UTA Academie

Loteria penalty-urilor barează drumul spre finală: UTA U19 – Gaz Metan Mediaș 4-5 d.p. (1-1)





Până la urmă, utiștii sub 19 ani ai „Bătrânei Doamne” nu se vor bate pentru trofeul național la juniori republicani. Eliminarea în penultimul act al competiției „arde”, atâta timp cât a venit la loviturile de departajare, chiar pe terenul „Otto Greffener” din Șiria.

Ca și confruntările de ieri, din „careul de ași” al turneului final organizat de gruparea emblemă a Aradului (Mediaș – Baia Mare 3-3 și UTA – Drobeta Turnu Severin 5-0) finala de astăzi a fost plină ocazii și doar paradele celor doi portari sau neinspirația la finalizare au făcut ca vreuna dintre combatante să nu decidă soarta partidei în timpul regulamentar.

În prima jumătate de oră s-a jucat pe contre, oaspeții au avut două bune ocazii prin Mândrean și Hăjmășan, de fiecare dată Creța salvând situația. UTA a răspuns printr-un șut bun al lui Gruiescu, de la 17 metri lateral stânga, ce a trecut pe lângă bara laterală și prin Toma, care a trimis peste poartă din lovitură liberă de la 22 de metri. După o jumătate de oră de joc, utiștii au trebuit să renunțe la Stahl, ieșit accidentat, până finalul primei părți mai consemnându-se doar capul lui Sabău de puțin peste poartă.

Repriza a doua a început cu oportunitatea mare a lui Cocian, șutul acestuia din 12 metri fiind respins de portar. Ocazia s-a răzbunat imediat, mai precis în minutul 48, atunci când  Mândrean a reluat în plasă după o lovitură liberă respinsă în 6 metri de Creța, 0-1. Arădenii nu s-au descurajat, au preluat frâiele partidei, iar Petcuț nu l-a putut învinge pe Sârnod cu un șut din colțul careului de 6 metri. Nou-intratul Nagy și Gruiescu au apărut și ei periculos la finalizare , însă și gazdele au avut emoții mari la o minge interceptată de Costea și trimisă în transversală. De data aceasta, ocazia s-a răzbunat în favoarea „roș-albilor”, care au reușit egalarea.

După gol, utiștii au o bună ocazie prin Petcuț care a trimis la colțul stâng al careului mic dar acolo era portarul oaspeților care a reținut. Oaspeții au replicat la o greșeală a portarului Creța la o degajare, Costea a furat mingea ce mergea spre Sabău și a tras în transversalăÎn minutul 78, Nagy a reluat la colțul lung din 12 metri o minge respinsă greșit după o acțiune prelungită de atac a echipei sale: 1-1

Până la finalul partidei a mai fost câte 0 ocazie de fiecare parte. Mai întâi, Toma a șutat pe lângă vinclu, iar   în prelungiri, Costea a urmărit o minge respinsă și a fost foarte aproape să înscrie și asta pentru că Marinel Creța era ieșit dintre buturi.

În fine, s-a trecut direct la loteria penalty-urilor pentru a se stabili echipa ce va juca finala de la Alba Iulia. Din păcate, golurile de la punctul cu var ale lui Toma, Obrad și Savin au fost anulate de ratările lui Jorza și Frai, în timp ce în dreptul medieșenilor a greșit doar Jica. Așadar, cu scorul general de 5-4, Gazul se califică în finala din weekendul următor din Cetatea Unirii.

Formații: 

UTA: Creța – Savin, Sabău, Onuțan, Frai – Gruiescu, Toma, Jorza, Stahl (33 Lezeu) – Cocian (60 Nagy), Petcuț (92 Țuța). Antrenori: Costel Bogoșel, Mihai Petcuț, Alexandru Țamboi.

Mediaș: Sârnod – Cioban, Băcilă, Pop, Jica, Capră, Socaci, Costea, Hăjmășan, Ilaș, Mândrean (68 Mateș). Antrenor: Flavius Boroncoi.

Arbitri: Denis Haidiner – Andrei Buda, Cristian Bumb (toți Hunedoara).









4 comentarii

  1. FELICITARI UTA,,INCA UN AN IN CARE DESI SE PUTEA MAI MULT ATI FOST LA INALTIME! BRAVO UTA,CAMPIONA PROVINCIEI!

    0
    0
  2. Creta ce ai facut? unde-i Giro sa te laude? in afara de 2 parade mediocre ,rest zero ,joc de picior zero,gindire in joc zero,fizicu nu te ajuta, numai gafe ..la-i vazut pe portaru de la medias?..daca nu e talent mai mult nu se poate.,esti limitat .si Petcut virfu…la fel,limitat, si mai sint si altii,, fara suparare.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button