Șoimii Lipova

Oprița: „Îmi asum rezultatul, mai avem 10-20% șanse de promovare” v.s. Sabău: „Am jucat ofensiv și ne-a ieșit”





Șoimii Lipova a răzbunat eșecul din tur contra Reșiței în cel mai prost moment posibil pentru bănățeni. Impunând remiza (2-2) în Valea Domanului, „alb-albaștrii” sting în mare parte speranțele „roș-negrilor” în promovare.

Chiar Daniel Oprița a recunoscut la finalul partidei că obiectivul este ca și ratat la Reșița și și-a anunțat despărțirea oficială de echipa din orașul natal. „Nu sunt mulțumit cu acest punct, e clar că nu e în regulă. Ne-am fi dorit să câștigăm, nu sunt mulțumit de rezultat. Ce s-a întâmplat în a doua repriză a fost și ghinion, căci avut multe situații să marcăm, rar au trecut de mijlocul terenului. A fost bine că am egalat destul de repede, dar nu a mai intrat și al treilea gol. S-ar putea să fi fost penalty în favoarea noastră în minutele de prelungire, când mingea a căzut pe mâna unui adversar și atunci e o eroare mare. Nu știm dacă am fi înscris de la 11 metri, dar… Oricum, arbitrii ne-au defavorizat și pe noi și pe ei și oricum eu nu sunt genul să se plângă de arbitraj.  Cât despre Lipova, bravo lor că și-au apărat șansele. Nici nu mai contează dacă au fost motivați din alte părți, ce să fi făcut, să se lase bătuți? Iar Lipova este o echipă bună, am văzut-o la Lugoj, dacă o lași să joace, te taxează. Am condus cu 1-0, dar ne-am relaxat și am plătit. Îmi asum rezultatul și greșelile, am încercat să menajez unii jucători, căci aveam patru-cinci la limită cu cartonașele. În plus, doream să aduc doi-trei jucători proaspeți la fiecare meci, fizic am dominat meciul, pe final de meci am stat doar în 20-25 de metri de poarta lor. Apoi, era de așteptat că ne vor prinde pe unul-două contraatacuri, iar din bucuria lor de la final am înțeles totul. După astfel de meciuri, poate unii jucători iau prime cât nu au luat în tot restul anului și cam același lucru era să se întâmple și la Giarmata, unde, la fel, adversarii s-au bătut pentru fiecare minge”, a spus Daniel Oprița la finalul disputei cu „șoimii”.

Fostul atacant și-a anunțat deja despărțirea de Școlar Reșița. „O să jucăm până la final, dar, din păcate, mai avem 10-20% șanse de promovare. Ar fi culmea să le ia celor de la Șirineasa tocmai acum cele 9 puncte, acum că sunt oricum în avantaj față de noi. Din păcate, nu merităm noi mai mult, poate să le ia lor și 40 de puncte. Dacă Steaua a jucat cum a jucat la Iași într-un meci de titlu în Liga 1, ce să mai aștepți în Liga 3-a? Vă spun sincer că dacă nu era vorba despre Reșița, echipa din orașul natal, nu aș fi acceptat să antrenez în Liga 3-a. La vară voi pleca, dar conducerea, comunitatea, ajutată și de presă, va trebui să facă și mai bine lucrurile. Să facă de la bun început un lot de jucător puternic, nu să umble la el pe parcurs. Acum poate îmi pare rău că nu l-am ascultat pe Viorel Lolea pentru a avea un lot mai numeros, dar am zis să nu depășesc bugetul. Îmi asum greșelile, nu păcălesc pe nimeni.  Am încercat, în sufletul meu știu că am încercat, am sperat să facem miracole, mai credem în ele până la final. Poate dacă nu mă accidentam, aș fi intrat pe teren și eu și azi și la Giarmata, măcar zece minute, dar asta a fost situația”, a adăugat Oprița.

Exceptând confruntările de la Petroșani, cu Șirineasa și Craiova, cu CSU II, Șoimii Lipova a făcut în general partide bune în acest retur. „Am jucat bine, am avut o posesie bună, adică exact ce ne-am propus. Am vrut să jucăm ofensiv, să avem posesie și ne-a reușit. Fiind terenul foarte bun, mi-am permis să joc cu doi mijlocași ofensivi, Poiană și Popa. Și oricum nu aveam jucători să mă apăr, așa că am riscat un pic pe cartea atacului, să ținem mingea departe de poarta naostră. Am reușit să și conducem la Reșița de două ori, iar la 2-1 pentru noi am simțit că nu pierdem meciul. La ultima fază puteam chiar să câștigăm, dar Zimmermman, mai mult din intuiția ce ți-o dă experiența, s-a întins și a scos cu piciorul mingea trimisă bine de Duță spre colțul lung. Am crescut ca nivel de joc în ultimele etape, chiar am vrut să reușim o posesie bună cu o echipă de podium, lucru pe care nu l-am reușit în acest retur. Sunt mulțumit de ceea ce am realizat”, a spus Flavius Sabău, tehnicianul Lipovei.

„Șoimii” încheie la relanti sezonul și asta pentru că în weekend au etapă liberă, iar apoi joacă pe terenul „lanternei roșii” și acasă cu CNP-ul, adversar în fața căruia punctele nu contează când se trage linia în clasamentul seriei a IV-a a Ligii a 3-a.









3 comentarii

  1. Sunt acrii strugurii cand nu ajungi la ei, nu d-le Oprita? Faci acuzatii stupide referitor la prime si la motivare din exterior! Fa-ti echipa si antreneaza daca vrei sa promovezi, nu sta cu mana intinsa. Este normal ca o echipa nou promovata sa se bucure ca scoate un egal pe terenul unei (aproape vesnice) candidate la promovare si nu neaparat pentru prima. Ar trebui sa stii despre ce e vorba, ai jucat si tu la ambitie, cred!

    0
    0
  2. Nu trebuie sa fim rautaciosi!Daca Sebis are cea mai mica sansa,atunci sa-i sustinem!
    Daca Soimii au scos un rezultat bun,pentru ei,atunci felicitari Lipova!
    Sunt fan Cermei,dar daca interesul este ca sa mai promoveze inca o echipa de Liga 3-a,in a 2-a(aradeana),trebuie sa recunoastem ca doar Sebis ar putea!
    Sigur ca as fi vrut sa fi fost Cermeiul,dar atat timp cat primaria s-a speriat,la ce rezultate au facut in tur,nu mai am nimic de comentat!
    Sa dam Cezarului ce este al Cezarului si sa privim ca doar Sabis,macar in amintirea Crisanei,trebuie sa promoveze!
    Asa ca…..mult succes!Zarurile fiind deja aruncate…..Hai SEBIS!Doar nu am sa tin cu Scolarul lui Oprita si cu Dobre,reales,doar potlogarii!
    Pe Oprita il doare fix in fund,afacerea Hotel Rogge este primordiala!Tepar!
    Faci rezervari,platesti avans,iar la decont,mereu vor sa te pacaleasca!Sa te mai ciupeasca de ceva bani!
    Urat!Jignitor,penibil!Total caracteristic Resita!

    0
    0
  3. Sabau, nici acum nu iti dai demisia? Doar 2-2 cu Resita? Locul 6 ca si nou promovata e o rusine. Sunt ironic evident

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button