Fotbal judetean

Capătă a oprit la șapte meciurile pozitive ale „grănicerilor”: Frontiera Curtici – Unirea Sântana 1-2





Curticenii simt pe pielea lor trecerea de la formații abordabile, la cele cu pretenții în Liga 4-a. Sântana face parte din această categorie și a demonstrat-o pe teren, cu toate că scorul nu arată o diferență importantă între combatante și nici nu a fost în unele momente ale jocului. Dar, până la urmă, deznodământul a fost în concordanță cu raportul ocaziilor.

Deși nu a contat pe două-trei „piese” importante, ca Istin, Bodea și Parlapan, „uniriștii” au deținut în general frâiele jocului și deschiderea scorului nu s-a lăsat prea mult așteptată. Ginghină a centrat de pe dreapta, iar juniorul Stanciu a marcat în cros, de la 13 metri lateral stânga: 0-1 (min. 21). Gazdele s-au regrupat imediat și după un sfert de oră au modificat și eele tabela. Reprofilat mijlocaș, Tavi Moisă l-a deschis pe Morar, care l-a învins pe Csurka din interiorul careului.

1-1 a fost și scorul pauzei și Frontiera nu a început deloc rău repriza. Dintr-odată, echilibrul s-a rupt sau – mai bine spus – a fost rupt de o pasă eronată trimisă acasă cu capul de Brozbic, Capătă (foto) a urmărit, a interceptat balonul și a marcat la colțul lung cu latul. De data aceasta, Sântana a încercat să închidă meciul, dar Pasăre a trimis pe lângă din poziție de unu la unu cu Trifoi, iar același Capătă a țintit bara. Ultimul sfert de oră a fost controlat de formația curticeană, însă fără a-și crea ocazii mari de gol și cedează toate punctele după seria de 7 rezultate consecutive în urma cărora a pus la păstrare 17 puncte.

Chiar dacă dezamăgirea rezultatului rămâne, Flavius Moisă își cunoaște limitele echipei sale în comparație cu un adversar de tipul Sântanei. „Această echipă a muncit bine în acest an, a făcut 17 puncte cu trei-patru implanturi în iarnă, doar că azi am dar peste o formație mai rodată, cu calitate superioară la nivelul jucătorilor. Chiar și așa, în primele 60 de minute, meciul a fost destul de echilibrat, dar după ce le-am făcut cadoul de la golul de 1-2, am ieșit mai mult la joc și Sântana a avut alte ocazii. Oricum, cele 10-15 minute din final, când am jucat cu fundașii la mijlocul terenului și am pus presiune pe adversar, mi-a arătat că suntem pe drumul cel bun. Dacă Sântana a tras de timp inclusiv prin schimbarea portarului, înseamnă că s-a temut puțin să nu piardă puncte la Curtici”, a menționat tânărul tehnician al „alb-albaștrilor”.

Sântana rămâne doar cu scurt-circuitul cu noua campioană a Ligii a 4-a și sincopa cu Zăbraniul, celelalte echipe de pe podium. „Am controlat meciul cap-coadă, cu excepția a 7-8 minute în debutul reprizei secunde. Golul l-am luat împotriva cursului jocului, pe o minge lungă, dar am revenit și câștigat meritat în fața unei echipe cu destui jucători de valoare, începând de la portar. În plus, s-a creat o emulație importantă în jurul echipei din Curtici, foarte bine organizată și preocupată de joc. Chiar mi-a plăcut formația adversă, însă băieții au jucat ce trebuiau să joace și nu trebuie să uităm că, exceptând UTA II și Nădlacul, avem cea mai tânără echipă din Liga 4-a, cu o medie de vârstă de 23,7 ani”, a punctat Dan Cuedan, antrenorul „roș-negrilor”

 

Formații:

Curtici: Trifoi – Gavriș, Brozbic, Ștrengar (89 Fereștean), R. Varga – Hanc, O. Moisă, C. Caba – L. Olariu, (77 Ursoi), Gheorghieș (66 Sas), Morar.

Sântana: Csurka (90 Matiș) – Ginghină, Paven, Mateiu, Peia – Martin (79 Prică), Avrămuțiu, Marc, Stanciu (89 Politic) – Pasăre, Capătă.

Arbitri: Mircea Ardelean – Gabriel Hărduț, Zoltan Nagy. Observatori AJF: Cornel Tiulea, Ioan Hamza

 









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button