinit!

      0
      0
  8. Deci, se stia de la inceput cu multe zile inainte ca, galeria timisenilor ,nu ii vor lasa sa intre in stadion ,mai mult de 70 de insi. La ce mama naiba au venit asa de multi ,daca se stia , au venit din ambitie sa se bata cu fanii aradeni, ce sa mai , daca galeria timiseana intra pe stadion, iesea cu siguranta macel, se lasa cu alte nenorociri, vazand o tara intreaga la Tv. Bravo conducerii UTA-ei ca, a luat masurile care se impunea, si au tinut cont mai intai si de toate de securitatea oamenilor din tribune, FELICITARI !!!!

    0
    0
  9. daca se da 3-0 pentru UTA in jocul cu ASU Poli, bilantul lui Todea ca al 75-lea antrenor principal la UTA, este 23 7 8 8 35-33 29 Doua jocuri din cele 7, castigate la masa verde cu Olimpia si cu ASU Poli. Sase goluri nemarcate in teren. Din 69 de puncte posibile, a facut 29 Nici jumatate ! Nu mai comentez nimic.

    0
    0
    1. @Ionel Meches…..Poate ne dai si bilantul lui Mihalcea si al lui Falub(in total cat a fost la UTA).Mutumesc!

      0
      0
    2. Baronul Neuman a facut ITA dupa modelul Arsenal Londra. Wenger pleaca de la Arsenal dupa 22 de ani Todea dupa 23 etape.
      Adrian Mihalcea 6 2 3 1 7-5 9 Noua puncte din 18 50 la suta realizari
      Adrian Falub 50 25 11 14 63-34 86 86 puncte din 150 posibile 57,33 la suta realizari
      Todea 42,,28 la suta realizari

      0
      0
  10. Desi am fost nascut in regiunea Crisana nu am fost suporter Crisul Oradea Eram abonat la Crisana Toti copiii tineau cu Crisul numai eu cu UTA.S-a trecut la judete Eram in judetul Arad. Ne am putut abona la ,,flacara rosie,,Am intrat la liceu la Arad. Am mers la toate meciurile UTA-ei, fie ele si amicale.Aveam abonament la flacara rosie revista fotbal si revista sport pe care le am si acum. Stateam in gazda. Gazda avea abonament la sportul si revista sport .Desi eram elev cumparam bilet la meci.costa 8 lei ,10 lei. dupa caz In cupele europene au fost mai scumpe. Odata mai aveam doar trei lei UTA juca acasa, Am cumparat un loz in plic cu trei lei.Am cistigat 10 lei Biletul costa 8 lei De 2 lei mi -am luat seminte.Atunci UTA nu avea galerie Toti spectatorii aplaudau fluierau, huiduiau, dupa caz.Daca UTA pierdea acasa tot spectatorii o huiduiau. Se arunca si cu oua clocite dar mai rar, depinde de adversar Am fost la jocuri si cu 22000 spectatori si cu 8000 spectatori La meciuri mergea toata familia, barbatul,,nevasta,copiii.Cei ce aveau cunostiinte intrau fara bilet.Cei cu suflet, luau cite un copil pe linga ei si intrau doi pe un bilet.LA MECI INTRAU CEI CU BILET,ABONATII SI CEI CU RELATII-fara bilet.Ca o curiozitate Baronul Neuman cind a facut stadionul l-a facut ca sa stie exact citi spectatori sunt prezenti la meci,dupa modelul stadioanelor din Anglia.E vorba de anul 1946. Era bine Cine avea bilet intra la meci daca cunosteai pe cei ce rupeau biletul aveai noroc si intrai.Cu bilet nu a stat nimeni inafara stadionului A fost bine. Ce era daca la meciul cu Steaua Rosie Belgrad sirbii erau tinuti afara ,sau la meciul cu Craiova din 1973.Oltenii au defilat atunci prin Arad .Cind timisorenii au venit cu sicriul sa o ingroape pe UTA au intrat pe stadion.Jocul l-au pierdut

    0
    0
  11. in 1973 pe strazile Aradului oltenii scandau Ceausescu si poporul Oblemenco si golul. UTA i-a batut cu 1-0 in zece oameni Dinamo a cistigat campionatul

    0
    0
  12. Erau alte vremuri, se juca fotbal nu gluma cu jucatori foarte buni de calibru, aveai ce vedea, acuma ,nu vedeti ca, nu mai rasare niciun jucator de doamne ajuta, exceptie facand Hagi cu academia lui care stie meserie si scoate jucatori tineri talentati pe banda rulanta !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button