Gloria LT Cermei

Să sune…Ambulanțele în „Țara Sămădăilor” pentru Cermei – Sebiș, un derby cu săbiile scoase din teacă





Dincolo de ambițiile și orgoliile unui derby zonal, „ciocnirea” dintre Gloria Lunca Teuz Cermei și Național Sebiș a fost inflamată și de celebrul caz Ambulanța. Născută pe 11 noiembrie 2017, cu întârzierea unei mașini a Salvării și fluierul de final al brigăzii de arbitri ce s-a transformat într-un 3-0 la Comisia de Etică și Disciplină, „speța” s-a finalizat exact 5 luni mai târziu cu rejucarea dictată de Comisia de Recurs și adjudecată de echipa lui Cojocaru cu același scor: 3-0!

Încă de atunci, „sămădăii” au promis răzbunare, considerându-se nedreptățiți, iar prilejul e creat mâine, cu ocazia rundei cu numărul 27 (intermediară) a Ligii 3-a. Și, cum punctele sunt extrem de prețioase pentru Național, Cermeiul va face tot posibilul să risipească speranțele adversarilor într-un loc 2 ce s-ar putea transforma în 1, dacă Șirineasa chiar va fi depunctată de FRF.

Președintele Cermeiului, Petre Bulza, a anunțat deja că Ambulanțele vor ajunge cu siguranță la meciul de mâine, de la ora 18, ba chiar se gândește și la o a treia de rezervă. Ironie sau nu, e clar că trupei din Țara Sămădăilor nu le-a picat deloc bine faptul că în locul celor trei puncte luate inițial la „masa verde” s-a dat o rejucare pe care a pierdut-o fără drept de apel. În „garnitura” Cermeiului ar trebui să revină Alin Gligor, accidentat de mai bine de o lună de zile. „Personal și cred că și colegii mei gândesc așa, vreau să câștigăm acest meci în primul rând pentru noi. Nu am făcut un retur prea bun și vrem să terminăm campionatul cu capul sus. Ce să am eu cu Sebișul? Dacă cei de la Comisia de Recurs au decis să rejucăm acel meci din toamnă, a trebuit să ne conformăm. Cu toate că s-a creat un precedent periculos în acest fel. Altfel, eu am petrecut un sezon frumos la Sebiș, m-am atașat de oamenii de acolo și mai ales de domnul primar Feieș. Am și câțiva prieteni din lotul actual al Sebișului, pe Siminic în primul rând, cu care am jucat la UTA și Slatina, dar și pe Enciu. Cu Marco tot m-am războit sezoane de-a rândul prin ligile doi și trei, e un fotbalist bun, puternic, un atacant de careu care te taxează la cea mai mică greșeală. Sperăm să nu-i dăm șansa mâine și să batem Sebișul pentru trei puncte importante și pentru noi în economia campionatului” , ne-a mărturisit experimentatul fundaș central al Cermeiului.

Fără nicio îndoială, sebișenii ajung cu un moral mai bun la acest derby după rezultatele pozitive din ultimul timp. Victoria cu Lugojul chiar a adus și mai mult entuziasm în tabară „alb-albaștrilor”, însă e clar că totul se duce de râpă dacă nu sosesc alte trei puncte cu vecinii din Cermei. „Din câte am înțeles și am mai auzit și eu, cei de la Cermei au vor juca cu multă ambiție împotriva noastră. Vor fi mai motvați ca niciodată și nu prea le înțeleg supărările. Dar, până la urmă, se va juca fotbal nu alt sport, iar noi sperăm să fim buni. Din câte am observat, forma sportivă e cea mai importantă la nivelul Ligii 3-a și nu cred că stăm rău la acest capitol după cele trei victorii consecutive. Și la capitolul moral suntem în regulă, așadar trebuie să câștigăm pentru a rămâne acolo în față și a profita de o eventuală suspendare a celor de la Șirineasa și a unui pas greșit al celor de la Reșița. Este clar că ne așteaptă un meci foarte dificil, dar suntem toți apți de joc și pregătiți pentru un rezultat bun”, spune Marco Enciu.

Golgheterul Sebișului va activa mult în zona lui Alin Gligor, care ar trebui să revină și el pe gazon cu această ocazie. „Dacă e apt și va juca, poate fi un plus pentru cei de la Cermei. Ca fotbalist și lider în teren, Alin este unul dintre cei mai buni, mai ales la acest nivel. Pe de altă parte, faptul că vine după o accidentare destul de lungă și nu mai e nici el tânăr, poate fi un minus pentru adversar. Oricum, ne cunoaștem destul de bine, am fost colegi la ACU, în Liga 2-a, dar ne-am tot duelat de la 17-18 ani în special la echipe de Liga 3-a. Țin minte și acum prima noastră întâlnire, el era la Telecom, eu la Giroc, și de atunci ne-am tot întâlnit. Cu tot respectul pentru el, sper să câștige echipa mea mâine, indiferent dacă reușesc sau nu să dau eu gol”, mai spune atacantul timișorean, autor a 16 goluri în acest sezon pentru Sebiș.

Formații probabile:

Cermei: Pașcalău – T. Bodri, Cotoc, Gligor, Nistor – Ianc, Varga – L. Bodri, Copil, Suslak – Sulea.

Sebiș: I. Poiană – Poștoarcă, Pîslaru, Poștoarcă, Siminic – Pintea, Sz. Vereș – Săulescu, Ruță, Tătulea – Enciu.

Arbitri:  Sorin Vădana – Robert Mereș (ambii din Cluj), Ioan Georgiu (Dej)

Observatori FRF: Constantin Făniță (Timișoara), Vasile Rad (Arad)









Un comentariu

  1. Salvarea va veni ptr.JILA! Il duce direct LA GATAIA ARE REZERVAT UN LOC LA GEAM! DEMISIA ! RUSINE ,RUSINE,RUSINE! Se va termina 1-4!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button