UTA Academie

Puțin mai departe de finala Ligii Elitelor: UTA Under 17 – Viitorul Constanța 0-1





Echipa lui Sandu Gaica și Adi Ungur are parte de un adversar extrem de puternic, pe măsura ei, în semifinalele Ligii Elitelor. Bine așezată în teren, Viitorul Constanța a încercat să facă jocul pe terenul din Sânnicolau Mic, apelând rareori la mingi lungi, dar a dat peste o formație la fel de harnică și ordonată în joc. Puștii arădeni au fost susținuți în premieră și de galeria UTA-ei, care și-a anulat deplasarea la Oradea.

Astfel, nu putea rezulta decât o partidă extrem de echilibrată, cu puține faze de poartă, cel puțin în prima parte. UTA a început mai bine, iar Miculescu l-a întins pe Șerban, portarul lotului național Under 17, cu un șut de la 8 metri. Arădenii au stat mai mult în suprafața de teren adversă, însă următoarea ocazie a aparținut, cu Ștefănescu reluând cu capul peste poartă. În minutul 27, portarul Șerban a fost aproape de o gafă monumentală, a scăpat pe sub picior o pasă acasă a lui Vlad, dar tot el a revenit și respins de pe linia porții. Chiar înainte de a se fluiera finalul primei părți, Grameni a executat o lovitură liberă de pe linia de 16, dar Zamfir a respins de lângă bara din dreapta sa.

Gazdele au început în atac parte secundă, au pus presiune prin două faze fixe, dar tabela au deschis-o vizitatorii. Girsik a centrat de pe dreapta , Pitu a reluat în blocaj, dar mingea a sărit norocos la Muntean, care a marcat din apropiere. „Roș-albii” au reacționat printr-o lovitură de capa lui Hrezdac ce a trecut prin fața porții , fără ca nimeni să intervină. Zamfir a evitat golul de 0-2, intrevenind curajos la picioarele lui Girsik. Isac a avut șansa egalării în minutul 64, șutând puternic puțin pe lângă colțul din stânga portarului după o acțiune personală în careul advers.

A urmat un joc de uzură, cu câteva durități în special din partea oaspeților, dar centralul a fiost destul permisiv. Forcingul de final al arădenilor a produs doar șutul din 14 metri al lui Tăședan, dar acesta a fost previzibil, pe centru și Șerban a reținut.

La 0-1, echipa lui Hagi ia o importantă opțiune la calificarea în finală, manșa secundă urmând să se dispute săptămâna viitoare la Constanța.

Formații:

UTA: Zamfir – Haloș, Salka, Vidican, Mohaci – Isac, Hrezdac – Dumitru, Miculescu (70 Cocriș), Merian (47 Gavrilă) – Nistor (82 Tăședan) .

Viitorul: Șerban – Georgescu, Ștefănescu, A. Vlad, D. Mureșan – Negrean (80+2 Sîrbu), I. Călin, Grameni, Girsik (68 Dumitrescu) – Pitu (78 Vultur), Muntean (80 Pocol).

Arbitri: Szabolcs Kovacs (Carei) – Tamas Kopriva și Zsolt Kopriva (ambii din Satu Mare)









14 comentarii

  1. Juniori in sus, juniori in jos. Luati lista jucatorilor si peste 8 ani,sa zicem, vom vedea cati dintre ei sunt intr-adevar fotbalisti.

    0
    0
    1. Sa stii Pelin ca daca doar unul dintre acesti tineri care evolueaza pentru UTA U17 va ajunge sa joace peste 2-3 ani in prima liga va fi o performanta extraordinara !!! Ca si in viata ! Ce ne-am face daca toti am fi doctori , ingineri , avocati ??? Cine ar mai munci in sectoarele situate putin mai jos ???!!!

      0
      0
      1. Total de acord, dar asta se va vedea peste cativa ani, prin multa munca. Unii isi vad copiii mari fotbalisti de la 6-7 ani.

        0
        0
  2. Schimbatul pa GAICA ca ii strica și mai pierdem o generație ,am fost la meci și nu joaca nimic asa după ureche ,mai face unu altu cite o faza!

    0
    0
    1. Bai utistule , când o sa ai și tu realizările lui Gaica ca fotbalist atunci poți vorbi bai băiatule !!! Gaica bravo ți-e ca ai alcătuit aceasta echipa și ai ajuns in primele 4 pe țara la fel și in cupa unde sunteți in finala , bravo vouă baieti , nu va luați după toți habarnistii care stau doar la tastatura și comentează !!!

      0
      0
      1. Echipa a fost construita de Sandu in timp, a cules jucatori de la adversarii cu care a jucat, i-a adus la Arad, bineinteles cu sprijinul lui Meszar, și a ajuns sa aiba un pic mai mult de jumatate din ei din afara Aradului. Nu se poate altfel, este o selectie continua, dureaza ani de zile.

        0
        0
        1. Da Luciane dar trebuie sa vezi ceva lucrat ,la ei nu se vede nimic ,am stat in soarele ăla și nu am văzut nimic de la antrenor !Spui de selecție dar și adversari sunt adunați cei msi buni de peste tot se văd ceva lucruri care vin de la stăpânu de pe banca ma gindesc ceva lucrat la antrenament!Copii au tslent dar antrenoru cu ce ii ajuta numai cu antrenamente normale fără nici un tact in dezvoltarea lui!

          0
          0
          1. Nu poti sa iti dai cu parerea dupa un singur meci, mai ales cu o echipa foarte buna. Retineti ca e o diferenta intre a-i convinge pe jucatori si familiile lor sa vina la Arad si alta este ce face Hagi, ii cumpara cu mii si zeci de mii de euro. Mergeti si la un antrenament sa vedeti ce se face.

            0
            0
          2. Ai fost si miercuri 2 ore in soare la semifinala de Cupa 6-0 cu Ardealul Cluj?Daca emiti verdicte dupa un meci cu o echipa care a castigat seria ei si ajung an de an in fazele finale…..mai bine stai acasa data viitoare nu si nu mai scrie tampenii…

            0
            0
  3. Acum nu mă mai mir că burtoșii de la Socodor sau Zăbrani snopesc juniorii in campionatul județean, dacă ăștia de ,, elită” sunt așa de limitați!

    0
    0
  4. Capul sus baieti !!! Sunteti extraordinari !!! Nu uitati ca ati jucat impotriva unei echipe Viitorul care aduna tot cei mai bun din tara !!! Ne dezarmati !!! Puteti intoarce rezultatul in retur pentru ca aveti toate atuurile necesare. 1-0 este doar o infrangere la limita. Credeti ca daca ar fi putut nu v-ar fi dat goluri mai multe ??? Hai UTA U17 !!! Cu inima si sufletul alaturi de voi pentru ca sunt departe de tara !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button