Baschet

Urban, despre sezonul sub așteptări al FCC ICIM Arad: „Nu poți să stai tot sezonul în maxim 7 jucătoare, iar unele nici nu au transformat forța individuală într-una de grup”





O nouă ediție a Ligii Naționale de Baschet Feminin se apropie de final. FCC ICIM Arad a terminat sezonul mai repede decât spera, ocupând poziția a 7-a. Președintele clubului arădean, Marcel Urban a făcut o analiză a parcursului „galben-albastrelor“ în sezonul 2017-2018.

– Ce ați avea de spus în mare despre stagiunea care pentru echipa noastră s-a încheiat deja destul de modest?

– Realistic vorbind, am sperat din prima secundă că vom atinge primele patru locuri. Nu s-a întâmplat acest lucru din mai multe motive. Am început campionatul prin aducerea unor jucătoare în limita bugetului avut. Între timp, negăsindu-și angajamente, unele jucătoare contactate chiar din vară au acceptat ofertele noastre nu foarte atractive din punct de vedere financiar și, astfel, am făcut rapid modificări la nivelul lotului din debutul campionatului. După un sezon regulat în care spre final am fost pe o pantă ascendentă, a urmat un play-off în care banca noastră scurtă, problemele de sănătate, dar și de altă natură, ne-au oprit în realizarea obiectivului. Nu poți ca un sezon întreg să stai doar în 5-6 jucătoare, maxim 7, iar la ora meciului să aștepti forma de moment, sclipirea unor jucătoare sau intuiția. Un lot sănătos pentru primele patru locuri trebuie să fie un lot cu o bancă lungă, un lot în care sa schimbi jucătoare dacă sunt accidentate sau nu dau randament. Dacă nu începeam cu acea linie de clasament 0-6 în dreptul înfrângerilor, poate era cu totul altceva. Practic, o singură victorie ne-a privat de grupa 1-6. Una peste alta, eu zic că accederea în play-off de pe locul 6 nu e onorabil, dar este un lucru bun că am reușit să terminăm sezonul.

– Care a fost cel mai frumos sau cel mai important moment al sezonului?

– Au fost puține, dar pot să spun ca victoriile de la Cluj sau Brasov au fost surprize plăcute. Păcat ca nu au mai continuat și în play-off. Ne-am pus mari speranțe în duelul cu Brașov. Nu a ieșit bine, iar dupa aceea, ce s-a întâmplat mai ales în meciul doi cu Timisoara a depășit forța si puterile noastre din cadrul echipei. Au fost niște forțe externe care au influențat decisiv acel rezultat.

– Dar cel mai dezamăgitor moment al sezonului?

– Play-off-ul. Ca să ai succes, trebuie să ai motivație. Caracterul pleacă de la educația jucătoarelor și se transpune în oferirea a tot ce ai mai bun în momentele extrem de importante. Iar aceste momente apar în play-off. Această fază noi nu am abordat-o cu o atitudine potrivită, despre acest lucru sunt foarte multe de discutat pentru că fiecare are vina lui, începând de la conducerea clubului, la banca tehnică și terminâd cu jucătoarele. Doar că jucătoarele se exprimă în teren. Am avut jucătoare cu experiență care nu s-au comportat și nu au transformat forța lor individuală în forță de grup. Chiar în momentele importante, echipa noastră a fost pe o pantă deșcendentă. A fost o bună lecție pe care am invățat-o si eu cred că nu se va mai întâmpla.

– Ce urmează pentru formația FCC ICIM Arad?

– Am semnat din nou contract de sponsorizare cu FCC Enviroment, care va asigura în limita bugetul de anului trecut, partea financiară și în sezonul următor. Ar mai trebui minim unul sau doi sponsori că să ne putem pune speranțe în accederea în primele cinci echipe în ediția următoare de campionat. Lotul trebuie format cu cap, bine stabilit, iar aceste lucruri se fac doar cu bani. Nimeni nu vine să stea cu mâna înstinsă la banul public, doar că legile sunt de așa natură în care te împing aproape forțat să depinzi de el. Să atragi bani din mediul privat e o piatră de încercare extrem de dificilă. Vom lucra în continuare la atragerea unui nou partener, sunt unele discuții , iar dacă se vor concretiza, le vom face publice. Cu siguranță vor fi schimbări, în momentul de față, tot lotul se află în aer. Se poate întâmpla orice, fiecare trebuie să-și asume responsabilitășile pe categoria pe care răspunde. Ne gândim serios la multe schimbări, la o revigorare totală a echipei. La toate nivelele.

Sursa: baschetarad.ro









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button